UN GREU ERROR DE FATXENDERIA DEL CNI ENCARA COMPLICA UNA MICA MÉS L'EUROORDRE D'ESPANYA PER EXTRADIR PUIGDEMONT

Un greu error del CNI està complicant encara més l'euroordre que va presentar Espanya a Alemanya per extradir el president a l'exili, Carles Puigdemont. Segons informa El Independiente, "un excés d'eufòria i la necessitat d'apuntar-se un triomf" va fer que el mateix CNI, i també el govern espanyol, revelessin la seva participació en el seguiment de Puigdemont, i en la tria d'Alemanya com a país on es faria la detenció. Apunta que això ha incomodat els jutges d'Schleswig-Holstein, perquè se senten utilitzats per les autoritats espanyoles.

"Des de la Comissaria General d'Informació i des del CNI es van començar a filtrar aquell matí dades de l'operatiu: hi havien participat uns 20 agents, 12 d'ells membres dels serveis secrets; el cotxe en el qual viatjava Puigdemont amb altres 4 persones en el moment de la detenció -un Renault Space amb matrícula belga- havia estat prèviament balisat; un geolocalitzador d'un mòbil d'un dels acompanyants de l'expresident va servir per monitoritzar en tot moment el trajecte del vehicle per 4 països; fins i tot es va dir que agents del CNI van estar presents en la detenció per part de la policia alemanya", assenyala el diari.

Segons aquesta versió, hi ha el problema de la il·legalitat de la intervenció del CNI en un territori estranger i sense ordre judicial, després que la Justícia belga ja ha obert diligències per aquesta mateixa qüestió. Un segon problema és que es va donar per fet que Alemanya extradiria Puigdemont, i que es va dir que seria un país fàcil a diferència de Bèlgica i el Regne Unit. Tot plegat ha provocat malestar en els magistrats d'Schleswig-Holstein.

Informa:ELNACIONAL:CAT (14-5-2018)

KOSOVO ENS MARCA EL CAMÍ: PETI QUI PETI SOM MAJORIA ELS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

Per fi, ja era hora que algú com el president Torra cités la sentència del tribunal internacional de La Haia sobre el dret de Kosovo a la independència sense el vist-i-plau de Sèrbia. Una situació semblant a la que es viu actualment entre Catalunya i Espanya. Sembla mentida que aquest exemple no s'hagi fet servir pràcticament mai abans i això que tot és molt clar.

Tant com que la majoria independentista en les darreres elecions és inqüestionable. Per què parlar només d'un 47%?, és que els vots en blanc o nuls són espanyolistes? , és que el partits extraparlamentaris que sumen un bon gruix de vots són unionistes? ,és que no hi ha gent als Comuns i companyia que són independentistes? El resultat pràctic és que mai els unionistes no han arribat als 50% dels vots i, per tant, bastant menys de la meitat de la població catalana desitja restar a Espanya.

D'altra banda, els referèndums d' Escòcia, el Quebec o el Breixt han assolit resultats més migrats que els nostres a l'hora de proclamar-ne la tesis vencedora. A algú se li ha acudit dir que no són vàlids per què pràcticament només representen la meitat de la població o menys? Oi que no ? Els catalans hem de ser més legalistes i babaus?

D'altra banda, ara sembla que el discurs d'alguns polítics sigui " eixamplar la base independentista". Pensen convèncer potser als neofalangistes de Ciudadanos? No veuen que encara que fossim el 100% de la població a favor de la independència Espanya no ho aprovaria. Aleshores, o són rucs o són malintencionats? En qualsevol dels dos casos fan un mal favor al país.

Si nosaltres mateixos no sabem esgrimir arguments tan evidents con la sentència sobre Kosovo o no sabem comptar els vots, segurament per falta de costum de fer referèndums, val més que tirem el barret al foc.Per tot plegat, gràcies president Torra. Mai no serà sobrer omplenar-nos de raons si sobretot ens les creiem.

(7-7-2018)

Visites Rebudes

07841014