COLAU FA CAS DELS ULTRES I COL·LOCARÀ PANTALLES PER SEGUIR LA SELECCIÓ ESPANYOLA DE FUTBOL AL MUNDIAL

L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau ha acceptat la petició del Partit Popular i Ciutadans d'instal·lar pantalles gegants per seguir els partits de la selecció espanyola durant el Mundial de Rússia 2018. Les pantalles es col·locaran en un espai tancat que "garanteixi les mesures de seguretat i convivència" i sempre que la selecció passi a semifinals. L'ajuntament s'ha compromès a col·laborar en la recerca d'aquest espai però ha deixat clar que la organització haurà d'anar a càrrec amb la plataforma Barcelona amb la Selecció.

La comissionada d'esports Maite Carranza ha dit que el govern municipal "és conscient i coneixedor de l'afició al futbol, a la copa del món i a la selecció" que hi ha a la ciutat de Barcelona.

Des de Ciutadans, la regidora Maria Magdalena Barceló ha agraït al govern municipal que hagi "canviat d'opinió perquè abans era un no radical". "Avui faran d'àrbitre i no es posaran en contra que els ciutadans vegin junts un partit de futbol", ha dit. "Han aconseguit una cosa increïble, que sigui extraordinari el que hauria de ser normal, que és que es pugui seguir un partit de la selecció".

En el mateix sentit s'ha pronunciat la regidora del Partit Popular Àngeles Esteller que ha "agrait la predisposició de l'ajuntament" per trobar un espai i ha recordat també que són molts, "els que disfrutem amb els triomfs de la selecció".

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-5-2018)

N.de la R.

Colau ha cedit finalment a la provocació dels ultres espanyolistes. No d'altra manera cal qualificar aquesta decisió, perquè aquesta gent només vol provocar. Altrament seria si no hi hagués possibilitat de veure els partits per part de tothom o només de forma reduída. Els partits són en obert i qualsevol persona els pot veure a casa o al bar. Recordem que en anteriors campìonats aquests ultres van causar destrosses importants al voltant de la plaça d' Espanya. I fins ara ni Ciudadanos ni el PP no se n'han pas responsabilitzat.

Amb tot, si aquestes pantalles gegants són col·locades en recintes tancats hi ha menys possibilitats de destrosses públiques. Potser el camp de l' Espanyol a Cornellà seria un bon recinte per ubicar-hi tota aquesta gent, oi?

LA CÚPULA JUDICIAL ESPANYOLA ÉS UNA AMENAÇA NO SOLAMENT CONTRA LA REPÚBLICA, SINÓ CONTRA CADASCUN DE NOSALTRES

 

"Però no oblideu que la justícia espanyola és un perill concret per a les nostres vides…"

«Que la celebració de la victòria de Valtònyc, com abans les de dels consellers a l'exili i el president Puigdemont, les de Marta Rovira o Anna Gabriel, no ens faça oblidar res ni ens aparte del nostre objectiu fonamental»

 

 Vicent Partal

 

Valtònyc és lliure. Un tribunal belga ha tornat a fer miques la credibilitat de la justícia espanyol quan ahir refusà de cursar l’euroordre que l’acusava de terrorisme, ni més ni menys. Perquè fa cançons. Però ahir la justícia belga deixà clar allò que és evident. Que en els seus texts no hi ha cap delicte i que dur-lo davant els tribunals és un atac a la llibertat d’expressió. Bravo, doncs, pels tribunals belgues. Bravo pels advocats. I bravo per Valtònyc, que amb la seua valentia ha obert un camí que esperem que arribe a Estrasburg i cree precedents cabdals.

La lluita en l’espai lliure europeu es va demostrant d’una eficàcia indiscutible. Un encert monumental. I ha de continuar així. Ha d’arribar al final i empènyer contra les cordes la justícia espanyola, l’estat espanyol. Però, dit això, nosaltres no hauríem d’oblidar ni un segon que la justícia espanyola, aquesta justícia espanyola, és un perill concret per a les nostres vides. No és solament una qüestió de debat polític.

Ho és evidentment per als presos polítics. Per als Jordis, tancats de manera infame. Ho és per al govern, començant pel vice-president, per la presidenta del parlament, per tots els consellers que són en una presó provisional completament irregular i injusta. Demencial. Però ho és també per a Tamara, que no pot eixir del seu poble. I per a la vice-presidenta de la CCMA, a qui amenacen perquè TV3 i Catalunya Ràdio van emetre els anuncis publicitaris oficials del primer d’octubre! I ho és per a Paco Gas, el batlle de Roquetes i una de les millors persones que he conegut mai, que dijous haurà d’anar a declarar, acusat perquè durant les eleccions del 21-D al seu poble hi havia llaços grocs pel carrer.

Més de mil persones, només al Principat, tenen la vida penjada d’un fil per culpa d’aquest sistema judicial copat per l’extrema dreta, autàrquic, excèntric a Europa, empeltat fins a l’arrel de l’autoritarisme franquista. Ara, per tot això que passa, ho veiem més, amb més claredat, tot plegat. Però recordeu que aquests polítics que van vestits amb una toga són els qui van convertir el judici per l’assassinat de Guillem Agulló en gairebé una acusació contra ell. Els qui han ordenat de tornar als nazis les armes que varen fer servir. Els qui acluquen els ulls quan un policia agredeix Jordi Borràs. Els qui permeten als salvatges de la Manada de continuar al carrer mentre tanquen els xiquets d’Altsasu. Els qui van fer possible que dissabte un grup de nazis anàs a Bétera a intentar fer sabotatge a l’Aplec del Camp de Túria, dirigits per gent que ha capitanejat totes les agressions imaginables i no n’ha hagut de respondre mai.

Llegeix més...

Visites Rebudes

08152979