PRIMER ACTE DE QUIM TORRA: VIATJARÀ AQUEST DIMARTS A BERLÍN PER REUNIR-SE AMB PUIGDEMONT

Després de ser investit president aquest matí al Parlament, Quim Torra viatjarà a Berlín per reunir-se amb el president a l'exili, Carles Puigdemont. Tots dos oferiran demà una roda de premsa conjunta a la capital alemanya.

Aquest serà el primer acte de Torra un cop superada la investidura i abans de prendre possessió del càrrec, la qual cosa no es podrà fer efectiva fins que el rei Felip VI signi el decret del seu nomenament.

Torra ja va viatjar a Berlín dijous de la setmana passada quan Puigdemont va anunciar a través d'un missatge de vídeo que havia estat designat pel grup parlamentari com a candidat a la presidència.

Precisament, les primeres paraules de Torra un cop el president del Parlament, Roger Torrent, ha proclamat el resultat de la votació que confirmava la seva investidura han estat dedicades a Puigdemont: "Gràcies al president Puigdemont per la seva generositat, l'investirem!".

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-5-2018)

 

KOSOVO ENS MARCA EL CAMÍ: PETI QUI PETI SOM MAJORIA ELS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

Per fi, ja era hora que algú com el president Torra cités la sentència del tribunal internacional de La Haia sobre el dret de Kosovo a la independència sense el vist-i-plau de Sèrbia. Una situació semblant a la que es viu actualment entre Catalunya i Espanya. Sembla mentida que aquest exemple no s'hagi fet servir pràcticament mai abans i això que tot és molt clar.

Tant com que la majoria independentista en les darreres elecions és inqüestionable. Per què parlar només d'un 47%?, és que els vots en blanc o nuls són espanyolistes? , és que el partits extraparlamentaris que sumen un bon gruix de vots són unionistes? ,és que no hi ha gent als Comuns i companyia que són independentistes? El resultat pràctic és que mai els unionistes no han arribat als 50% dels vots i, per tant, bastant menys de la meitat de la població catalana desitja restar a Espanya.

D'altra banda, els referèndums d' Escòcia, el Quebec o el Breixt han assolit resultats més migrats que els nostres a l'hora de proclamar-ne la tesis vencedora. A algú se li ha acudit dir que no són vàlids per què pràcticament només representen la meitat de la població o menys? Oi que no ? Els catalans hem de ser més legalistes i babaus?

D'altra banda, ara sembla que el discurs d'alguns polítics sigui " eixamplar la base independentista". Pensen convèncer potser als neofalangistes de Ciudadanos? No veuen que encara que fossim el 100% de la població a favor de la independència Espanya no ho aprovaria. Aleshores, o són rucs o són malintencionats? En qualsevol dels dos casos fan un mal favor al país.

Si nosaltres mateixos no sabem esgrimir arguments tan evidents con la sentència sobre Kosovo o no sabem comptar els vots, segurament per falta de costum de fer referèndums, val més que tirem el barret al foc.Per tot plegat, gràcies president Torra. Mai no serà sobrer omplenar-nos de raons si sobretot ens les creiem.

(7-7-2018)

Visites Rebudes

07856080