PRIMER ACTE DE QUIM TORRA: VIATJARÀ AQUEST DIMARTS A BERLÍN PER REUNIR-SE AMB PUIGDEMONT

Després de ser investit president aquest matí al Parlament, Quim Torra viatjarà a Berlín per reunir-se amb el president a l'exili, Carles Puigdemont. Tots dos oferiran demà una roda de premsa conjunta a la capital alemanya.

Aquest serà el primer acte de Torra un cop superada la investidura i abans de prendre possessió del càrrec, la qual cosa no es podrà fer efectiva fins que el rei Felip VI signi el decret del seu nomenament.

Torra ja va viatjar a Berlín dijous de la setmana passada quan Puigdemont va anunciar a través d'un missatge de vídeo que havia estat designat pel grup parlamentari com a candidat a la presidència.

Precisament, les primeres paraules de Torra un cop el president del Parlament, Roger Torrent, ha proclamat el resultat de la votació que confirmava la seva investidura han estat dedicades a Puigdemont: "Gràcies al president Puigdemont per la seva generositat, l'investirem!".

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-5-2018)

 

L' UNIONISME ÉS ÀCID SULFÚRIC QUE ESTÀ DISSOLENT LA DEMOCRÀCIA AMB LA PERSECUCIÓ DELS INDEPENDENTISTES

"No és Le Pen, estúpid "

 

Agustí Colomines

 

Els polítics espanyols fan pena. Uns, els conservadors, perquè són una colla de corruptes, orgullosos de ser-ho perquè es creuen impunes. Uns altres, l’extrema dreta, perquè pretenen acabar amb la pluralitat nacional que conforma Espanya des de la unió dinàstica amb un nacional-populisme neofalangista. I encara n’hi ha uns altres, els socialistes, que han perdut tant la seva identitat ideològica, que per fer-se escoltar s’apunten a cridar consignes nacionalistes en comptes d’escampar la idea de fraternitat pròpia del socialisme. Dels populistes d’esquerra —o sigui, Podemos— no cal ni parlar-ne, perquè són com el nicaragüenc Daniel Ortega: els agrada viure com a burgesos mentre sermonegen el personal o organitzen consultes trampa per continuar xuclant de la mamella. Només els falta declarar-se catòlics. O partidaris de l’esoterisme. Quin panorama! A Espanya ningú ja no recorda que la política és anàlisi i acció. I, per damunt de tot, un mètode per assolir el canvi sense violència.

A Madrid, la política és només soroll i odi. Guirigall nacionalista, amb Albert Rivera, àlies Aznar, marcant el pas dels altres partits. Afirmen els articulistes catalans de l’unionisme tou que la culpa de tot el que hi passa és dels independentistes catalans, que han despertat la fera nacionalista i autoritària espanyola. Agressiva, legionària. Per aquesta mena d’articulista —o “raça” d’articulista, senyor Iceta, hauria pogut escriure, amb tot el dret, el nou cap del Govern—, la culpa es de la víctima i no pas de l’agressor. Sens dubte, la política espanyola s’ha “renacionalitzat” i és avui més intolerant que l’any 1978, per tenir com a punt de referència l’any de l’aprovació de l’actual Constitució. La por a la pèrdua d’identitat espanyola en favor d’una identitat europea ha empès els partits espanyols a buscar l’ase dels cops. A buscar un culpable de les seves frustracions. I l’ha trobat en els catalans, dels quals els espanyols parlen en global, sense fer distincions, com si fóssim comparables als immigrants que fan tanta por als nacional-populistes europeus. Llegeix més...

Opinions

Visites Rebudes

07537624