COLAU FA CAS DELS ULTRES I COL·LOCARÀ PANTALLES PER SEGUIR LA SELECCIÓ ESPANYOLA DE FUTBOL AL MUNDIAL

L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau ha acceptat la petició del Partit Popular i Ciutadans d'instal·lar pantalles gegants per seguir els partits de la selecció espanyola durant el Mundial de Rússia 2018. Les pantalles es col·locaran en un espai tancat que "garanteixi les mesures de seguretat i convivència" i sempre que la selecció passi a semifinals. L'ajuntament s'ha compromès a col·laborar en la recerca d'aquest espai però ha deixat clar que la organització haurà d'anar a càrrec amb la plataforma Barcelona amb la Selecció.

La comissionada d'esports Maite Carranza ha dit que el govern municipal "és conscient i coneixedor de l'afició al futbol, a la copa del món i a la selecció" que hi ha a la ciutat de Barcelona.

Des de Ciutadans, la regidora Maria Magdalena Barceló ha agraït al govern municipal que hagi "canviat d'opinió perquè abans era un no radical". "Avui faran d'àrbitre i no es posaran en contra que els ciutadans vegin junts un partit de futbol", ha dit. "Han aconseguit una cosa increïble, que sigui extraordinari el que hauria de ser normal, que és que es pugui seguir un partit de la selecció".

En el mateix sentit s'ha pronunciat la regidora del Partit Popular Àngeles Esteller que ha "agrait la predisposició de l'ajuntament" per trobar un espai i ha recordat també que són molts, "els que disfrutem amb els triomfs de la selecció".

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-5-2018)

N.de la R.

Colau ha cedit finalment a la provocació dels ultres espanyolistes. No d'altra manera cal qualificar aquesta decisió, perquè aquesta gent només vol provocar. Altrament seria si no hi hagués possibilitat de veure els partits per part de tothom o només de forma reduída. Els partits són en obert i qualsevol persona els pot veure a casa o al bar. Recordem que en anteriors campìonats aquests ultres van causar destrosses importants al voltant de la plaça d' Espanya. I fins ara ni Ciudadanos ni el PP no se n'han pas responsabilitzat.

Amb tot, si aquestes pantalles gegants són col·locades en recintes tancats hi ha menys possibilitats de destrosses públiques. Potser el camp de l' Espanyol a Cornellà seria un bon recinte per ubicar-hi tota aquesta gent, oi?

KOSOVO ENS MARCA EL CAMÍ: PETI QUI PETI SOM MAJORIA ELS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

Per fi, ja era hora que algú com el president Torra cités la sentència del tribunal internacional de La Haia sobre el dret de Kosovo a la independència sense el vist-i-plau de Sèrbia. Una situació semblant a la que es viu actualment entre Catalunya i Espanya. Sembla mentida que aquest exemple no s'hagi fet servir pràcticament mai abans i això que tot és molt clar.

Tant com que la majoria independentista en les darreres elecions és inqüestionable. Per què parlar només d'un 47%?, és que els vots en blanc o nuls són espanyolistes? , és que el partits extraparlamentaris que sumen un bon gruix de vots són unionistes? ,és que no hi ha gent als Comuns i companyia que són independentistes? El resultat pràctic és que mai els unionistes no han arribat als 50% dels vots i, per tant, bastant menys de la meitat de la població catalana desitja restar a Espanya.

D'altra banda, els referèndums d' Escòcia, el Quebec o el Breixt han assolit resultats més migrats que els nostres a l'hora de proclamar-ne la tesis vencedora. A algú se li ha acudit dir que no són vàlids per què pràcticament només representen la meitat de la població o menys? Oi que no ? Els catalans hem de ser més legalistes i babaus?

D'altra banda, ara sembla que el discurs d'alguns polítics sigui " eixamplar la base independentista". Pensen convèncer potser als neofalangistes de Ciudadanos? No veuen que encara que fossim el 100% de la població a favor de la independència Espanya no ho aprovaria. Aleshores, o són rucs o són malintencionats? En qualsevol dels dos casos fan un mal favor al país.

Si nosaltres mateixos no sabem esgrimir arguments tan evidents con la sentència sobre Kosovo o no sabem comptar els vots, segurament per falta de costum de fer referèndums, val més que tirem el barret al foc.Per tot plegat, gràcies president Torra. Mai no serà sobrer omplenar-nos de raons si sobretot ens les creiem.

(7-7-2018)

Visites Rebudes

07856058