SOPAR GROC A PALMA: CLAM DE SOLIDARITAT AMB LA LLIBERTAT DELS PRESOS POLÍTICS

Més de 400 persones han participat aquest dissabte a vespre en el sopar groc per reclamar l'alliberament dels presos polítics. L'encontre, celebrat al restaurant Menestralia de Campanet, ha comptat amb l'assistència de familiars dels represaliats catalans.

De fet, els familiars dels encausats per la justícia espanyola han estat rebuts al crit de 'Llibertat!'. Pau Neiva, nebot de Jordi Cuixart, ha assegurat que «la democràcia s'acabarà imposant a l'estat d'excepció» i va agrair la solidaritat rebuda des de les Balears.

La trobada, organitzada per l'Obra Cultural Balear (OCB), amb el suport de l'Associació Ona Mediterrània, l'Assemblea Sobiranista de Mallorca i el diari Ara Balears, ha tengut com a denominador comú el color groc. Camisetes, bufandes i centenars de llaços grocs han omplert tot el recinte.

Josep de Luis, president de l'OCB, també ha agraït la presència dels assistents i ha recordat la gran allau d'inscripcions al sopar que han desbordat totes les previsions. «Ha quedat molta gent amb ganes de venir», ha destacat.

A l'encontre també s'hi ha pogut veure representants polítics com Miquel Ensenyat, president del Consell de Mallorca; Llorenç Carrió, regidor de Cort; o Joana Aina Campomar, vicepresidenta segona del Parlament.

Informa:DIRECTE.CAT (13-5-2018)

KOSOVO ENS MARCA EL CAMÍ: PETI QUI PETI SOM MAJORIA ELS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

Per fi, ja era hora que algú com el president Torra cités la sentència del tribunal internacional de La Haia sobre el dret de Kosovo a la independència sense el vist-i-plau de Sèrbia. Una situació semblant a la que es viu actualment entre Catalunya i Espanya. Sembla mentida que aquest exemple no s'hagi fet servir pràcticament mai abans i això que tot és molt clar.

Tant com que la majoria independentista en les darreres elecions és inqüestionable. Per què parlar només d'un 47%?, és que els vots en blanc o nuls són espanyolistes? , és que el partits extraparlamentaris que sumen un bon gruix de vots són unionistes? ,és que no hi ha gent als Comuns i companyia que són independentistes? El resultat pràctic és que mai els unionistes no han arribat als 50% dels vots i, per tant, bastant menys de la meitat de la població catalana desitja restar a Espanya.

D'altra banda, els referèndums d' Escòcia, el Quebec o el Breixt han assolit resultats més migrats que els nostres a l'hora de proclamar-ne la tesis vencedora. A algú se li ha acudit dir que no són vàlids per què pràcticament només representen la meitat de la població o menys? Oi que no ? Els catalans hem de ser més legalistes i babaus?

D'altra banda, ara sembla que el discurs d'alguns polítics sigui " eixamplar la base independentista". Pensen convèncer potser als neofalangistes de Ciudadanos? No veuen que encara que fossim el 100% de la població a favor de la independència Espanya no ho aprovaria. Aleshores, o són rucs o són malintencionats? En qualsevol dels dos casos fan un mal favor al país.

Si nosaltres mateixos no sabem esgrimir arguments tan evidents con la sentència sobre Kosovo o no sabem comptar els vots, segurament per falta de costum de fer referèndums, val més que tirem el barret al foc.Per tot plegat, gràcies president Torra. Mai no serà sobrer omplenar-nos de raons si sobretot ens les creiem.

(7-7-2018)

Visites Rebudes

07841012