" EUROPE MAKE A MOVE ": 175.000 CARTES EN CINC IDIOMES QUE ELS LECTORS DEL PUNTAVUI ENVIARAN ALS MANDATARIS EUROPEUS

El Punt Avui se suma al crit d’auxili de l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) i dona ple suport a la campanya Europa make a move, que pretén despertar l’opinió pública internacional respecte de la injustícia que estan patint els presos i exiliats polítics catalans. El diari imprimirà en l’edició de demà 175.000 cartes dins un quadernet perquè els lectors les puguin retallar i enviar als cinc mandataris europeus que han triat els impulsors de la campanya.

El propòsit d’Europe make a move és inundar de cartes els despatxos dels primers ministres d’Alemanya, França, Finlàndia, Irlanda i Portugal, per demostrar que el crit d’auxili a Europa és un moviment de la gent. “Volem combatre la repressió de l’Estat espanyol amb el llapis i el paper, i convertir la impotència en potència”, es diu al web de l’associació.

Els destinataris de les cinc cartes són Angela Merkel (Alemanya), Emmanuel Macron (França), Juhä Sipila (Finlàndia), Leo Varadkar (Irlanda) i António Costa (Portugal). Els cinc dirigents no han estat escollits a l’atzar. En el cas d’Alemanya i de l’Estat francès, el motiu és que són les dues principals potències de la UE. I per bé que l’elecció ja havia estat feta abans, l’actuació de la justícia alemanya afirmant taxativament que no hi pot haver delicte de rebel·lió en l’actuació de Puigdemont, carrega encara més d’arguments la tria d’Angela Merkel.

Per la seva banda, els líders de Finlàndia, Irlanda i Portugal van ser escollits perquè s’han mostrat sensibles a l’autodeterminació. La campanya engegada pels familiars dels presos i exiliats polítics catalans ha d’arribar al seu punt àlgid el dia de Sant Jordi. Per ajudar a fer-ho possible, El Punt Avui distribuirà demà mateix les 175.000 missives escrites en els cinc idiomes dels dirigents polítics als quals van dirigides: alemany, francès, finlandès, anglès i portuguès. El lector només haurà de retallar la carta, posar-hi el seu nom i cognoms i el DNI, signar-la, ficar-la dins un sobre i enviar-la a l’adreça que ja figurarà en l’encapçalament. En l’escrit s’explica molt breument la situació que hi ha a Catalunya i s’interpel·la els dirigents europeus a fer un pas en el compromís dels valors democràtics i en la defensa dels drets humans. “No podem obviar ni mirar cap a un altre costat amb el que està passant a Catalunya”, conclou l’escrit.

 

Avui mateix, al web

 

Les cartes que demà es publicaran en paper ja es poden descarregar des d’avui mateix accedint al web d’El Punt Avui ( www.elpuntavui.cat ). Clicant en el bàner que apareix a la portada amb el logotip de la campanya s’accedeix a una plana en la qual el lector es pot descarregar les cartes en els cinc idiomes. També es podrà imprimir l’escrit en català, tot i que aquest no s’ha d’enviar. La campanya es mantindrà viva al web mentre la tingui activa l’Associació Catalana pels Drets Civils. Europe make a move es va presentar el dimecres 4 d’abril en un acte públic en el qual van participar familiars dels presos i exiliats polítics i els presidents d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, i de l’ANC, Elisenda Paluzie. Igual que El Punt Avui, les dues entitats s’han sumat a la iniciativa, amb l’objectiu d’accentuar la internacionalització de la causa. La idea de la reivindicació va sorgir arran dels milers de cartes que reben els presos i els exiliats i es busca provocar el mateix efecte inundant la recepció de correspondència dels cinc mandataris escollits.

Informa:ELPUNTAVUI:CAT (14-4-2018)

AL FEIXISME NO SE'L DERROTA FENT-LI CONCESSIONS. NI UNA. CEDINT S'HAN PERDUT SIS MESOS

 


"Contraatac "
"Al feixisme no se’l derrota fent-li concessions. Ni una. Cedint s’han perdut sis mesos"


Ramón Cotarelo

 

Hi ha un evident canvi de tàctica processal de defensa en el cas del procés polític que el règim neofranquista està seguint contra l’independentisme català. Els presos i ostatges polítics han abandonat les habituals tècniques defensives de perfil baix, de no provocar la ira dels inquisidors, de cedir en uns punts o altres, de guardar les formes per suavitzar les conseqüències.

Ja era hora. Res del mencionat anteriorment serveix davant de l’ànim vindicatiu d’uns jutges motivats no pas pel desig de justícia, sinó per l’odi i la venjança en un context repressiu que aplica a Catalunta el càstig penitenciari afegit de l’injust allunyament dels presos. És a dir, la criminalització de l’independentisme català, l’intent de persentar-lo com terrorisme per analogia amb el País Basc és política de govern des del començament i a això s’han adherit animadament els jutges que no són verdaderament jutgs sonó agents del poder polític i del seu partit, el PP.

I no només s’hi han adherit, sinó que han endurit les condicions penitenciàries dels ostatges fins a un punt sàdic (casos dels presos amb fills petits, com Junqueras o Forn) o les han portat més enllà, impulsades per les seves conviccions franquistes. Així en la desgraciada executòria de la instrucció de Llarena que algun dia pesarà sobre la seva consciència, si la té, ressalta en especial les inquisitorials exigències d’empenediment i abandonament de les conviccions personals dels acusats a canvi de promeses de llibertat que després es complirien o no, segons li donés al jutge.

Un cop més s’ha demostrat que en situacions d’injustícia, iniqüitat i arbitrarietat, la tàctica d’apaivagament de la víctima és un greu error. El victimari es creix i, com més se li concedeix, més se li ha de cedir i concedir, fins a negar-se a ella mateixa. Afortunadament, aquesta errada estratègia de defensa processar que, a més, té un efecte demolidor sobre la moral dels qui li donen suport i secunden el moviment, sembla haver-se acabat i ha sigut substituïda per la que cal: la ferma defensa dels presos, de les seves conviccions independentistes i la negació que el moviment independentista pacífic sigui un delicte. El delcite, al nostre entendre, estan cometent-lo aquells qui s’enfornten a ell amb la força arbitrària de l’Estat i un tort còdig penal a la mà. Llegeix més...

Visites Rebudes

07373997