QUIM TORRA VISITARÀ ELS PRESOS POLÍTICS AQUESTA SETMANA I CADA SETMANA UNA ESCOLA

El president català electe, Quim Torra, anirà a visitar els presos polítics previsiblement aquesta mateixa setmana per traslladar-los tot el seu suport com a nou líder de la Generalitat, i després farà el mateix amb tots els exiliats.

En una entrevista de Catalunya Ràdio ha detallat que s'ha donat d'alta al Col·legi d'Advocats per poder tenir més facilitats a l'hora d'accedir a les presons.

"Avui vaig a Berlín, a veure Carles Puigdemont, i després vull anar a parlar amb els presos polítics, intentant que sigui aquesta setmana; també vull anar a veure després tots els exiliats", ha detallat Torra.

Sobre la seva visita a Berlín d'aquest dimarts, ha detallat que és per "coordinar l'estratègia a seguir" amb Puigdemont i per abordar la configuració del nou Govern amb ell abans de fer-ho amb ERC. "Em sembla molt normal que, una vegada elegit, vagi a parlar amb el president legitimo i a coordinar l'estratègia a partir d'ara", ha necessitat|precisat.

I de la mateixa manera vol anar a veure els presos, que ha definit com a "ostatges" de l'Estat, així com els sobiranistes encausats que són a l'estranger. Torra ja va ser fa unes setmanes a les presons de Soto del Real, Estremera i Alcalá Meco, però ara vol fer-ho en la seva "condició de president: tots aquests gestos són molt importants".
Visitarà cada setmana una escola

El president Quim Torra també s'ha proposat reunir-se amb els professors i famílies de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca (Barcelona) i visitar cada setmana una escola catalana.

"La comunitat educativa serà una prioritat i em tindrà al seu costat per al que necessiti, la meva dona és mestra i si alguna cosa vull preservar per damunt de tot és l'escola catalana, que és clau per al futur," ha afegit.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-5-2018)

KOSOVO ENS MARCA EL CAMÍ: PETI QUI PETI SOM MAJORIA ELS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

Per fi, ja era hora que algú com el president Torra cités la sentència del tribunal internacional de La Haia sobre el dret de Kosovo a la independència sense el vist-i-plau de Sèrbia. Una situació semblant a la que es viu actualment entre Catalunya i Espanya. Sembla mentida que aquest exemple no s'hagi fet servir pràcticament mai abans i això que tot és molt clar.

Tant com que la majoria independentista en les darreres elecions és inqüestionable. Per què parlar només d'un 47%?, és que els vots en blanc o nuls són espanyolistes? , és que el partits extraparlamentaris que sumen un bon gruix de vots són unionistes? ,és que no hi ha gent als Comuns i companyia que són independentistes? El resultat pràctic és que mai els unionistes no han arribat als 50% dels vots i, per tant, bastant menys de la meitat de la població catalana desitja restar a Espanya.

D'altra banda, els referèndums d' Escòcia, el Quebec o el Breixt han assolit resultats més migrats que els nostres a l'hora de proclamar-ne la tesis vencedora. A algú se li ha acudit dir que no són vàlids per què pràcticament només representen la meitat de la població o menys? Oi que no ? Els catalans hem de ser més legalistes i babaus?

D'altra banda, ara sembla que el discurs d'alguns polítics sigui " eixamplar la base independentista". Pensen convèncer potser als neofalangistes de Ciudadanos? No veuen que encara que fossim el 100% de la població a favor de la independència Espanya no ho aprovaria. Aleshores, o són rucs o són malintencionats? En qualsevol dels dos casos fan un mal favor al país.

Si nosaltres mateixos no sabem esgrimir arguments tan evidents con la sentència sobre Kosovo o no sabem comptar els vots, segurament per falta de costum de fer referèndums, val més que tirem el barret al foc.Per tot plegat, gràcies president Torra. Mai no serà sobrer omplenar-nos de raons si sobretot ens les creiem.

(7-7-2018)

Visites Rebudes

07856092