BÈLGICA REBUTJA L'EXTRADICIÓ DE SERRET, PUIG I COMÍN PER GREUS ERRORS EN L'EUROORDRE DEL JUEZ LLARENA

La fiscalia belga ha demanat a la Cambra del Consell, tribunal de primera instància, que rebutgi l’euroordre dictada pel jutge del Suprem, Pablo Llarena, de manera que no es lliurin els consellers Meritxell Serret, Toni Comín i Lluís Puig a l’estat espanyol. La fiscalia belga esgrimeix defectes de forma i errors greus en la correspondència que ha mantingut amb el jutge espanyol. Una petició que els magistrats han acceptat, així ho ha confirmat el conseller Comín a l’exterior del Palau de la Justícia.

El mecanisme de les euroordres implica que abans de ser emesa cal que la justícia que reclama a una persona hagi dictat prèviament un ordre de detenció dins del territori nacional. En la documentació del cas dels consellers que Llarena ha enviat a Brussel·les no hi consta aquest pas previ. Quan la fiscalia va preguntar en què sostenia l’euroordre, el jutge va respondre que la interlocutòria de processament. Contra Puigdemont i els consellers del seu govern exiliats hi ha una ordre de detenció per al territori espanyol, però emesa per la magistrada Carmen Lamela de l’Audiència espanyola.

Informa:VILAWEB.CAT (16-5-2017)

L' UNIONISME ÉS ÀCID SULFÚRIC QUE ESTÀ DISSOLENT LA DEMOCRÀCIA AMB LA PERSECUCIÓ DELS INDEPENDENTISTES

"No és Le Pen, estúpid "

 

Agustí Colomines

 

Els polítics espanyols fan pena. Uns, els conservadors, perquè són una colla de corruptes, orgullosos de ser-ho perquè es creuen impunes. Uns altres, l’extrema dreta, perquè pretenen acabar amb la pluralitat nacional que conforma Espanya des de la unió dinàstica amb un nacional-populisme neofalangista. I encara n’hi ha uns altres, els socialistes, que han perdut tant la seva identitat ideològica, que per fer-se escoltar s’apunten a cridar consignes nacionalistes en comptes d’escampar la idea de fraternitat pròpia del socialisme. Dels populistes d’esquerra —o sigui, Podemos— no cal ni parlar-ne, perquè són com el nicaragüenc Daniel Ortega: els agrada viure com a burgesos mentre sermonegen el personal o organitzen consultes trampa per continuar xuclant de la mamella. Només els falta declarar-se catòlics. O partidaris de l’esoterisme. Quin panorama! A Espanya ningú ja no recorda que la política és anàlisi i acció. I, per damunt de tot, un mètode per assolir el canvi sense violència.

A Madrid, la política és només soroll i odi. Guirigall nacionalista, amb Albert Rivera, àlies Aznar, marcant el pas dels altres partits. Afirmen els articulistes catalans de l’unionisme tou que la culpa de tot el que hi passa és dels independentistes catalans, que han despertat la fera nacionalista i autoritària espanyola. Agressiva, legionària. Per aquesta mena d’articulista —o “raça” d’articulista, senyor Iceta, hauria pogut escriure, amb tot el dret, el nou cap del Govern—, la culpa es de la víctima i no pas de l’agressor. Sens dubte, la política espanyola s’ha “renacionalitzat” i és avui més intolerant que l’any 1978, per tenir com a punt de referència l’any de l’aprovació de l’actual Constitució. La por a la pèrdua d’identitat espanyola en favor d’una identitat europea ha empès els partits espanyols a buscar l’ase dels cops. A buscar un culpable de les seves frustracions. I l’ha trobat en els catalans, dels quals els espanyols parlen en global, sense fer distincions, com si fóssim comparables als immigrants que fan tanta por als nacional-populistes europeus. Llegeix més...

Opinions

Visites Rebudes

07537636