TORRA PARTICIPA EN L'ACTE CONTRA ELS SET MESOS DE L'EMPRESONAMENT DELS JORDIS A BARCELONA

Com cada dia 16, l'independentisme es mobilitza per denunciar l'empresonament "injust" de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart a Soto del Real. A l'acte hi ha assistit el president investit, Quim Torra, que demà prendrà possessió del càrrec. Entre els manifestants, uns centenars, s'han sentit crits de "llibertat presos polítics" i "som república".

Avui fa set mesos que estan privats de llibertat, set mesos de presó preventiva acusats d'un delicte de rebel·lió. Aquest cop és la plaça de la Catedral de Barcelona la que acull la protesta convocada per l'ANC i Òmnium Cultural i a la qual hi participen centenars de persones.

La manifestació té aquest dimecres un regust agredolç. Per una banda, el sobiranisme està de celebració perquè després que la justícia belga hagi rebutjat l'extradició de Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig veu com l'estratègia dels líders sobiranistes exiliats segueix donant els seus fruits. D'altra banda, però, el sobiranisme lamenta que hi continuïn havent nou dirigents independentistes privats de llibertat a Soto del Real, Estremera i Alcalá Meco.

ANC i Òmnium han fet una crida a concentrar-se a totes les places d'arreu del país per exigir el final d'aquesta "repressió i vulneració de drets". La mobilització coincideix en un moment en què l'independentisme avança en la configuració d'un nou Govern després de la investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (16-5-2018)

KOSOVO ENS MARCA EL CAMÍ: PETI QUI PETI SOM MAJORIA ELS INDEPENDENTISTES

Per Ramon Serra, editor

Per fi, ja era hora que algú com el president Torra cités la sentència del tribunal internacional de La Haia sobre el dret de Kosovo a la independència sense el vist-i-plau de Sèrbia. Una situació semblant a la que es viu actualment entre Catalunya i Espanya. Sembla mentida que aquest exemple no s'hagi fet servir pràcticament mai abans i això que tot és molt clar.

Tant com que la majoria independentista en les darreres elecions és inqüestionable. Per què parlar només d'un 47%?, és que els vots en blanc o nuls són espanyolistes? , és que el partits extraparlamentaris que sumen un bon gruix de vots són unionistes? ,és que no hi ha gent als Comuns i companyia que són independentistes? El resultat pràctic és que mai els unionistes no han arribat als 50% dels vots i, per tant, bastant menys de la meitat de la població catalana desitja restar a Espanya.

D'altra banda, els referèndums d' Escòcia, el Quebec o el Breixt han assolit resultats més migrats que els nostres a l'hora de proclamar-ne la tesis vencedora. A algú se li ha acudit dir que no són vàlids per què pràcticament només representen la meitat de la població o menys? Oi que no ? Els catalans hem de ser més legalistes i babaus?

D'altra banda, ara sembla que el discurs d'alguns polítics sigui " eixamplar la base independentista". Pensen convèncer potser als neofalangistes de Ciudadanos? No veuen que encara que fossim el 100% de la població a favor de la independència Espanya no ho aprovaria. Aleshores, o són rucs o són malintencionats? En qualsevol dels dos casos fan un mal favor al país.

Si nosaltres mateixos no sabem esgrimir arguments tan evidents con la sentència sobre Kosovo o no sabem comptar els vots, segurament per falta de costum de fer referèndums, val més que tirem el barret al foc.Per tot plegat, gràcies president Torra. Mai no serà sobrer omplenar-nos de raons si sobretot ens les creiem.

(7-7-2018)

Visites Rebudes

07856076