L'ANC EXCLOU ANTONIO BAÑOS DE LA LLISTA DE CANDIDATS A LES ELECCIONS AL SECRETARIAT

L’ex-cap de llista de la CUP Antonio Baños no podrà optar a ser membre del secretariat de l’ANC ni a presidir l’entitat perquè ha estat exclós per part de la comissió electoral de l’ANC de la llista de candidats que s’ha fet pública avui. Segons que ha pogut saber VilaWeb, l’han exclòs per haver anat a una tertúlia del programa ‘El món a RAC 1’. Està estudiant si recórrer o no la decisió perquè considera que les tertúlies formen part de la seva feina.

L’entitat no ha concretat el motiu pel qual l’ha deixat fora, però sí que ha donat uns motius generals pels quals s’ha exclós Baños i altres noms com Pere Camps, Jordi Alemany, Elisenda Romeu i Francesc Esteve. ‘Els motius d’exclusió més habitals han estat la falta d’aval territorial formalitzat (requisit per presentar candidatura), amagar informació rellevant sobre les afinitats polítiques (motiu d’exclusió) i fer campanya fora dels actes programats (incomplint la restricció expressa del Reglament electoral, que havia estat comunicada a tots els candidats)’, ha explicat l’ANC en un comunicat.

Baños era un de les cares més conegudes en aquest procés electoral intern de l’ANC, i un dels que havia sonat amb més força per a ser el pròxim president de l’entitat.

Entre altres noms coneguts hi ha també l’ex-degana de la Facultat d’Economia de la Universitat de Barcelona Elisenda Paluzie; el cofundador del Cercle Català de Negocis Joan Canadell; el coordinador de la sectorial de Mossos per la Independència, Albert Donaire; el president de l’Espai Àfrica-Catalunya i cofundador de SOS Racisme, Saoka Kingolo; l’historiador Pep Cruanyes, un dels impulsors de la recuperació dels papers de Salamanca; el vice-president de la Plataforma pro-Seleccions Esportives Catalanes, Manel Pardo; i el sindicalista Marc Sallas.

A més, hi ha tres candidats que han manifestat públicament la intenció de presidir l’organització: David Minoves, president del Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN); David Fernàndez i Aguilera, vice-president del Cercle Català de Negocis; i Adrià Alsina, cap de premsa actual de l’ANC.

Informa:VILAWEB.CAT (13-3-2018)

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07211082