FORCADELL ACUSA LLARENA DE RETIRAR LES ORDRES DE DETENCIÓ PER AFAVORIR LES ACUSACIONS

La defensa de Carme Forcadell ha presentat un recurs a Pablo Llarena contra la peça separada que s'ha obert i que afecta els processats que són a l'exili. Argumenta que vulnera el seu dret a defensa i dels mateixos processats i aprofita per criticar que el magistrat ha posat per davant el criteri d'oportunitat al de la legalitat a l'hora de dictar i retirar les ordres de detenció el mes de desembre passat.

El recurs adverteix que el "criteri d'oportunitat es feia sobre la base d'afavorir les acusacions personades", la fiscalia, l'advocacia de l'Estat i VOX, ja que "possibilitava l'enjudiciament dels processats per tots els delictes". "L'aplicació d'aquest criteri d'oportunitat vulnera de manera efectiva els drets de les defenses de la resta de processats", prossegueix el recurs, "perquè se'ls ha impedit interrogar els investigats afectats per aquesta decisió entre els quals es troben, per exemple, la persona que ocupava el càrrec de president de la Generalitat", Carles Puigdemont.

L'advocada Olga Arderiu exposa que la retirada de les ordres també afecta "el dret a utilitzar els mitjans de prova pertinents impossibilitant la participació d'un gran nombre d'investigats, així com l'interrogatori dels mateixos durant la fase d'instrucció" i recorda que els processats van manifestar la seva voluntat de declarar per videoconferència.

També recorda part de la interlocutòria de Llarena per retirar les ordres de detenció on argumentava "que la depuració de les diferents responsabilitats penals s'ha de portar de manera unificada, atès que d'altra manera podria trencar-se la continència de la causa i conduir el procés a respostes contradictòries i divergents per als diferents partícips". I remarca la necessitat de mantenir unificat el procés.

El recurs de Forcadell denuncia que la peça separada limita a "les representacions dels processats afectats la seva participació" en el procediment i l'inconvenient que això suposa "per al correcte aclariment dels fets".
Les proves del 13

El recurs de Carme Forcadell es presenta contra la providència que va dictar Pablo Llarena divendres passat, on a més d'obrir la peça separada pels exiliats, demanava un seguit de proves al jutjat d'instrucció 13, moltes de les quals en referència a Josep Maria Jové, mà dreta d'Oriol Junqueras a Economia.

Sobre la instrucció del jutge 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, diu que es tracta d'una "causa general" contra l'independentisme i que "genera un àmbit d'investigació secreta i que és l'excusa perfecta per monitoritzar tota l'activitat política de l'independentisme català durant el 2017 i fins a l'actualitat". I denuncia que el procediment del jutjat d'instrucció 13 "és l'instrument d'acumulació de proves amb el qual se serviran tots els altres procediments judicials contra l'independentisme".

"En el referit procediment existeix una completa delegació de la investigació en la policia judicial que genera de facto una instrucció paral·lela extraprocessal, en la qual no poden participar les defenses", persegueix el recurs. I denuncia que "els interrogatoris efectuats en aquest jutjat es dirigeixen, en moltes ocasions, a buscar proves de delictes i sobre persones sotmeses a altres procediments".

I és que, segons l'advocada, en el jutjat d'instrucció 13 hi ha 20 testimonis i declaracions de 12 investigats a les quals les defenses no tenen accés. "La providència del passat 8 de maig és un exemple de l'existència d'un àmbit d'actuacions processals aliè al present procediment, en el qual únicament el ministeri fiscal té la capacitat d'intervenció en les diferents causes", denuncia el recurs que es va presentar aquest diumenge per via telemàtica.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-5-2018)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08500010