EL PDeCAT MANTÉ L'OPCIÓ DE SÁNCHEZ, PERÒ NO DESCARTA UN NOU CANDIDAT SI NO ÉS POSSIBLE LA INVESTIDURA

El PDeCAT manté a Jordi Sànchez com l’únic nom sobre la taula per ser candidat a la presidència de la Generalitat. La coordinadora general del partit, Marta Pascal, afirma, però, que si “no és possible” tirar endavant la investidura, s’haurà d’escollir un nou candidat o candidata però, això sí, “de forma consensuada”.

Ho ha dit aquest dilluns en la roda de premsa posterior de la reunió de la direcció executiva del partit, on s’ha insistit que “no és bo” que hi hagi noves eleccions. Per evitar nova convocatòria de comicis, el PDeCAT demana “generositat” a les forces polítiques, posant l’èmfasi en la CUP perquè “qualsevol escenari de bloqueig es dolent”, ha argumentat Pascal.

Pascal ha posat d’exemple la “generositat” del Partit Demòcrata Europeu Català, quan primer va “amagar” les seves sigles en “l’amalgama complexa” de Junts per Catalunya, i posteriorment, quan el seu cap de llista, Carles Puigdemont, va fer “el pas al costat” per cedir la condició de candidat a Jordi Sànchez. “Si hi ha un exemple, és el seu”, ha ressaltat Pascal sobre Puigdemont, quan ha estat preguntada si creu que el president i també el conseller de Salut cessat pel 155, Toni Comín, haurien de ser també “generosos” i renunciar al seu escó de diputats per desbloquejar la legislatura.

Sobre Sànchez, la defensa del qual ja ha recorregut aquest dilluns al Tribunal Suprem la denegació del permís per poder assistir a la investidura del Parlament –que s’havia de celebrar aquest mateix dilluns-, Pascal ha insistit que el diputat de JxCat i també president de l’ANC és, ara per ara, l’únic candidat a la investidura. En aquest sentit, ha dit en un altre moment de la compareixença a la premsa que plantejar un altre nom, com el de l’exconseller de presidència, Jordi Turull, seria entrar “en un debat estèril”.

Amb aquest panorama poc favorable, i davant veus que desdramatitzarien que es convoquessin eleccions, la coordinadora nacional del PDeCAT, s’ha mostrat optimista: “Ens sembla que encara hi ha recorregut per poder tenir legislatura i aturar el 155 i la intervenció de totes les institucions catalanes”, ha declarat.

Sobre la conversa privada de l’exsecretari d’Hisenda, el republicà Lluís Salvadó, de la que alguns mitjans en van filtrar fragments on feia manifestacions de caràcter masclista, Pascal les ha definit de “lamentables i absolutament fora de lloc”. “En el nostre partit no hi caben expressions com aquesta”, ha assenyalat la coordinadora general del PDeCAT. “I no ho dic jo només com a dona que treballa en l’àmbit polític; per a qualsevol dona són unes declaracions desmesurades, fora de lloc i masclistes”.

Sobre la conversa privada de l’exsecretari d’Hisenda, el republicà Lluís Salvadó, de la que alguns mitjans en van filtrar fragments on feia manifestacions de caràcter masclista, Pascal les ha definit de “lamentables i absolutament fora de lloc”. “En el nostre partit no hi caben expressions com aquesta”, ha assenyalat la coordinadora general del PDeCAT. “I no ho dic jo només com a dona que treballa en l’àmbit polític; per a qualsevol dona són unes declaracions desmesurades, fora de lloc i masclistes”.

Marta Pascal ha valorat que Salvadó i el seu partit s’han disculpat d’aquestes expressions. “Però també a fer una reflexió respecte sobre les seves responsabilitats”, ha apuntat sense mencionar la paraula “dimissió. “Estem en un moment en què hi ha determinats comentaris que no van d’acord amb el que la situació política i social està reclamant”, ha conclòs.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (12-3-2018)

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07211175