DETINGUTS SIS TXETXENS A FRANÇA EN RELACIÓ ALS ATEMPTATS DE CATALUNYA EL 17-A

La policia francesa ha detingut sis persones de la comunitat txetxena relacionades amb els atemptats del mes d'agost passat a La Rambla de Barcelona i a Cambrils. Ho han explicat fonts del cos policial a l'emissora de ràdio francesa Franceinfo, on també han matisat que no tenen res a veure amb l'atac al barri de l'Òpera de París d'aquest dissabte, perpetrat per un francès també d'origen txetxè.

El mes de febrer ja es van detenir tres persones al sud de França pertanyents a l'entorn d'un dels terroristes: un home de 32 anys acusat de pertànyer a una associació terrorista i posat en presó preventiva, i dues persones més que van quedar en llibertat per falta de proves.

Els atacs a Barcelona i Cambrils van provocar la mort de 16 persones el 17 d'agost de 2017, quan una furgoneta va atropellar els vianants que passejaven per La Rambla.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-5-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08494157