L'ANC DEMANA D'INVESTIR PUIGDEMONT COM A PRESIDENT DEL CONSELL PER LA REPÚBLICA

L’ANC va acordar ahir dissabte, durant el ple del secretariat nacional que han fet a Tortosa (Baix Ebre), d’activar l’Assemblea de Càrrecs Electes per tal que investeixin Carles Puigdemont com a president del Consell per a la República ‘per implementar el mandat del 1r d’octubre’. A través d’un comunicat, l’entitat ha dit que el govern ‘estrictament autonòmic’ de Catalunya ha ‘d’estar vinculat políticament al govern a l’exili i al president del Consell per la República’.

L’ANC ha indicat que estarà ‘amatent’ al desenvolupament del govern a l’exili i s’ha compromès a ‘tirar endavant les iniciatives necessàries per fer efectiva la República des de la societat civil’. A més, ha anunciat que ha creat un ‘grup d’enllaç en coordinació amb més entitats com l’Associació Catalana pels Drets Civils i la Crida per la Llibertat, per proposar accions específiques de pressió constant’ a l’estat espanyol per ‘accelerar la sortida dels presos’.

L’ANC ha instat el parlament a aplicar ‘la seva sobirania, a la recuperació de les lleis d’àmbit social, cultural i de protecció de l’esperit republicà’.

A més, ha anunciat que per tal de reforçar les estructures orientades a l’acció internacional ‘s’ha dotat dels recursos econòmics, tècnics i humans necessaris, per portar a terme el pla programàtic 2018’.

Informa:VILAWEB.CAT (13-5-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08636037