QUIM TORRA VISITARÀ ELS PRESOS POLÍTICS AQUESTA SETMANA I CADA SETMANA UNA ESCOLA

El president català electe, Quim Torra, anirà a visitar els presos polítics previsiblement aquesta mateixa setmana per traslladar-los tot el seu suport com a nou líder de la Generalitat, i després farà el mateix amb tots els exiliats.

En una entrevista de Catalunya Ràdio ha detallat que s'ha donat d'alta al Col·legi d'Advocats per poder tenir més facilitats a l'hora d'accedir a les presons.

"Avui vaig a Berlín, a veure Carles Puigdemont, i després vull anar a parlar amb els presos polítics, intentant que sigui aquesta setmana; també vull anar a veure després tots els exiliats", ha detallat Torra.

Sobre la seva visita a Berlín d'aquest dimarts, ha detallat que és per "coordinar l'estratègia a seguir" amb Puigdemont i per abordar la configuració del nou Govern amb ell abans de fer-ho amb ERC. "Em sembla molt normal que, una vegada elegit, vagi a parlar amb el president legitimo i a coordinar l'estratègia a partir d'ara", ha necessitat|precisat.

I de la mateixa manera vol anar a veure els presos, que ha definit com a "ostatges" de l'Estat, així com els sobiranistes encausats que són a l'estranger. Torra ja va ser fa unes setmanes a les presons de Soto del Real, Estremera i Alcalá Meco, però ara vol fer-ho en la seva "condició de president: tots aquests gestos són molt importants".
Visitarà cada setmana una escola

El president Quim Torra també s'ha proposat reunir-se amb els professors i famílies de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca (Barcelona) i visitar cada setmana una escola catalana.

"La comunitat educativa serà una prioritat i em tindrà al seu costat per al que necessiti, la meva dona és mestra i si alguna cosa vull preservar per damunt de tot és l'escola catalana, que és clau per al futur," ha afegit.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-5-2018)

LA CÚPULA JUDICIAL ESPANYOLA ÉS UNA AMENAÇA NO SOLAMENT CONTRA LA REPÚBLICA, SINÓ CONTRA CADASCUN DE NOSALTRES

 

"Però no oblideu que la justícia espanyola és un perill concret per a les nostres vides…"

«Que la celebració de la victòria de Valtònyc, com abans les de dels consellers a l'exili i el president Puigdemont, les de Marta Rovira o Anna Gabriel, no ens faça oblidar res ni ens aparte del nostre objectiu fonamental»

 

 Vicent Partal

 

Valtònyc és lliure. Un tribunal belga ha tornat a fer miques la credibilitat de la justícia espanyol quan ahir refusà de cursar l’euroordre que l’acusava de terrorisme, ni més ni menys. Perquè fa cançons. Però ahir la justícia belga deixà clar allò que és evident. Que en els seus texts no hi ha cap delicte i que dur-lo davant els tribunals és un atac a la llibertat d’expressió. Bravo, doncs, pels tribunals belgues. Bravo pels advocats. I bravo per Valtònyc, que amb la seua valentia ha obert un camí que esperem que arribe a Estrasburg i cree precedents cabdals.

La lluita en l’espai lliure europeu es va demostrant d’una eficàcia indiscutible. Un encert monumental. I ha de continuar així. Ha d’arribar al final i empènyer contra les cordes la justícia espanyola, l’estat espanyol. Però, dit això, nosaltres no hauríem d’oblidar ni un segon que la justícia espanyola, aquesta justícia espanyola, és un perill concret per a les nostres vides. No és solament una qüestió de debat polític.

Ho és evidentment per als presos polítics. Per als Jordis, tancats de manera infame. Ho és per al govern, començant pel vice-president, per la presidenta del parlament, per tots els consellers que són en una presó provisional completament irregular i injusta. Demencial. Però ho és també per a Tamara, que no pot eixir del seu poble. I per a la vice-presidenta de la CCMA, a qui amenacen perquè TV3 i Catalunya Ràdio van emetre els anuncis publicitaris oficials del primer d’octubre! I ho és per a Paco Gas, el batlle de Roquetes i una de les millors persones que he conegut mai, que dijous haurà d’anar a declarar, acusat perquè durant les eleccions del 21-D al seu poble hi havia llaços grocs pel carrer.

Més de mil persones, només al Principat, tenen la vida penjada d’un fil per culpa d’aquest sistema judicial copat per l’extrema dreta, autàrquic, excèntric a Europa, empeltat fins a l’arrel de l’autoritarisme franquista. Ara, per tot això que passa, ho veiem més, amb més claredat, tot plegat. Però recordeu que aquests polítics que van vestits amb una toga són els qui van convertir el judici per l’assassinat de Guillem Agulló en gairebé una acusació contra ell. Els qui han ordenat de tornar als nazis les armes que varen fer servir. Els qui acluquen els ulls quan un policia agredeix Jordi Borràs. Els qui permeten als salvatges de la Manada de continuar al carrer mentre tanquen els xiquets d’Altsasu. Els qui van fer possible que dissabte un grup de nazis anàs a Bétera a intentar fer sabotatge a l’Aplec del Camp de Túria, dirigits per gent que ha capitanejat totes les agressions imaginables i no n’ha hagut de respondre mai.

Llegeix més...

Visites Rebudes

08152984