BÈLGICA REBUTJA L'EXTRADICIÓ DE SERRET, PUIG I COMÍN PER GREUS ERRORS EN L'EUROORDRE DEL JUEZ LLARENA

La fiscalia belga ha demanat a la Cambra del Consell, tribunal de primera instància, que rebutgi l’euroordre dictada pel jutge del Suprem, Pablo Llarena, de manera que no es lliurin els consellers Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig a l’estat espanyol. La fiscalia belga esgrimeix defectes de forma i errors greus en la correspondència que ha mantingut amb el jutge espanyol. Una petició que els magistrats han acceptat, així ho ha confirmat el conseller Comín a l’exterior del Palau de la Justícia.

El mecanisme de les euroordres implica que abans de ser emesa cal que la justícia que reclama a una persona hagi dictat prèviament un ordre de detenció dins del territori nacional. En la documentació del cas dels consellers que Llarena ha enviat a Brussel·les no hi consta aquest pas previ. Quan la fiscalia va preguntar en què sostenia l’euroordre, el jutge va respondre que la interlocutòria de processament. Contra Puigdemont i els consellers del seu govern exiliats hi ha una ordre de detenció per al territori espanyol, però emesa per la magistrada Carmen Lamela de l’Audiència espanyola.

Informa:VILAWEB.CAT (16-5-2017)

EL CONSUM, UNA ARMA PODEROSA QUE ELS CATALANS TENIM AL NOSTRE ABAST

 

Per Ramon Serra, editor

 

"Comsum estratègic", una idea brillant de l'ANC com ho demostra l'oposició categòrica que ha rebut per part dels unionistes tan bon punt s'ha fet pública la campanya. Això vol dir que serà una idea collonuda, perquè el valor de les persones, de les coses o de les idees la donen moltes vegades l'oposició dels ememics. Senyal que els fa mal.

No ens vinguin ara amb milongues o que es tracta de possibles boicots. Resulta que l'anterior Gobierno espanyol i el seu Rei van fer tot el possible perquè les empreses marxessin de Catalunya. Sense culpar a ningú en concret de les que han marxat , " la pela la pela", és ben lògic que els catalans tinguem una informació clara de les empreses que tenen un arrelament aquí en tots els sentits.

Els catalans com a consumidors també tenim la nostra força. I aquesta l'hem de fer servir. Oi tant! Simplement es tracta de tenir una informació sobre els valors de tota mena de les empreses que operen aquí. I a les nostres mans està decidir el mercat triant aquelles que tinguin uns valors de país . Hem d'esmolar totes les eines que tenim a l'abast. I aquesta n´és una d'elles. D'aquesta manera aquesta iniciativa s'afegeix també al" consum.cat" que ja opera des de fa uns mesos bé que d'una forma més modesta, però igualment valuosa.

Per tant, un cop més la nostra enhorabona a l'ANC, promotora de la iniciativa. Ara cal que ens informi periòdicament de com van ldes coses.No tot s'ha d'acabar amb penjar una pàgina web o fer només una declaració de principis. Fins ara més que consumidros els catalans hem semblat "consumits". Cal, doncs, tornar a ser consumidors.

En aquest sentit, el fet que el Parlament torni a reprovar Felipe VI perquè va fomentar la fugida d'empreses de Catalunya després de l'1-O és l'altra cara de la mateixa mateixa moneda per servar la sobirania econòmica de Catalunya, si més no fins allà on sigui possible

Som-hi!

Visites Rebudes

08494184