UN GREU ERROR DE FATXENDERIA DEL CNI ENCARA COMPLICA UNA MICA MÉS L'EUROORDRE D'ESPANYA PER EXTRADIR PUIGDEMONT

Un greu error del CNI està complicant encara més l'euroordre que va presentar Espanya a Alemanya per extradir el president a l'exili, Carles Puigdemont. Segons informa El Independiente, "un excés d'eufòria i la necessitat d'apuntar-se un triomf" va fer que el mateix CNI, i també el govern espanyol, revelessin la seva participació en el seguiment de Puigdemont, i en la tria d'Alemanya com a país on es faria la detenció. Apunta que això ha incomodat els jutges d'Schleswig-Holstein, perquè se senten utilitzats per les autoritats espanyoles.

"Des de la Comissaria General d'Informació i des del CNI es van començar a filtrar aquell matí dades de l'operatiu: hi havien participat uns 20 agents, 12 d'ells membres dels serveis secrets; el cotxe en el qual viatjava Puigdemont amb altres 4 persones en el moment de la detenció -un Renault Space amb matrícula belga- havia estat prèviament balisat; un geolocalitzador d'un mòbil d'un dels acompanyants de l'expresident va servir per monitoritzar en tot moment el trajecte del vehicle per 4 països; fins i tot es va dir que agents del CNI van estar presents en la detenció per part de la policia alemanya", assenyala el diari.

Segons aquesta versió, hi ha el problema de la il·legalitat de la intervenció del CNI en un territori estranger i sense ordre judicial, després que la Justícia belga ja ha obert diligències per aquesta mateixa qüestió. Un segon problema és que es va donar per fet que Alemanya extradiria Puigdemont, i que es va dir que seria un país fàcil a diferència de Bèlgica i el Regne Unit. Tot plegat ha provocat malestar en els magistrats d'Schleswig-Holstein.

Informa:ELNACIONAL:CAT (14-5-2018)

LA JUSTÍCIA EUROPEA ACABA AL PIRINEU I L'ESPANYOLA TAMBÉ

 

"La justícia europea acaba al Pirineu (i l'espanyola, també) "

 

José Antich

 

La decisió de la Sala d'Apel·lacions del Tribunal Suprem confirmant la presó incondicional de Carme Forcadell, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa, cinc dels nou presos polítics catalans en presons madrilenyes —sobre els altres quatre, els Jordis, Junqueras i Forn ja s'havia pronunciat— suposa, a la pràctica, que l'escenari més probable per a tots ells és que la injusta i inhumana privació de llibertat, a més de mil quilòmetres entre anada i tornada dels seus familiars, s'allargui fins que hi hagi judici. És a dir, que la posició més dura a la magistratura espanyola és la que guanya terreny i que la justícia europea pot fer el que vulgui amb els exiliats polítics catalans, que no tindrà efecte en la seva última decisió.

Veurem si el judici serà a la tardor-hivern, que és el més segur, o saltarà ja al 2019, però després del pronunciament de la Sala d'Apel·lacions del TS és improbable esperar que s'alteri la situació actual dels presos abans de la vista. Que aquesta decisió s'anunciï amb menys de 24 hores de diferència que la justícia belga rebutgés l'extradició dels consellers Comín, Serret i Puig no és més que una mostra d'una certa supèrbia de la justícia espanyola, incapaç d'acceptar que la instrucció realitzada és pobre i els presumptes delictes dels quals són acusats —rebel·lió i malversació— del tot inconsistents.

La frontera geogràfica que suposa el Pirineu és avui una mica més que una serralada muntanyosa. És una manera diferent d'interpretar el dret i, en última instància, d'impartir justícia. No hauria de ser així. En aquest sentit, les paraules del primer ministre belga, Charles Michel, afirmant després de la llibertat dels consellers exiliats que al seu país la justícia és independent, són tant una obvietat com un encàrrec per a aquells estats on no ho és. Com no deixa de ser presumptuós per part del TS dir a la justícia alemanya que no cometi el mateix error amb el president Puigdemont que la justícia belga amb els consellers exiliats.

Això en uns moments en què la resta de la carcassa política es mou sense fissures i ha entrat en una certa subhasta per assolir el premi major de l'espanyolisme: Rivera va a la Moncloa a demanar un nou 155 que inclogui el control de les finances, mitjans públics i els Mossos i Pedro Sánchez per no ser menys vol que s'obligui per llei que els alts càrrecs acatin la Constitució en públic i es modifiqui el Codi Penal per adequar-lo als moviments dels independentistes. Sorprenentment, en aquest ral·li, fins i tot Rajoy pot estar callat que la feina ja l'hi fan d'altres.

Informa:ELNACIONAL.CAT (18-5-2018)

Visites Rebudes

07533837