BÈLGICA REBUTJA L'EXTRADICIÓ DE SERRET, PUIG I COMÍN PER GREUS ERRORS EN L'EUROORDRE DEL JUEZ LLARENA

La fiscalia belga ha demanat a la Cambra del Consell, tribunal de primera instància, que rebutgi l’euroordre dictada pel jutge del Suprem, Pablo Llarena, de manera que no es lliurin els consellers Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig a l’estat espanyol. La fiscalia belga esgrimeix defectes de forma i errors greus en la correspondència que ha mantingut amb el jutge espanyol. Una petició que els magistrats han acceptat, així ho ha confirmat el conseller Comín a l’exterior del Palau de la Justícia.

El mecanisme de les euroordres implica que abans de ser emesa cal que la justícia que reclama a una persona hagi dictat prèviament un ordre de detenció dins del territori nacional. En la documentació del cas dels consellers que Llarena ha enviat a Brussel·les no hi consta aquest pas previ. Quan la fiscalia va preguntar en què sostenia l’euroordre, el jutge va respondre que la interlocutòria de processament. Contra Puigdemont i els consellers del seu govern exiliats hi ha una ordre de detenció per al territori espanyol, però emesa per la magistrada Carmen Lamela de l’Audiència espanyola.

Informa:VILAWEB.CAT (16-5-2017)

KOSOVO ENS MARCA EL CAMÍ: PETI QUI PETI SOM MAJORIA ELS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

Per fi, ja era hora que algú com el president Torra cités la sentència del tribunal internacional de La Haia sobre el dret de Kosovo a la independència sense el vist-i-plau de Sèrbia. Una situació semblant a la que es viu actualment entre Catalunya i Espanya. Sembla mentida que aquest exemple no s'hagi fet servir pràcticament mai abans i això que tot és molt clar.

Tant com que la majoria independentista en les darreres elecions és inqüestionable. Per què parlar només d'un 47%?, és que els vots en blanc o nuls són espanyolistes? , és que el partits extraparlamentaris que sumen un bon gruix de vots són unionistes? ,és que no hi ha gent als Comuns i companyia que són independentistes? El resultat pràctic és que mai els unionistes no han arribat als 50% dels vots i, per tant, bastant menys de la meitat de la població catalana desitja restar a Espanya.

D'altra banda, els referèndums d' Escòcia, el Quebec o el Breixt han assolit resultats més migrats que els nostres a l'hora de proclamar-ne la tesis vencedora. A algú se li ha acudit dir que no són vàlids per què pràcticament només representen la meitat de la població o menys? Oi que no ? Els catalans hem de ser més legalistes i babaus?

D'altra banda, ara sembla que el discurs d'alguns polítics sigui " eixamplar la base independentista". Pensen convèncer potser als neofalangistes de Ciudadanos? No veuen que encara que fossim el 100% de la població a favor de la independència Espanya no ho aprovaria. Aleshores, o són rucs o són malintencionats? En qualsevol dels dos casos fan un mal favor al país.

Si nosaltres mateixos no sabem esgrimir arguments tan evidents con la sentència sobre Kosovo o no sabem comptar els vots, segurament per falta de costum de fer referèndums, val més que tirem el barret al foc.Per tot plegat, gràcies president Torra. Mai no serà sobrer omplenar-nos de raons si sobretot ens les creiem.

(7-7-2018)

Visites Rebudes

07856048