DETINGUTS SIS TXETXENS A FRANÇA EN RELACIÓ ALS ATEMPTATS DE CATALUNYA EL 17-A

La policia francesa ha detingut sis persones de la comunitat txetxena relacionades amb els atemptats del mes d'agost passat a La Rambla de Barcelona i a Cambrils. Ho han explicat fonts del cos policial a l'emissora de ràdio francesa Franceinfo, on també han matisat que no tenen res a veure amb l'atac al barri de l'Òpera de París d'aquest dissabte, perpetrat per un francès també d'origen txetxè.

El mes de febrer ja es van detenir tres persones al sud de França pertanyents a l'entorn d'un dels terroristes: un home de 32 anys acusat de pertànyer a una associació terrorista i posat en presó preventiva, i dues persones més que van quedar en llibertat per falta de proves.

Els atacs a Barcelona i Cambrils van provocar la mort de 16 persones el 17 d'agost de 2017, quan una furgoneta va atropellar els vianants que passejaven per La Rambla.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-5-2018)

KOSOVO ENS MARCA EL CAMÍ: PETI QUI PETI SOM MAJORIA ELS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

Per fi, ja era hora que algú com el president Torra cités la sentència del tribunal internacional de La Haia sobre el dret de Kosovo a la independència sense el vist-i-plau de Sèrbia. Una situació semblant a la que es viu actualment entre Catalunya i Espanya. Sembla mentida que aquest exemple no s'hagi fet servir pràcticament mai abans i això que tot és molt clar.

Tant com que la majoria independentista en les darreres elecions és inqüestionable. Per què parlar només d'un 47%?, és que els vots en blanc o nuls són espanyolistes? , és que el partits extraparlamentaris que sumen un bon gruix de vots són unionistes? ,és que no hi ha gent als Comuns i companyia que són independentistes? El resultat pràctic és que mai els unionistes no han arribat als 50% dels vots i, per tant, bastant menys de la meitat de la població catalana desitja restar a Espanya.

D'altra banda, els referèndums d' Escòcia, el Quebec o el Breixt han assolit resultats més migrats que els nostres a l'hora de proclamar-ne la tesis vencedora. A algú se li ha acudit dir que no són vàlids per què pràcticament només representen la meitat de la població o menys? Oi que no ? Els catalans hem de ser més legalistes i babaus?

D'altra banda, ara sembla que el discurs d'alguns polítics sigui " eixamplar la base independentista". Pensen convèncer potser als neofalangistes de Ciudadanos? No veuen que encara que fossim el 100% de la població a favor de la independència Espanya no ho aprovaria. Aleshores, o són rucs o són malintencionats? En qualsevol dels dos casos fan un mal favor al país.

Si nosaltres mateixos no sabem esgrimir arguments tan evidents con la sentència sobre Kosovo o no sabem comptar els vots, segurament per falta de costum de fer referèndums, val més que tirem el barret al foc.Per tot plegat, gràcies president Torra. Mai no serà sobrer omplenar-nos de raons si sobretot ens les creiem.

(7-7-2018)

Visites Rebudes

07856067