EL GOBIERNO DESCONFIA DELS MOSSOS I ELS PROHBEIX COMPRAR ARMES

 El Gobierno no es fia dels Mossos d'Esquadra i els prohibeix comprar novament armes. De fet, està investigant les darreres sol·licituds de compra d'armament cursades pel cos de seguretat català per assegurar-se que els fusells, pistoles i bales que volen adquirir encaixen amb les seves funcions i no pas per a altres fins, com plantejava hipotèticament el govern de Carles Puigdemont.

Segons recull El Confidencial, l'Executiu de Mariano Rajoy, els expedients de compra remesos per la policia estan en procés de "valoració, estudi i tramitació".

Però el cert és que des de l'aplicació de l'article 155, Moncloa només ha permès la compra de bales pels Mossos. Això és exactament el que ha permès el Gobierno perquè segons recalquen és pel seu funcionament ordinari.

Els mesos anteriors a l'1-O la Intervenció Central d'Armes i Explosius de la Guàrdia Civil va mantenir un veto absolut a la compra fins i tot de bales, davant de la suposada inestabilitat que estava instal·lada a Catalunya. Des de la Conselleria d'Interior es va denunciar aquesta situació perquè s'assegurava que es posava en risc la seguretat i la capacitat del cos. Van subratllar també que els Mossos ni tan sols disposaven de bales per fer pràctiques a les seves galeries de tir.

Informa: DIRECTE.CAT (13-3-2018)

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07211091