VENTURA PONS: " MÈXIC ÉS EL PRIMER PAÍS QUE ENS RECONEIX COM A NACIÓ EN UN FESTIVAL "

El cineasta català Ventura Pons ha assegurat que "Mèxic és el primer país que a través del Festival de cinema de Guadalajara reconeix Catalunya com a nació". En declaracions a l'ACN, ha manifestat que el director del certamen mexicà Iván Trujillo, amic de Ventura Pons, "és un personatge extraordinari, que ens està fent un favor als catalans que li hauríem de reconèixer sempre perquè el fet que ens hagi dedicat en aquests moments el festival a Catalunya significa el què significa".

"Tot el món ha vist reconegut Catalunya com a país a través de l'Iván Trujillo", ha dit Pons, al mateix temps que ha recordat que Mèxic va ser "l'únic país que mai va reconèixer el franquisme". El cineasta català rep aquest dimarts al vespre (hora mexicana) el Premi Mayahuel a Guadalajara per la seva trajectòria i presenta la seva nova pel·lícula Miss Dalí.

Pons ha manifestat que el Premi Mayahuel li fa especial il·lusió perquè li entrega el director del certamen. "En quatre dècades de carrera, he conegut a molts directors de festivals i Iván Trujillo és el millor director de certàmens que hi ha en aquest continent. Aquest festival el vaig veure abans i després d'Ivan Trujillo i hi ha un abans i un després", ha afegit.

La relació d'amor-odi enter Dalí i la seva germana

El nou film de Ventura Pons, Miss Dalí, també ha arribat al Festival de cinema de Guadalajara. La pel·lícula fa un repàs de la vida d'Anna Maria Dalí i dels records que té dels moments viscuts amb el seu germà, com també un context històric i personal on trobem "el republicanisme dels anys 30, el triangle amb el Lorca, la història amb Buñuel i la Gala, la traïció i la tragèdia grega de dos germans que s'estimaven i no es parlaven, sobretot pel canvi d'actitud constant de Dalí i l'oportunisme amb la seva actuació social i política".

"Condensar-ho tot amb una pel·lícula de gairebé tres hores no era pas fàcil", afirma Pons, que afegeix que "Dalí va trair tothom. Primer, a la seva família, quan va dir que escopia sobre la tomba de la seva mare; després a Picasso, Buñuel i també a Lorca... Ell era un geni, però era molt ell, s'inventava coses molt divertides però que tenien uns efectes col·laterals".

Informa:NACIODIGITAL.CAT (13-3-2018)

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07211180