EL PSC PORTA AL PARLAMENT EL COST DEL VIATGE DE TORRA A BERLÍN

La primera decisió del 131è president de la Generalitat, Quim Torra, ja té qui la fiscalitzi. Segons ha pogut saber El Món de fonts del grup parlamentari, el PSC ha registrat una bateria de preguntes al Parlament per escatir les circumstàncies i el cost del viatge del president a Berlín per reunir-se amb el president Carles Puigdemont.

Les preguntes estan dirigides a l'oficina del president i volen aclarir el cost econòmic del viatge, els acompanyants i una justificació dels motius concrets del viatge i de la reunió. En aquest sentit, reclamen saber si el viatge el fa "amb caràcter oficial i com president de la Generalitat" i quin és "el detall de la visita".

Tanmateix, la portaveu dels socialistes Eva Granados ha assegurat des de la Junta de Portaveus que se celebra aquest matí al Parlament que "la representació no sap si el President Torra li anirà bé venir a comparèixer al Ple la setmana vinent".

Informa:ELMON.CAT (15-5-2018)

KOSOVO ENS MARCA EL CAMÍ: PETI QUI PETI SOM MAJORIA ELS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

Per fi, ja era hora que algú com el president Torra cités la sentència del tribunal internacional de La Haia sobre el dret de Kosovo a la independència sense el vist-i-plau de Sèrbia. Una situació semblant a la que es viu actualment entre Catalunya i Espanya. Sembla mentida que aquest exemple no s'hagi fet servir pràcticament mai abans i això que tot és molt clar.

Tant com que la majoria independentista en les darreres elecions és inqüestionable. Per què parlar només d'un 47%?, és que els vots en blanc o nuls són espanyolistes? , és que el partits extraparlamentaris que sumen un bon gruix de vots són unionistes? ,és que no hi ha gent als Comuns i companyia que són independentistes? El resultat pràctic és que mai els unionistes no han arribat als 50% dels vots i, per tant, bastant menys de la meitat de la població catalana desitja restar a Espanya.

D'altra banda, els referèndums d' Escòcia, el Quebec o el Breixt han assolit resultats més migrats que els nostres a l'hora de proclamar-ne la tesis vencedora. A algú se li ha acudit dir que no són vàlids per què pràcticament només representen la meitat de la població o menys? Oi que no ? Els catalans hem de ser més legalistes i babaus?

D'altra banda, ara sembla que el discurs d'alguns polítics sigui " eixamplar la base independentista". Pensen convèncer potser als neofalangistes de Ciudadanos? No veuen que encara que fossim el 100% de la població a favor de la independència Espanya no ho aprovaria. Aleshores, o són rucs o són malintencionats? En qualsevol dels dos casos fan un mal favor al país.

Si nosaltres mateixos no sabem esgrimir arguments tan evidents con la sentència sobre Kosovo o no sabem comptar els vots, segurament per falta de costum de fer referèndums, val més que tirem el barret al foc.Per tot plegat, gràcies president Torra. Mai no serà sobrer omplenar-nos de raons si sobretot ens les creiem.

(7-7-2018)

Visites Rebudes

07856071