LA GUÀRDIA CIVIL COMENÇA A RETRE COMPTES PER LA VIOLÈNCIA DE L'1-O

Cinc agents de la Guàrdia Civil declaren avui per videoconferència al jutjat d’instrucció número 4 d’Amposta, encausats per la violència policíaca de l’1-O a Sant Carles de la Ràpita. Van ser identificats amb els visionats dels enregistraments i les fotografies d’aquell dia i pel número que portaven a l’esquena. Són els primers guàrdies civils que declaren com a encausats per la violència exercida el primer d’octubre arreu del Principat.

El jutjat també ha reclamat informació sobre l’operatiu policíac de l’1-O i les instruccions que es van donar als agents de la Guàrdia Civil que hi van participar. El primer d’octubre, vuitanta-quatre persones van resultar ferides per les càrregues policíaques a Sant Carles de la Ràpita, de les quals seixanta van presentar una denúncia.

La violència va fer estralls a la Ràpita. Un centenar de persones van ser ateses al Centre d’Atenció Primària i hi va haver una vuitantena de ferits. Com a resposta a l’actuació de la Guàrdia Civil, l’ajuntament va decidir de formar un equip de quatre advocats voluntaris per a defensar els afectats.

Informa:VILAWEB.CAT (14-3-2018)

LA CUP, SENSE COHERÈNCIA NI SENTIT D'ESTAT: NO TENIM AUTONOMIA NI REPÚBLICA

Per Ramon Serra, editor

Sembla que van ser els romans que van inventar allò de "divideix i venceràs". I això és el que han aconseguit els espanyols per destruir l'independentisme. Només des de la situació excepcional que viu el país sota la bota espanyola es pot compendre tot el guirigall que hi ha al voltant de la investidura del nou president de la Generalitat.

L'independentisme ha demostrat una gran capacitat de resistència, una gran fortalesa defensiva. A cada atac d'Espanya hem respost com cal. Però vet aquí que quan es tracta de jugar a l'atac no en sabem. Ni tan sols, permeteu-me el símil futbolístic, jugar al contraatac. En efecte, ara amb la investidura de Turull es tractava de jugar al contraatac i de posar en evidència l'Estat si l'hagués empresonat. Imagineu-vos quin ressó mundial hauria tingut: el president de la Generalitat, elegit democràticament, ha estat empresonat. Per llogar-hi cadires!

Era la millor tàctica ara mateix per jugar contra Espanya, un equip més poderós que nosaltres. Després de tant joc defensiu, per fi, ara teníem la possibilitat de jugar asl contraatac i de fer-li mal amb un davanter ràpid i golejador com Turull. Pero,no, la CUP ha volgut jugar a l'atac, el tot pel tot, com si la nostra capacitat ofensiva fos com la dels espanyols quan tots sabem que això és impossible.J ugar de tu a tu en aquets moments contra Espanya és suïcida. Aquesta tàtica ens ha fet perdre el partit. Sortosament la Lliga és llarga, però si anem perdent punts per la nostra falta d'estratègia podem baixar de categoria, és a dir, desaparèixer del mapa.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07210939