ARRIMADAS, LA PRINCESA DE TABÀRNIA : " SENTO TRISTESA PERQUÈ EL GOVERN SERÀ A MANS D'UN PRESIDENT D'IDEOLOGIA XENÒFOBA "

La líder de Cs al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, ha carregat aquest dilluns les tintes contra el candidat a la presidència de JxCAT, Quim Torra, en la segona sessió del debat d’investidura. Arrimadas ha afirmat que sent “una enorme tristesa, no només perquè tenim de nou davant la Generalitat una persona que es reafirma en el xoc i la ideologia de la qual queda perfectament reflectida a través dels seus articles”.

Arrimadas ha tirat dels textos que Torra havia escrit en el passat per desacreditar la seva candidatura a la presidència, especialment un en què Torra es titllava de “bèsties” a aquells que viuen a Catalunya sense aprendre català i un altre més en què advertira que la nació corria el perill de dissoldre’s davant d’una “allau immigratòria”.

La líder del partit taronja ha acusat Torra de voler “carregar-se el Parlament i el Govern” pel fet que hagi dit que el president seguirà sent Carles Puigdemont. “Volen deixar sense representació els votants que no pensen com vostè”, ha criticat Arrimadas en referència a l’Assemblea de Càrrecs d’Electes. De fet, ha afegit que en realitat els independentistes no tenen intenció de recuperar les institucions, i que son els constitucionalistes els qui realment volen recuperar-les.

Informa:ELMON.CAT (14-5-2018)

COM ARRUÏNAR L'INDEPENDENTISME EN TRES DIES

 

"Com arruïnar l’independentisme en tres dies "

No pertoca a cap partit interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació

 

JOAN B. CULLA

 

Primer de tot: si en les actuacions dels antiavalots dels Mossos del dijous 6, a Girona i a Terrassa, s’hi produí alguna transgressió dels protocols del cos o de les ordres rebudes, si aquestes últimes eren inapropiades, si es donà algun excés o acarnissament en l’ús de la força o qualsevol altra irregularitat, és imprescindible que hom depuri responsabilitats i es dictin les mesures disciplinàries corresponents.

Dit això, afegeixo sense embuts una altra cosa: no és a la CUP a qui correspon fixar el model policial d’aquest país, ni dictar eventuals canvis en la “cultura de seguretat” del govern de Catalunya, com semblava pretendre l’altre dia el diputat Carles Riera. D’una banda, perquè la CUP representa ara mateix el 4,5% dels votants catalans, i no forma part del Govern ni de la majoria que el sustenta. De l’altra, perquè és difícil reconèixer-li autoritat en la matèria al grup polític un alt representant institucional del qual lluïa orgullós una samarreta amb la sigla ACAB, que vol dir "All Cops Are Bastards", o sigui “Tos els policies són uns malparits”. No em consta que la formació anticapitalista hagi explicat mai en què consistiria el seu “model policial” (a banda de dissoldre la Brimo), però goso afirmar que, entre Patrulles de Control o Guàrdies Rojos i una policia democràtica europea, la immensa majoria dels ciutadans preferim això segon.

Tampoc no pertoca a la CUP –ni a cap altre partit– interpretar o posar límits a la llibertat de manifestació, determinant qui pot exercir-la i qui no. Tal com explicava dissabte aquí mateix l’exconsellera (d’Interior i de Justícia) Montserrat Tura, les convocatòries subscrites per organitzacions legals són simplement “comunicades” a l’autoritat, que no les pot “prohibir”. En tot cas, s’hauria d’instar la il·legalització judicial de determinats grups o plataformes, però no m’imagino els cupaires avançant per aquest camí... Llegeix més...

Visites Rebudes

08636006