TORRA I PUIGDEMONT DES DE BERLÍN DEMANEN A RAJOY QUE POSI FI AL 155 I LA INTERVENCIÓ FINANCERA DE LA GENERALITAT

El president electe Quim Torra s'ha traslladat a Berlín aquest dimarts per reunir-se amb Carles Puigdemont, just l'endemà d'haver obtingut el suport al Parlament per formar un nou Govern. La roda de premsa ha començat pocs minuts abans de dos quarts de cinc de la tarda i ha estat marcada per un reclam al president espanyol, Mariano Rajoy: "Marqui dia, hora i lloc per reunir-nos".

Així ha reclamat Torra començar el diàleg, tan bon punt engegui el mandat amb el nou Govern -encara no està oficialment nomenat amb la publicació al Diari Oficial de la Generalitat-.

Ha dit que l'objectiu d'aquest nou Govern és "oferir diàleg" al govern espanyol però que "el primer objectiu és finalitzar la suspensió de l'autogovern de Catalunya". També ha assegurat que el govern espanyol ha d'acabar amb la intervenció financera.

Ara bé, Torra, en anglès, ha reivindicat Carles Puigdemont com a president "legítim" de Catalunya -"sóc aquí per retre-li homenatge", ha dit- i ha assegurat que tard o d'hora l'acabaran restituint. "Demanem al govern espanyol que respecti els resultats de les eleccions el 21 de desembre", ha afirmat, afegint que tornaria a nomenar els consellers cessats pel 155 que ho desitgin.

Puigdemont ha recordat que la base de la seva demanda al comitè de drets humans de les Nacions Unides és precisament el seu cessament "il·legal". A més, ha explicat que JxCat ha presentat fins a quatre candidats a la investidura, tres dels quals han estat vetats pel Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional. "És una anormalitat democràtica", ha expressat el 130è president.

D'altra banda, també han denunciat l'existència de presos. "Hi ha presos polítics a Espanya. El jutge diu que no els pot alliberar perquè són favorables a la independència. Això s'ha d'aturar", ha sentenciat, explicant que anirà a veure'ls a Madrid també aquesta setmana.
Noves eleccions

Puigdemont ha aclarit que a partir del 27 d'octubre hi haurà la possibilitat de convocar noves eleccions. "D'aquí no es pot deduir que hi haurà eleccions anticipades", ha assegurat. "Nosaltres hem obert un període de distensió", ha dit Puigdemont, afegint que ara la pilota està a la teulada del govern espanyol.

En cas que a la tardor, però, segueixi aquesta situació i hi hagi presos i repressió, el nou president es plantejarà si convocar noves eleccions.


Presa de possessió: la fórmula de Puigdemont

 

Torra ha assegurat que un cop es publiqui el seu nomenament al Diari Oficial de la Generalitat prendrà possessió en un acte al Saló de Sant Jordi de la Generalitat. Davant de la voluntat de l'Estat d'organitzar aquest acte, Torra ha avançat que la seva intenció és utilitzar la mateixa fórmula que va usar Puigdemont en la seva presa de possessió.

En aquell moment, el fins ara president no va fer referència a la Constitució en el seu jurament sinó que va prometre "fidelitat a la voluntat del poble de Catalunya expressada al Parlament". El govern espanyol no va poder impugnar-ho perquè la presa de possessió no està explícitament regulada per llei.
Torra "prendrà les decisions" a Catalunya

Seguidament a la primera intervenció de Torra, ha pres la paraula el fins ara president, Carles Puigdemont. "L'única eina que necessitem per resoldre el conflicte polític és la democràcia", ha afirmat. Alhora, ha explicat que hi haurà un Govern "fort" a Catalunya aquesta setmana amb l'objectiu de recuperar les institucions. Ha matisat, però, que el nou executiu actuarà en el marc de les competències de l'Estatut.

En el torn de preguntes, Puigdemont ha assegurat que a Catalunya qui prendrà les decisions serà Torra, que és qui estarà sotmès al control parlamentari. Un diagnòstic compartit per Torra. Aquest dimarts, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha dit que serà ell qui prendrà les decisions des del Palau de la Generalitat però que estarà en contacte permanent amb Puigdemont, a l'"espai lliure" europeu.


"Governar per tothom"

 

Davant la polèmica que s'ha generat al voltant dels seus escrits i tuits despectius amb els espanyols, Torra s'ha definit com un liberal demòcrata, a favor de la integració europea i també d'obrir les portes als refugiats.

D'altra banda, Torra s'ha compromès a governar per "tots els catalans", també pels no-independentistes. El president electe ha dit que les polítiques púbiques que vol dur a terme el seu Govern són per beneficiar tothom que visqui a Catalunya. Un missatge que ha subscrit Puigdemont, que ha recordat que no es pot "confondre" la "legítima aspiració política" amb les polítiques públiques que engega un Govern i que poden "beneficiar" a tothom.

Informa:ARA.CAT (15-5-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08500126