L'ANC DONARÀ SUPORT A TORRA SI PASSA ALS FETS

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, ha condicionat el suport de l'entitat a Quim Torra emplaçant al president a "passar de les paraules als fets". "Si passa als fets, ens trobarà al seu costat", ha assegurat a la sortida del ple d'investidura.

Paluzie ha fet referència concretament a les paraules de Torra sobre "el mandat de l'1-O i el seu compromís amb fer la república catalana". En el cas que el president passi a la pràctica, s'ha compromès a fer "tot allò que sigui necessari" per donar suport a les "passes fermes" cap a la república.

En el seu discurs d'investidura d'aquest dilluns, Torra,ha insistit en el compromís de lleialtat al mandat de l'1-O per construir un Estat en forma de República, però ha subratllat que la República que proposa serà "de tots".

Informa:ELNACIONAL.CAT (14-5-2018)

KOSOVO ENS MARCA EL CAMÍ: PETI QUI PETI SOM MAJORIA ELS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

Per fi, ja era hora que algú com el president Torra cités la sentència del tribunal internacional de La Haia sobre el dret de Kosovo a la independència sense el vist-i-plau de Sèrbia. Una situació semblant a la que es viu actualment entre Catalunya i Espanya. Sembla mentida que aquest exemple no s'hagi fet servir pràcticament mai abans i això que tot és molt clar.

Tant com que la majoria independentista en les darreres elecions és inqüestionable. Per què parlar només d'un 47%?, és que els vots en blanc o nuls són espanyolistes? , és que el partits extraparlamentaris que sumen un bon gruix de vots són unionistes? ,és que no hi ha gent als Comuns i companyia que són independentistes? El resultat pràctic és que mai els unionistes no han arribat als 50% dels vots i, per tant, bastant menys de la meitat de la població catalana desitja restar a Espanya.

D'altra banda, els referèndums d' Escòcia, el Quebec o el Breixt han assolit resultats més migrats que els nostres a l'hora de proclamar-ne la tesis vencedora. A algú se li ha acudit dir que no són vàlids per què pràcticament només representen la meitat de la població o menys? Oi que no ? Els catalans hem de ser més legalistes i babaus?

D'altra banda, ara sembla que el discurs d'alguns polítics sigui " eixamplar la base independentista". Pensen convèncer potser als neofalangistes de Ciudadanos? No veuen que encara que fossim el 100% de la població a favor de la independència Espanya no ho aprovaria. Aleshores, o són rucs o són malintencionats? En qualsevol dels dos casos fan un mal favor al país.

Si nosaltres mateixos no sabem esgrimir arguments tan evidents con la sentència sobre Kosovo o no sabem comptar els vots, segurament per falta de costum de fer referèndums, val més que tirem el barret al foc.Per tot plegat, gràcies president Torra. Mai no serà sobrer omplenar-nos de raons si sobretot ens les creiem.

(7-7-2018)

Visites Rebudes

07841017