EL PRESIDENT DEL TSJC SUBSCRIU LA CRIDA DEL TINENT FISCAL A PERSERVAR ELS ESPAIS PÚBLICS DE " SIGNES POLÍTICS "

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús M. Barrientos, afirma que les imatges d’enfrontaments a platges o a altres espais públics per la retirada de símbols grocs són “preocupants”. D’aquesta manera, subscriu la crida que va fer el tinent fiscal de la Fiscalia Superior de Catalunya , Pedro Ariche, instant els responsables polítics i les associacions a “preservar els espais públics de qualsevol connotació de signe polític”.

Barrientos creu que garantint la neutralitat s’evitaran “enfrontaments d’aquesta naturalesa”. En relació a si aquesta petició pot col·lidir amb drets fonamentals com la llibertat d’expressió o de manifestació, Barrientos opina que els drets individuals tenen “límits”. “Els drets individuals han de ser protegits i, tot i que el rol judicial en qualsevol conducta és preservar-los en la major mesura possible, no deixa de ser una norma de convivència”, ha dit.

El president de l’Audiència de Girona, Fernando Lacaba, ha fet extensiva aquesta crida a “mantenir la neutralitat” als professionals de l’àmbit judicial, com advocats o procuradors.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (28-5-2018)

L'ANC I UN FUTUR INCERT: LA RESPOSTA NOMÉS LA SAP EL VENT...

 

Per Ramon Serra, editor

 

 

Malament rai si com era d'esperar la premsa col·laboracionista espanyola se n'alegra de l'absència d'actes de protesta al Rei per part de l'ANC. És evident que la premsa espanyola/espanyolista és un bon termòmetre per saber l'abast dels nostres actes. Com més ens critiquen vol dir que més mal els fem i a l'inrevés com passa ara.

En resum, un pas en fals de l'ANC molt important..Bé està el respecte als morts---per cert, encara circula la hipòtesi d'un possible atemptat d' Estat per evitar el referèndum--, però també per als vius sobretot si han estat atonyinats, viuen a l'exili o són a la presó.

Encara és d'hora per fer-nos la pregunta: quo vadis ANC? Dic això no solament per mostrar la meva disconformitat. Al capdavall tot és opinable i la meva opinió és una més. No per això deixaré de donar suport a l'ANC. Com en la mili, primer cal complir i després protestar. La meva inquietud rau en el fet que l'ANC sembla molt llançada per anar de pet cap a la independència sense valorar-ne els possibles morts, ferits, empresonats o exiliats. És molt fàcil fer proclames maximialistes... quan ens referim als polítics o als altres. Per tant, si s'arronsa davant d'una oportunitat d'or com aquesta, què farà els moments difícils?. Quina credibilitat tindrà ? Ara per ara, com diu una cançó de Bob Dylan "això, amic meu, tan sols ho sap el vent, escolta la resposta dins del vent ".

(11-8-2018).

Visites Rebudes

07998462