TORNA LA CRIDA! NEIX LA CRIDA PER LA LLIBERTAT CONTRA LA REPRESSIÓ ESPANYOLA I PER ALLIBERAR ELS PRESOS POLÍTICS DE LA MÀ D'ÀNGEL COLOM I CARLES RIERA

Diumenge es presentarà a l’Ateneu Barcelonès la Crida per la Llibertat, organització hereva de la Crida a la Solidaritat. Àngel Colom i Carles Riera, dos dels ex-dirigents de la Crida juntament amb Jordi Sànchez, seran els encarregats d’anunciar les noves accions que s’encabiran sota el paraigua d’aquest espai, que pretenen obert a totes les entitats i col·lectius que s’hi vulguin afegir. Reclamen l’alliberament dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la implementació de la República.

En un manifest, la Crida es proposa de denunciar i aturar la repressió de l’estat espanyol i de posar en marxa activitats i iniciatives que contribueixin a l’alliberament dels presos polítics i el retorn dels exiliats i que donin suport als represaliats. Així mateix, s’assumeix la plena sobirania del poble català, la pràctica no-violenta i la diversitat del Principat.

El text mostra ‘preocupació’ pel retrocés en la llibertat d’expressió, denuncia els greus dèficits democràtics de l’estat espanyol, la creixent judicialització de la política i la causa general contra l’independentisme, la intervenció de les institucions i l’aplicació del 155, les vulneracions dels drets polítics dels diputats del parlament i dels ciutadans i la impunitat d’actuació dels grups feixistes i racistes. També exigeix que s’investigui la repressió de l’1-O i se’n depurin responsabilitats i fa una crida en l’àmbit de l’estat espanyol i internacional perquè es formi una xarxa d’observadors permanents que vetlli per la defensa dels drets humans a Catalunya.

L’herència de la Crida a la Solidaritat
La Crida a la Solidaritat en Defensa de la Llengua, la Cultura i la Nació Catalanes (1981-1993) va organitzar, durant una dècada, campanyes a favor de la normalització del català i que denunciaven les empreses i entitats que discriminaven la llengua, protestes contra les tortures de la policia espanyola i l’ocupació de l’estació de Sants per a catalanitzar-ne els serveis, que es va saldar amb diverses detencions.

Una de les accions més impactants va ser quan van fer volar un avió de cartó a l’aeroport de Barcelona, la qual cosa va provocar la violència policíaca contra membres de la Crida com el mateix Àngel Colom. També van posicionar-se a favor dels pobles d’Etiòpia i Eritrea per la crisi de fam, van solidaritzar-se amb Bòsnia durant la guerra dels Balcans, van donar suport a Nicaragua després del terratrèmol el 1986 i van mostrar-se a favor del diàleg al País Basc.

Posteriorment, la Crida també va organitzar-se al País Valencià i a les Illes. Al Principat, el 1990 van robar la bandera espanyola del parlament per protestar contra la visita del príncep espanyol Felipe. El 1992, abans de la dissolució, van participar en la campanya ‘Freedom Catalonia’ durant els Jocs Olímpics de Barcelona.

Informa:VILAWEB.CAT (13-3-2018)

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07211181