COLAU FA CAS DELS ULTRES I COL·LOCARÀ PANTALLES PER SEGUIR LA SELECCIÓ ESPANYOLA DE FUTBOL AL MUNDIAL

L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau ha acceptat la petició del Partit Popular i Ciutadans d'instal·lar pantalles gegants per seguir els partits de la selecció espanyola durant el Mundial de Rússia 2018. Les pantalles es col·locaran en un espai tancat que "garanteixi les mesures de seguretat i convivència" i sempre que la selecció passi a semifinals. L'ajuntament s'ha compromès a col·laborar en la recerca d'aquest espai però ha deixat clar que la organització haurà d'anar a càrrec amb la plataforma Barcelona amb la Selecció.

La comissionada d'esports Maite Carranza ha dit que el govern municipal "és conscient i coneixedor de l'afició al futbol, a la copa del món i a la selecció" que hi ha a la ciutat de Barcelona.

Des de Ciutadans, la regidora Maria Magdalena Barceló ha agraït al govern municipal que hagi "canviat d'opinió perquè abans era un no radical". "Avui faran d'àrbitre i no es posaran en contra que els ciutadans vegin junts un partit de futbol", ha dit. "Han aconseguit una cosa increïble, que sigui extraordinari el que hauria de ser normal, que és que es pugui seguir un partit de la selecció".

En el mateix sentit s'ha pronunciat la regidora del Partit Popular Àngeles Esteller que ha "agrait la predisposició de l'ajuntament" per trobar un espai i ha recordat també que són molts, "els que disfrutem amb els triomfs de la selecció".

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-5-2018)

N.de la R.

Colau ha cedit finalment a la provocació dels ultres espanyolistes. No d'altra manera cal qualificar aquesta decisió, perquè aquesta gent només vol provocar. Altrament seria si no hi hagués possibilitat de veure els partits per part de tothom o només de forma reduída. Els partits són en obert i qualsevol persona els pot veure a casa o al bar. Recordem que en anteriors campìonats aquests ultres van causar destrosses importants al voltant de la plaça d' Espanya. I fins ara ni Ciudadanos ni el PP no se n'han pas responsabilitzat.

Amb tot, si aquestes pantalles gegants són col·locades en recintes tancats hi ha menys possibilitats de destrosses públiques. Potser el camp de l' Espanyol a Cornellà seria un bon recinte per ubicar-hi tota aquesta gent, oi?

L' UNIONISME ÉS ÀCID SULFÚRIC QUE ESTÀ DISSOLENT LA DEMOCRÀCIA AMB LA PERSECUCIÓ DELS INDEPENDENTISTES

"No és Le Pen, estúpid "

 

Agustí Colomines

 

Els polítics espanyols fan pena. Uns, els conservadors, perquè són una colla de corruptes, orgullosos de ser-ho perquè es creuen impunes. Uns altres, l’extrema dreta, perquè pretenen acabar amb la pluralitat nacional que conforma Espanya des de la unió dinàstica amb un nacional-populisme neofalangista. I encara n’hi ha uns altres, els socialistes, que han perdut tant la seva identitat ideològica, que per fer-se escoltar s’apunten a cridar consignes nacionalistes en comptes d’escampar la idea de fraternitat pròpia del socialisme. Dels populistes d’esquerra —o sigui, Podemos— no cal ni parlar-ne, perquè són com el nicaragüenc Daniel Ortega: els agrada viure com a burgesos mentre sermonegen el personal o organitzen consultes trampa per continuar xuclant de la mamella. Només els falta declarar-se catòlics. O partidaris de l’esoterisme. Quin panorama! A Espanya ningú ja no recorda que la política és anàlisi i acció. I, per damunt de tot, un mètode per assolir el canvi sense violència.

A Madrid, la política és només soroll i odi. Guirigall nacionalista, amb Albert Rivera, àlies Aznar, marcant el pas dels altres partits. Afirmen els articulistes catalans de l’unionisme tou que la culpa de tot el que hi passa és dels independentistes catalans, que han despertat la fera nacionalista i autoritària espanyola. Agressiva, legionària. Per aquesta mena d’articulista —o “raça” d’articulista, senyor Iceta, hauria pogut escriure, amb tot el dret, el nou cap del Govern—, la culpa es de la víctima i no pas de l’agressor. Sens dubte, la política espanyola s’ha “renacionalitzat” i és avui més intolerant que l’any 1978, per tenir com a punt de referència l’any de l’aprovació de l’actual Constitució. La por a la pèrdua d’identitat espanyola en favor d’una identitat europea ha empès els partits espanyols a buscar l’ase dels cops. A buscar un culpable de les seves frustracions. I l’ha trobat en els catalans, dels quals els espanyols parlen en global, sense fer distincions, com si fóssim comparables als immigrants que fan tanta por als nacional-populistes europeus. Llegeix més...

Opinions

Visites Rebudes

07537635