FORCADELL ACUSA LLARENA DE RETIRAR LES ORDRES DE DETENCIÓ PER AFAVORIR LES ACUSACIONS

La defensa de Carme Forcadell ha presentat un recurs a Pablo Llarena contra la peça separada que s'ha obert i que afecta els processats que són a l'exili. Argumenta que vulnera el seu dret a defensa i dels mateixos processats i aprofita per criticar que el magistrat ha posat per davant el criteri d'oportunitat al de la legalitat a l'hora de dictar i retirar les ordres de detenció el mes de desembre passat.

El recurs adverteix que el "criteri d'oportunitat es feia sobre la base d'afavorir les acusacions personades", la fiscalia, l'advocacia de l'Estat i VOX, ja que "possibilitava l'enjudiciament dels processats per tots els delictes". "L'aplicació d'aquest criteri d'oportunitat vulnera de manera efectiva els drets de les defenses de la resta de processats", prossegueix el recurs, "perquè se'ls ha impedit interrogar els investigats afectats per aquesta decisió entre els quals es troben, per exemple, la persona que ocupava el càrrec de president de la Generalitat", Carles Puigdemont.

L'advocada Olga Arderiu exposa que la retirada de les ordres també afecta "el dret a utilitzar els mitjans de prova pertinents impossibilitant la participació d'un gran nombre d'investigats, així com l'interrogatori dels mateixos durant la fase d'instrucció" i recorda que els processats van manifestar la seva voluntat de declarar per videoconferència.

També recorda part de la interlocutòria de Llarena per retirar les ordres de detenció on argumentava "que la depuració de les diferents responsabilitats penals s'ha de portar de manera unificada, atès que d'altra manera podria trencar-se la continència de la causa i conduir el procés a respostes contradictòries i divergents per als diferents partícips". I remarca la necessitat de mantenir unificat el procés.

El recurs de Forcadell denuncia que la peça separada limita a "les representacions dels processats afectats la seva participació" en el procediment i l'inconvenient que això suposa "per al correcte aclariment dels fets".
Les proves del 13

El recurs de Carme Forcadell es presenta contra la providència que va dictar Pablo Llarena divendres passat, on a més d'obrir la peça separada pels exiliats, demanava un seguit de proves al jutjat d'instrucció 13, moltes de les quals en referència a Josep Maria Jové, mà dreta d'Oriol Junqueras a Economia.

Sobre la instrucció del jutge 13 de Barcelona, Juan Antonio Ramírez Sunyer, diu que es tracta d'una "causa general" contra l'independentisme i que "genera un àmbit d'investigació secreta i que és l'excusa perfecta per monitoritzar tota l'activitat política de l'independentisme català durant el 2017 i fins a l'actualitat". I denuncia que el procediment del jutjat d'instrucció 13 "és l'instrument d'acumulació de proves amb el qual se serviran tots els altres procediments judicials contra l'independentisme".

"En el referit procediment existeix una completa delegació de la investigació en la policia judicial que genera de facto una instrucció paral·lela extraprocessal, en la qual no poden participar les defenses", persegueix el recurs. I denuncia que "els interrogatoris efectuats en aquest jutjat es dirigeixen, en moltes ocasions, a buscar proves de delictes i sobre persones sotmeses a altres procediments".

I és que, segons l'advocada, en el jutjat d'instrucció 13 hi ha 20 testimonis i declaracions de 12 investigats a les quals les defenses no tenen accés. "La providència del passat 8 de maig és un exemple de l'existència d'un àmbit d'actuacions processals aliè al present procediment, en el qual únicament el ministeri fiscal té la capacitat d'intervenció en les diferents causes", denuncia el recurs que es va presentar aquest diumenge per via telemàtica.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-5-2018)

LA CÚPULA JUDICIAL ESPANYOLA ÉS UNA AMENAÇA NO SOLAMENT CONTRA LA REPÚBLICA, SINÓ CONTRA CADASCUN DE NOSALTRES

 

"Però no oblideu que la justícia espanyola és un perill concret per a les nostres vides…"

«Que la celebració de la victòria de Valtònyc, com abans les de dels consellers a l'exili i el president Puigdemont, les de Marta Rovira o Anna Gabriel, no ens faça oblidar res ni ens aparte del nostre objectiu fonamental»

 

 Vicent Partal

 

Valtònyc és lliure. Un tribunal belga ha tornat a fer miques la credibilitat de la justícia espanyol quan ahir refusà de cursar l’euroordre que l’acusava de terrorisme, ni més ni menys. Perquè fa cançons. Però ahir la justícia belga deixà clar allò que és evident. Que en els seus texts no hi ha cap delicte i que dur-lo davant els tribunals és un atac a la llibertat d’expressió. Bravo, doncs, pels tribunals belgues. Bravo pels advocats. I bravo per Valtònyc, que amb la seua valentia ha obert un camí que esperem que arribe a Estrasburg i cree precedents cabdals.

La lluita en l’espai lliure europeu es va demostrant d’una eficàcia indiscutible. Un encert monumental. I ha de continuar així. Ha d’arribar al final i empènyer contra les cordes la justícia espanyola, l’estat espanyol. Però, dit això, nosaltres no hauríem d’oblidar ni un segon que la justícia espanyola, aquesta justícia espanyola, és un perill concret per a les nostres vides. No és solament una qüestió de debat polític.

Ho és evidentment per als presos polítics. Per als Jordis, tancats de manera infame. Ho és per al govern, començant pel vice-president, per la presidenta del parlament, per tots els consellers que són en una presó provisional completament irregular i injusta. Demencial. Però ho és també per a Tamara, que no pot eixir del seu poble. I per a la vice-presidenta de la CCMA, a qui amenacen perquè TV3 i Catalunya Ràdio van emetre els anuncis publicitaris oficials del primer d’octubre! I ho és per a Paco Gas, el batlle de Roquetes i una de les millors persones que he conegut mai, que dijous haurà d’anar a declarar, acusat perquè durant les eleccions del 21-D al seu poble hi havia llaços grocs pel carrer.

Més de mil persones, només al Principat, tenen la vida penjada d’un fil per culpa d’aquest sistema judicial copat per l’extrema dreta, autàrquic, excèntric a Europa, empeltat fins a l’arrel de l’autoritarisme franquista. Ara, per tot això que passa, ho veiem més, amb més claredat, tot plegat. Però recordeu que aquests polítics que van vestits amb una toga són els qui van convertir el judici per l’assassinat de Guillem Agulló en gairebé una acusació contra ell. Els qui han ordenat de tornar als nazis les armes que varen fer servir. Els qui acluquen els ulls quan un policia agredeix Jordi Borràs. Els qui permeten als salvatges de la Manada de continuar al carrer mentre tanquen els xiquets d’Altsasu. Els qui van fer possible que dissabte un grup de nazis anàs a Bétera a intentar fer sabotatge a l’Aplec del Camp de Túria, dirigits per gent que ha capitanejat totes les agressions imaginables i no n’ha hagut de respondre mai.

Llegeix més...

Visites Rebudes

08153010