TINDREM GOVERN! LA CUP AVALA EL GOVERN DE TORRA, PERÒ DIU QUE PASSARÀ A L'OPOSICIÓ

La CUP ha decidit aquest diumenge en el Consell Polític que s'ha celebrat a Cervera que s'abstindrà en la investidura de Quim Torra, el quart candidat de Junts per Catalunya (JxCat), proposat per Carles Puigdemont. Així doncs, els anticapitalistes donen llum verda a què Torra presideixi la Generalitat i s'inicii una nova legislatura. Així els quatre diputats s'abstindran en la votació, seguint la línia dels dos anteriors consells polítics i mantenen una "confiança interina" a Torra i a la coalició de govern entre JxCAT i ERC però passen a l'oposició i no "facilitaran la governabilitat". El resultat de la votació d'avui ha estat de 40 vots a favor de l'abstenció i 24 del 'No'.

Una elecció que ha tingut tots els elements habituals del "last minute" de la política catalana. El consell polític decidia en una pregunta arbre. Concretament , la dicotomia es plantejava en dos escenaris. Un primer, amb què els quadres havien de decidir si la CUP-CC es posicionava a favor de la investidura del candidat Quim Torra amb 4 vots favorables o 4 abstencions. I un segon, si votava en contra de la investidura Torra amb 4 vots desfavorables.

Aquest plantejament suposava una segona votació, per traduir els vots al ple. Si es feia costat a Torra amb 4 vots favorables, implicava que la CUP-CC donaria llum verda a la conformació d'un Govern, amb una "implicació i corresposabilització política amb el programa d'aquest". Les 4 abstencions implicaven que la CUP-CC no vol ser un obstacle a la formació de Govern, però restarà a l'oposició per tal de desenvolupar la seva pròpia estratègia política dins i fora de la institució. La segona opció era un vot desfavorable a la investidura de Quim Torra, que implicaria que la CUP-CC no continuava negociant amb JxCAT i ERC i optava per anar a eleccions.

La CUP ha pres la mateixa posició del Consell Polític del 3 de març, en base a considerar que la proposta de programa de govern de "JxCat i ERC no avança en la construcció de mesures republicanes ni socials, que responguin als drets i necessitats de la classe treballadora i de la resta de classes populars". De fet, el portaveu Lluc Salellas l’ha definit com a “reculada” i considera que el primer discurs de Torra "es va quedar curt".

Davant el que la CUP qualifica de "gir autonomista dels partits independentistes, l'organització ha decidit assumir un rol d'oposició activa". La diputada Maria Sirvent ha recordat que la CUP treballarà "de manera intensa" per des de "dins i fora de les institucions" recuperar les lleis i per un "poder públic fort".

Així mateix posarà sobre la taula l'Assemblea de Càrrecs electes i un procés constituent "per a generar un nou cicle del moviment independentista, que reformuli i eixampli aliances i complicitats, construint unitat popular republicana, per tal de poder arribar a obrir un nou cicle rupturista i d’autodeterminació, a Catalunya i en el conjunt dels Països Catalans, i construir una República que restitueixi els drets socials i civils de la classe treballadora".

Tres assemblees territorials de la CUP -Barcelona, Baix Llobregat i Camp de Tarragona- van forçar la reunió del Consell Polític i del Grup d'Acció Parlamentària (GAP) sobre si els quatre diputats havien de mantenir l'abstenció, emetre quatre pots positius o votar en contra. Aquestes tres territorials demanaven reobrir el debat i votar 'no' pel caire "autonomista" de Torra; i com que eren suficients per convocar el Consell Polític, des d'aquest divendres les assemblees locals debatien per prendre una decisió en la trobada d'aquest diumenge.

D'aquesta manera, l'escenari d'unes possibles noves eleccions a Catalunya ha quedat ara tancat. Torra marxarà dilluns del Parlament amb una majoria simple a la butxaca; justa, però suficient per configurar un nou Govern i seguir fent camí cap a la República.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (13-5-2018)

KOSOVO ENS MARCA EL CAMÍ: PETI QUI PETI SOM MAJORIA ELS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

Per fi, ja era hora que algú com el president Torra cités la sentència del tribunal internacional de La Haia sobre el dret de Kosovo a la independència sense el vist-i-plau de Sèrbia. Una situació semblant a la que es viu actualment entre Catalunya i Espanya. Sembla mentida que aquest exemple no s'hagi fet servir pràcticament mai abans i això que tot és molt clar.

Tant com que la majoria independentista en les darreres elecions és inqüestionable. Per què parlar només d'un 47%?, és que els vots en blanc o nuls són espanyolistes? , és que el partits extraparlamentaris que sumen un bon gruix de vots són unionistes? ,és que no hi ha gent als Comuns i companyia que són independentistes? El resultat pràctic és que mai els unionistes no han arribat als 50% dels vots i, per tant, bastant menys de la meitat de la població catalana desitja restar a Espanya.

D'altra banda, els referèndums d' Escòcia, el Quebec o el Breixt han assolit resultats més migrats que els nostres a l'hora de proclamar-ne la tesis vencedora. A algú se li ha acudit dir que no són vàlids per què pràcticament només representen la meitat de la població o menys? Oi que no ? Els catalans hem de ser més legalistes i babaus?

D'altra banda, ara sembla que el discurs d'alguns polítics sigui " eixamplar la base independentista". Pensen convèncer potser als neofalangistes de Ciudadanos? No veuen que encara que fossim el 100% de la població a favor de la independència Espanya no ho aprovaria. Aleshores, o són rucs o són malintencionats? En qualsevol dels dos casos fan un mal favor al país.

Si nosaltres mateixos no sabem esgrimir arguments tan evidents con la sentència sobre Kosovo o no sabem comptar els vots, segurament per falta de costum de fer referèndums, val més que tirem el barret al foc.Per tot plegat, gràcies president Torra. Mai no serà sobrer omplenar-nos de raons si sobretot ens les creiem.

(7-7-2018)

Visites Rebudes

07841006