EL PRESIDENT DEL TSJC SUBSCRIU LA CRIDA DEL TINENT FISCAL A PERSERVAR ELS ESPAIS PÚBLICS DE " SIGNES POLÍTICS "

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús M. Barrientos, afirma que les imatges d’enfrontaments a platges o a altres espais públics per la retirada de símbols grocs són “preocupants”. D’aquesta manera, subscriu la crida que va fer el tinent fiscal de la Fiscalia Superior de Catalunya , Pedro Ariche, instant els responsables polítics i les associacions a “preservar els espais públics de qualsevol connotació de signe polític”.

Barrientos creu que garantint la neutralitat s’evitaran “enfrontaments d’aquesta naturalesa”. En relació a si aquesta petició pot col·lidir amb drets fonamentals com la llibertat d’expressió o de manifestació, Barrientos opina que els drets individuals tenen “límits”. “Els drets individuals han de ser protegits i, tot i que el rol judicial en qualsevol conducta és preservar-los en la major mesura possible, no deixa de ser una norma de convivència”, ha dit.

El president de l’Audiència de Girona, Fernando Lacaba, ha fet extensiva aquesta crida a “mantenir la neutralitat” als professionals de l’àmbit judicial, com advocats o procuradors.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (28-5-2018)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08918379