ARRIMADAS, LA PRINCESA DE TABÀRNIA : " SENTO TRISTESA PERQUÈ EL GOVERN SERÀ A MANS D'UN PRESIDENT D'IDEOLOGIA XENÒFOBA "

La líder de Cs al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, ha carregat aquest dilluns les tintes contra el candidat a la presidència de JxCAT, Quim Torra, en la segona sessió del debat d’investidura. Arrimadas ha afirmat que sent “una enorme tristesa, no només perquè tenim de nou davant la Generalitat una persona que es reafirma en el xoc i la ideologia de la qual queda perfectament reflectida a través dels seus articles”.

Arrimadas ha tirat dels textos que Torra havia escrit en el passat per desacreditar la seva candidatura a la presidència, especialment un en què Torra es titllava de “bèsties” a aquells que viuen a Catalunya sense aprendre català i un altre més en què advertira que la nació corria el perill de dissoldre’s davant d’una “allau immigratòria”.

La líder del partit taronja ha acusat Torra de voler “carregar-se el Parlament i el Govern” pel fet que hagi dit que el president seguirà sent Carles Puigdemont. “Volen deixar sense representació els votants que no pensen com vostè”, ha criticat Arrimadas en referència a l’Assemblea de Càrrecs d’Electes. De fet, ha afegit que en realitat els independentistes no tenen intenció de recuperar les institucions, i que son els constitucionalistes els qui realment volen recuperar-les.

Informa:ELMON.CAT (14-5-2018)

KOSOVO ENS MARCA EL CAMÍ: PETI QUI PETI SOM MAJORIA ELS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

Per fi, ja era hora que algú com el president Torra cités la sentència del tribunal internacional de La Haia sobre el dret de Kosovo a la independència sense el vist-i-plau de Sèrbia. Una situació semblant a la que es viu actualment entre Catalunya i Espanya. Sembla mentida que aquest exemple no s'hagi fet servir pràcticament mai abans i això que tot és molt clar.

Tant com que la majoria independentista en les darreres elecions és inqüestionable. Per què parlar només d'un 47%?, és que els vots en blanc o nuls són espanyolistes? , és que el partits extraparlamentaris que sumen un bon gruix de vots són unionistes? ,és que no hi ha gent als Comuns i companyia que són independentistes? El resultat pràctic és que mai els unionistes no han arribat als 50% dels vots i, per tant, bastant menys de la meitat de la població catalana desitja restar a Espanya.

D'altra banda, els referèndums d' Escòcia, el Quebec o el Breixt han assolit resultats més migrats que els nostres a l'hora de proclamar-ne la tesis vencedora. A algú se li ha acudit dir que no són vàlids per què pràcticament només representen la meitat de la població o menys? Oi que no ? Els catalans hem de ser més legalistes i babaus?

D'altra banda, ara sembla que el discurs d'alguns polítics sigui " eixamplar la base independentista". Pensen convèncer potser als neofalangistes de Ciudadanos? No veuen que encara que fossim el 100% de la població a favor de la independència Espanya no ho aprovaria. Aleshores, o són rucs o són malintencionats? En qualsevol dels dos casos fan un mal favor al país.

Si nosaltres mateixos no sabem esgrimir arguments tan evidents con la sentència sobre Kosovo o no sabem comptar els vots, segurament per falta de costum de fer referèndums, val més que tirem el barret al foc.Per tot plegat, gràcies president Torra. Mai no serà sobrer omplenar-nos de raons si sobretot ens les creiem.

(7-7-2018)

Visites Rebudes

07841013