FORCADELL ACUSA LLARENA DE RETIRAR LES ORDRES DE DETENCIÓ PER AFAVORIR LES ACUSACIONS

La defensa de Carme Forcadell ha presentat un recurs a Pablo Llarena contra la peça separada que s'ha obert i que afecta els processats que són a l'exili. Argumenta que vulnera el seu dret a defensa i dels mateixos processats i aprofita per criticar que el magistrat ha posat per davant el criteri d'oportunitat al de la legalitat a l'hora de dictar i retirar les ordres de detenció el mes de desembre passat.

El recurs adverteix que el "criteri d'oportunitat es feia sobre la base d'afavorir les acusacions personades", la fiscalia, l'advocacia de l'Estat i VOX, ja que "possibilitava l'enjudiciament dels processats per tots els delictes". "L'aplicació d'aquest criteri d'oportunitat vulnera de manera efectiva els drets de les defenses de la resta de processats", prossegueix el recurs, "perquè se'ls ha impedit interrogar els investigats afectats per aquesta decisió entre els quals es troben, per exemple, la persona que ocupava el càrrec de president de la Generalitat", Carles Puigdemont.

L'advocada Olga Arderiu exposa que la retirada de les ordres també afecta "el dret a utilitzar els mitjans de prova pertinents impossibilitant la participació d'un gran nombre d'investigats, així com l'interrogatori dels mateixos durant la fase d'instrucció" i recorda que els processats van manifestar la seva voluntat de declarar per videoconferència.

També recorda part de la interlocutòria de Llarena per retirar les ordres de detenció on argumentava "que la depuració de les diferents responsabilitats penals s'ha de portar de manera unificada, atès que d'altra manera podria trencar-se la continència de la causa i conduir el procés a respostes contradictòries i divergents per als diferents partícips". I remarca la necessitat de mantenir unificat el procés.

El recurs de Forcadell denuncia que la peça separada limita a "les representacions dels processats afectats la seva participació" en el procediment i l'inconvenient que això suposa "per al correcte aclariment dels fets".
Les proves del 13

El recurs de Carme Forcadell es presenta contra la providència que va dictar Pablo Llarena divendres passat, on a més d'obrir la peça separada pels exiliats, demanava un seguit de proves al jutjat d'instrucció 13, moltes de les quals en referència a Josep Maria Jové, mà dreta d'Oriol Junqueras a Economia.

Sobre la instrucció del jutge 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, diu que es tracta d'una "causa general" contra l'independentisme i que "genera un àmbit d'investigació secreta i que és l'excusa perfecta per monitoritzar tota l'activitat política de l'independentisme català durant el 2017 i fins a l'actualitat". I denuncia que el procediment del jutjat d'instrucció 13 "és l'instrument d'acumulació de proves amb el qual se serviran tots els altres procediments judicials contra l'independentisme".

"En el referit procediment existeix una completa delegació de la investigació en la policia judicial que genera de facto una instrucció paral·lela extraprocessal, en la qual no poden participar les defenses", persegueix el recurs. I denuncia que "els interrogatoris efectuats en aquest jutjat es dirigeixen, en moltes ocasions, a buscar proves de delictes i sobre persones sotmeses a altres procediments".

I és que, segons l'advocada, en el jutjat d'instrucció 13 hi ha 20 testimonis i declaracions de 12 investigats a les quals les defenses no tenen accés. "La providència del passat 8 de maig és un exemple de l'existència d'un àmbit d'actuacions processals aliè al present procediment, en el qual únicament el ministeri fiscal té la capacitat d'intervenció en les diferents causes", denuncia el recurs que es va presentar aquest diumenge per via telemàtica.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-5-2018)

L' UNIONISME ÉS ÀCID SULFÚRIC QUE ESTÀ DISSOLENT LA DEMOCRÀCIA AMB LA PERSECUCIÓ DELS INDEPENDENTISTES

"No és Le Pen, estúpid "

 

Agustí Colomines

 

Els polítics espanyols fan pena. Uns, els conservadors, perquè són una colla de corruptes, orgullosos de ser-ho perquè es creuen impunes. Uns altres, l’extrema dreta, perquè pretenen acabar amb la pluralitat nacional que conforma Espanya des de la unió dinàstica amb un nacional-populisme neofalangista. I encara n’hi ha uns altres, els socialistes, que han perdut tant la seva identitat ideològica, que per fer-se escoltar s’apunten a cridar consignes nacionalistes en comptes d’escampar la idea de fraternitat pròpia del socialisme. Dels populistes d’esquerra —o sigui, Podemos— no cal ni parlar-ne, perquè són com el nicaragüenc Daniel Ortega: els agrada viure com a burgesos mentre sermonegen el personal o organitzen consultes trampa per continuar xuclant de la mamella. Només els falta declarar-se catòlics. O partidaris de l’esoterisme. Quin panorama! A Espanya ningú ja no recorda que la política és anàlisi i acció. I, per damunt de tot, un mètode per assolir el canvi sense violència.

A Madrid, la política és només soroll i odi. Guirigall nacionalista, amb Albert Rivera, àlies Aznar, marcant el pas dels altres partits. Afirmen els articulistes catalans de l’unionisme tou que la culpa de tot el que hi passa és dels independentistes catalans, que han despertat la fera nacionalista i autoritària espanyola. Agressiva, legionària. Per aquesta mena d’articulista —o “raça” d’articulista, senyor Iceta, hauria pogut escriure, amb tot el dret, el nou cap del Govern—, la culpa es de la víctima i no pas de l’agressor. Sens dubte, la política espanyola s’ha “renacionalitzat” i és avui més intolerant que l’any 1978, per tenir com a punt de referència l’any de l’aprovació de l’actual Constitució. La por a la pèrdua d’identitat espanyola en favor d’una identitat europea ha empès els partits espanyols a buscar l’ase dels cops. A buscar un culpable de les seves frustracions. I l’ha trobat en els catalans, dels quals els espanyols parlen en global, sense fer distincions, com si fóssim comparables als immigrants que fan tanta por als nacional-populistes europeus. Llegeix més...

Opinions

Visites Rebudes

07537710