SOPAR GROC A PALMA: CLAM DE SOLIDARITAT AMB LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS

Més de 400 persones han participat aquest dissabte a vespre en el sopar groc per reclamar l'alliberament dels presos polítics. L'encontre, celebrat al restaurant Menestralia de Campanet, ha comptat amb l'assistència de familiars dels represaliats catalans.

De fet, els familiars dels encausats per la justícia espanyola han estat rebuts al crit de 'Llibertat!'. Pau Neiva, nebot de Jordi Cuixart, ha assegurat que «la democràcia s'acabarà imposant a l'estat d'excepció» i va agrair la solidaritat rebuda des de les Balears.

La trobada, organitzada per l'Obra Cultural Balear (OCB), amb el suport de l'Associació Ona Mediterrània, l'Assemblea Sobiranista de Mallorca i el diari Ara Balears, ha tengut com a denominador comú el color groc. Camisetes, bufandes i centenars de llaços grocs han omplert tot el recinte.

Josep de Luis, president de l'OCB, també ha agraït la presència dels assistents i ha recordat la gran allau d'inscripcions al sopar que han desbordat totes les previsions. «Ha quedat molta gent amb ganes de venir», ha destacat.

A l'encontre també s'hi ha pogut veure representants polítics com Miquel Ensenyat, president del Consell de Mallorca; Llorenç Carrió, regidor de Cort; o Joana Aina Campomar, vicepresidenta segona del Parlament.

Informa:DIRECTE.CAT (13-5-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08636098