L'ANC DEMANA D'INVESTIR PUIGDEMONT COM A PRESIDENT DEL CONSELL PER LA REPÚBLICA

L’ANC va acordar ahir dissabte, durant el ple del secretariat nacional que han fet a Tortosa (Baix Ebre), d’activar l’Assemblea de Càrrecs Electes per tal que investeixin Carles Puigdemont com a president del Consell per a la República ‘per implementar el mandat del 1r d’octubre’. A través d’un comunicat, l’entitat ha dit que el govern ‘estrictament autonòmic’ de Catalunya ha ‘d’estar vinculat políticament al govern a l’exili i al president del Consell per la República’.

L’ANC ha indicat que estarà ‘amatent’ al desenvolupament del govern a l’exili i s’ha compromès a ‘tirar endavant les iniciatives necessàries per fer efectiva la República des de la societat civil’. A més, ha anunciat que ha creat un ‘grup d’enllaç en coordinació amb més entitats com l’Associació Catalana pels Drets Civils i la Crida per la Llibertat, per proposar accions específiques de pressió constant’ a l’estat espanyol per ‘accelerar la sortida dels presos’.

L’ANC ha instat el parlament a aplicar ‘la seva sobirania, a la recuperació de les lleis d’àmbit social, cultural i de protecció de l’esperit republicà’.

A més, ha anunciat que per tal de reforçar les estructures orientades a l’acció internacional ‘s’ha dotat dels recursos econòmics, tècnics i humans necessaris, per portar a terme el pla programàtic 2018’.

Informa:VILAWEB.CAT (13-5-2018)

KOSOVO ENS MARCA EL CAMÍ: PETI QUI PETI SOM MAJORIA ELS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

Per fi, ja era hora que algú com el president Torra cités la sentència del tribunal internacional de La Haia sobre el dret de Kosovo a la independència sense el vist-i-plau de Sèrbia. Una situació semblant a la que es viu actualment entre Catalunya i Espanya. Sembla mentida que aquest exemple no s'hagi fet servir pràcticament mai abans i això que tot és molt clar.

Tant com que la majoria independentista en les darreres elecions és inqüestionable. Per què parlar només d'un 47%?, és que els vots en blanc o nuls són espanyolistes? , és que el partits extraparlamentaris que sumen un bon gruix de vots són unionistes? ,és que no hi ha gent als Comuns i companyia que són independentistes? El resultat pràctic és que mai els unionistes no han arribat als 50% dels vots i, per tant, bastant menys de la meitat de la població catalana desitja restar a Espanya.

D'altra banda, els referèndums d' Escòcia, el Quebec o el Breixt han assolit resultats més migrats que els nostres a l'hora de proclamar-ne la tesis vencedora. A algú se li ha acudit dir que no són vàlids per què pràcticament només representen la meitat de la població o menys? Oi que no ? Els catalans hem de ser més legalistes i babaus?

D'altra banda, ara sembla que el discurs d'alguns polítics sigui " eixamplar la base independentista". Pensen convèncer potser als neofalangistes de Ciudadanos? No veuen que encara que fossim el 100% de la població a favor de la independència Espanya no ho aprovaria. Aleshores, o són rucs o són malintencionats? En qualsevol dels dos casos fan un mal favor al país.

Si nosaltres mateixos no sabem esgrimir arguments tan evidents con la sentència sobre Kosovo o no sabem comptar els vots, segurament per falta de costum de fer referèndums, val més que tirem el barret al foc.Per tot plegat, gràcies president Torra. Mai no serà sobrer omplenar-nos de raons si sobretot ens les creiem.

(7-7-2018)

Visites Rebudes

07841016