QUIM TORRA VISITARÀ ELS PRESOS POLÍTICS AQUESTA SETMANA I CADA SETMANA UNA ESCOLA

El president català electe, Quim Torra, anirà a visitar els presos polítics previsiblement aquesta mateixa setmana per traslladar-los tot el seu suport com a nou líder de la Generalitat, i després farà el mateix amb tots els exiliats.

En una entrevista de Catalunya Ràdio ha detallat que s'ha donat d'alta al Col·legi d'Advocats per poder tenir més facilitats a l'hora d'accedir a les presons.

"Avui vaig a Berlín, a veure Carles Puigdemont, i després vull anar a parlar amb els presos polítics, intentant que sigui aquesta setmana; també vull anar a veure després tots els exiliats", ha detallat Torra.

Sobre la seva visita a Berlín d'aquest dimarts, ha detallat que és per "coordinar l'estratègia a seguir" amb Puigdemont i per abordar la configuració del nou Govern amb ell abans de fer-ho amb ERC. "Em sembla molt normal que, una vegada elegit, vagi a parlar amb el president legitimo i a coordinar l'estratègia a partir d'ara", ha necessitat|precisat.

I de la mateixa manera vol anar a veure els presos, que ha definit com a "ostatges" de l'Estat, així com els sobiranistes encausats que són a l'estranger. Torra ja va ser fa unes setmanes a les presons de Soto del Real, Estremera i Alcalá Meco, però ara vol fer-ho en la seva "condició de president: tots aquests gestos són molt importants".
Visitarà cada setmana una escola

El president Quim Torra també s'ha proposat reunir-se amb els professors i famílies de l'institut El Palau de Sant Andreu de la Barca (Barcelona) i visitar cada setmana una escola catalana.

"La comunitat educativa serà una prioritat i em tindrà al seu costat per al que necessiti, la meva dona és mestra i si alguna cosa vull preservar per damunt de tot és l'escola catalana, que és clau per al futur," ha afegit.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-5-2018)

L' UNIONISME ÉS ÀCID SULFÚRIC QUE ESTÀ DISSOLENT LA DEMOCRÀCIA AMB LA PERSECUCIÓ DELS INDEPENDENTISTES

"No és Le Pen, estúpid "

 

Agustí Colomines

 

Els polítics espanyols fan pena. Uns, els conservadors, perquè són una colla de corruptes, orgullosos de ser-ho perquè es creuen impunes. Uns altres, l’extrema dreta, perquè pretenen acabar amb la pluralitat nacional que conforma Espanya des de la unió dinàstica amb un nacional-populisme neofalangista. I encara n’hi ha uns altres, els socialistes, que han perdut tant la seva identitat ideològica, que per fer-se escoltar s’apunten a cridar consignes nacionalistes en comptes d’escampar la idea de fraternitat pròpia del socialisme. Dels populistes d’esquerra —o sigui, Podemos— no cal ni parlar-ne, perquè són com el nicaragüenc Daniel Ortega: els agrada viure com a burgesos mentre sermonegen el personal o organitzen consultes trampa per continuar xuclant de la mamella. Només els falta declarar-se catòlics. O partidaris de l’esoterisme. Quin panorama! A Espanya ningú ja no recorda que la política és anàlisi i acció. I, per damunt de tot, un mètode per assolir el canvi sense violència.

A Madrid, la política és només soroll i odi. Guirigall nacionalista, amb Albert Rivera, àlies Aznar, marcant el pas dels altres partits. Afirmen els articulistes catalans de l’unionisme tou que la culpa de tot el que hi passa és dels independentistes catalans, que han despertat la fera nacionalista i autoritària espanyola. Agressiva, legionària. Per aquesta mena d’articulista —o “raça” d’articulista, senyor Iceta, hauria pogut escriure, amb tot el dret, el nou cap del Govern—, la culpa es de la víctima i no pas de l’agressor. Sens dubte, la política espanyola s’ha “renacionalitzat” i és avui més intolerant que l’any 1978, per tenir com a punt de referència l’any de l’aprovació de l’actual Constitució. La por a la pèrdua d’identitat espanyola en favor d’una identitat europea ha empès els partits espanyols a buscar l’ase dels cops. A buscar un culpable de les seves frustracions. I l’ha trobat en els catalans, dels quals els espanyols parlen en global, sense fer distincions, com si fóssim comparables als immigrants que fan tanta por als nacional-populistes europeus. Llegeix més...

Opinions

Visites Rebudes

07537620