EL PARLAMENT ESTUDIA POSSIBLES ACCIONS PENALS CONTRA LLARENA

Els lletrats del Parlament estudiaran possibles accions penals contra el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per no haver autoritzat la sortida de presó del candidat Jordi Sànchez per al debat d'investidura d'aquest dilluns. Així ho ha acordat la Mesa aquest dimarts, després de més de tres hores de reunió. Entre aquestes possibles accions penals, que es presentarien en nom de la institució, hi ha una querella per prevaricació.

Segons han explicat fons parlamentàries en acabar la llarga trobada, aquest estudis d’accions penals ha tirat endavant amb els vots de la majoria independentista en l’òrgan, i amb el suport polític de la CUP, que hi té veu però no vot. Els serveis jurídics de la cambra estudiaran quina és la millor manera de procedir, tant en el fons com en la forma.

La majoria parlamentària considera que s'han d'emprendre accions legals en nom de la institució perquè, amb l'impediment de l'assistència del candidat a la investidura, s'han alterat les seves funcions.

El grup de JxCat ja va anunciar la setmana passada que, si Llarena no ho permetria, estudiaria la presentació d'una querella per prevaricació contra el magistrat del Tribunal Suprem.

Informa:ELNACIONAL.CAT (13-3-2018)

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07211097