VAN DEN EYNDE, ADVOCAT DE JUNQUERAS I ROMEVA, DEIXA BEN RETRATADA LA JUSTÍCIA ESPANYOLA AL PARLAMENT EUROPEU

Per què els familiars dels presos polítics han anat al Parlament Europeu a demanar ajuda? L’advocat de diversos d’ells, Andreu Van den Eynde, ha concentrat les principals raons en la seva intervenció davant d’un grup d’europarlamentaris aquest dimarts: “L’escenari que ens trobem ara a Espanya és desolador per la falta de garanties amb l’acumulació repetida d’una indefensió generalitzada en totes i cadascuna de les fases del procés judicial”. L’advocat ha subratllat la indefensió en la tramitació del procés per part de la defensa i ha alertat que, si bé a Madrid “no ens han donat la raó en res”, els jutges “en la jurisdicció internacional l’han donat gairebé en tot”. Aquests són els principals punts que ha defensat Van den Eynde:

A Espanya ha canviat la interpretació de la llei. El que fins ara era d’una manera ha canviat de forma radical per tal d’adaptar-se al procediment contra els polítics catalans. Un exemple d’això és el delicte de rebel·lió, que necessita violència, i ara sembla que ja no. “Ara la llei és diferent, els tribunals assumeixen competències que la llei no preveu”, ha dit Van den Eynde. L’advocat també denuncia que des del 2015 la norma es canvia amb una orientació clara “per servir com a instrument de bloqueig de determinades iniciatives polítiques”. A més, es proposen canvis legislatius per recollir el fenomen català. “Com és que hi ha nou ciutadans que estan a la presó si diuen que s’ha de canviar la llei per recollir aquest fenomen? No hi ha cap llei que empari el que està passant, però és igual que la fabricaran”, ha denunciat Van den Eynde.

 

Joan Antoni Guerrero (enviat especial)

Investigació “extraprocessal”

 

El procés català està sent investigat a través de quatre procediments judicials diferents. La investigació s’està portant de forma “extraprocessal”. Totes les proves que s’estan aportant i tota la construcció jurídica de la investigació provenen de procediments en els quals la defensa no hi pot participar. No es respecta cap garantia processal i jurídica que tenen les parts. Els escrits de la defensa no es tramiten amb la mateixa celeritat que els de l’acusació.

Interrogatoris ideològics

 

Als testimonis de la defensa el primer que els pregunten és si són independentistes o si van anar a votar l’1-O. “Hi ha gent que té una credibilitat per qui és i altres no en tenen cap”, ha lamentat l’advocat. “Els interrogatoris sobre ideologia són constants: què votes, què penses i sobretot si renuncies a la teva ideologia”, ha afegit.

Defensar-se es pren com un “indici de criminalitat”

 

Els presos polítics pateixen també una nova situació greu i és que “el propi fet de defensar-se és pres com un indici de criminalitat”. Així ho demostren les darreres resolucions que mantenen en presó als polítics independentistes. “El fet que no s’hagin retractat i declarat culpables —quan són en realitat innocents i estan encara sota investigació— és un motiu més de risc de reiteració en el delicte”. La realitat és que “manifestar-se innocent és un indici de criminalitat contra tu i et portarà a la presó”. Un exemple d’aquest fet és el de Raül Romeva que, tot i haver complert de forma escrupolosa les mesures cautelars, quan un dia el va cridar el jutge al Tribunal Suprem a declarar, va ser empresonat amb l’excusa d’un suposat risc de fugida.

No deixen entrar còpies de la causa a la presó

 

Els presos encara no tenen còpia del procediment judicial. “Hem arribat a un moment en què tenim seriosos problemes per defensar-nos —s’ha queixat Van den Eynde— perquè els jutges, tot i que els hi hem reclamat, no ens deixen entrar còpies de la causa a la presó perquè els presos pugui conèixer la seva acusació i treballar en la seva defensa”.

Jutges i policies que es consideren “víctimes del delicte”

 

Van den Eyende ha explicat que els que porten la investigació i processen són policies que han manifestat ser víctimes del delicte. Això suposa unes condicions especials del cas català. Per això, ha dit Van den Eynde, és important elevar el cas al Parlament Europeu i que els europarlamentaris ajudin “a exportar aquesta informació perquè els que resistim, com a mínim, tinguem la satisfacció d’informar del que està passant a Espanya ara”.

Informa:NACIODIGITAL.CAT (28-5-2018)

PRESIDENT TORRA, NO SIGUEM INGENUS: ESPANYA MAI NO ACCEPTARÀ LA BILATERALITAT O L'AUTODETERMINACIÓ

 

Per Ramon Serra, editor

 

Els catalans som bastant ingenus. Ens pensem que els altres tenen la mateixa concepció de la vida que nosaltres i anem molt equivocats. El nostre caràcter pactista xoca sobretot quan cal parlar amb Espanya. Una i altra vegada ens estavellem contra aquest mur impermeable, petrificat amb l'esperança d'arribar a algun acord. Vana és la nostra esperança.

Aquesta candidesa ens ha costat molts disgustos, especialment en els darrers anys. Que els polítics catalans volguessin parlar de diàleg amb l'Estat es podria comprendre des d'un punt de vista tàctic, donat que és una lluita de David contra Gol·liat. Però que algú pensés de veritat que es podria arribar a acords bilaterals o aconseguir el dret de l'autodeterminació és un absurd. Més que beneïts han estat uns beneits.

El problema, doncs, en la desconeixença dels nostres enemics. Des de fa molts anys sempre he pensat que per a ser diputat del Parlament o tenir un càrrec important al Govern el primer que cal fer és haver viscut dos anys pel cap baix en qualsevol part d'Espanya que no sigui Madrid, perquè aquesta ciutat és la capital de la "burrocràcia" i no permet prendre el pols al poble espanyol. Aleshores amb tota seguretat  s'adonarien que mai dels mais no hi haurà un acord enraonat entre Catalunya i Espanya. És impossible, perquè no solament parlem dues llengües diferents sinó que tenim dues mentalitats oposades. Els qui per raons que ara no vénen al cas hem viscut a la Espanya real prou sabem quin pa que s'hi dóna.

Recordem la frase d'Unamuno que és prou vàlida avui: "Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana. Su cerebro cojonudo, tienen testículos en vez de sesos en la mollera"

Em fa l'efecte que la majoria de dirigents polítics del nostre país i també de les associacions més importants no han tastat aquesta medicina que t'immunitza contra els afalacs espanyols que, ai las, només arriben quan ens necessiten. I després sant tornem-hi amb tota mena de repressions contra Catalunya, especialment contra la llengua.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07734764