LA CUP ES REFERMA AMB EL " NO" : " SI CANVIEN EL CANDIDAT PER ACATAR EL 155, ENS HO POSEN PITJOR "

La CUP s'ha refermat aquest dimarts en el 'no' a la proposta per arribar a un acord d'investidura de Junts per Catalunya (JxCat) i ERC. Una proposta que, segons ha insistit la diputada Natàlia Sànchez en roda de premsa, "no és nova", sinó una "negociació continuista": "A principi de març no vam veure l'acord complet sobre la taula, només les nostres propostes. Ara se'ns ha passat el document complet". Per a Sànchez, aquest continua essent de caràcter "autonomista" i, per tant, per ara té el rebuig de la formació anticapitalista. "Si el document continua igual, ja poden anar passant candidats", ha assegurat la diputada: "I si el motiu pel qual es canvien és acatar el 155, pitjor ens ho posen".

Així, Sànchez ha assegurat que no creu "que hi hagi diferències de fons respecte a la proposta" que la seva militància va votar a principis de març –i a la qual el Consell Polític del partit va rebutjar donar suport. De fet, la diputada ha admès que el nou document "incorpora algunes de les qüestions que la CUP havia posat sobre la taula, però la majoria molt matisades". Per tant, ha rebutjat tornar a enviar la proposta per sotmetre-la a la votació de les bases.

"Sentim a parlar de la necessitat de formar un Govern efectiu, però no d'aplicar polítiques republicanes efectives", ha sentenciat. Tot i que la formació torna a celebrar dissabte un consell polític, Sànchez ha insistit que la formació mantindrà les quatre abstencions de la CUP a la proposta de JxCat i ERC, si no canvia.

Informa:ARA.CAT (13-3-2018)

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07211143