UN LLIBRE SOBRE MAUTHAUSEN, LA RESPOSTA DE QUIM TORRA A L'INSULT DE " NAZI" D'ALFONSO GUERRA

L’ex vicepresident del govern espanyol i ex vicesecretari general del PSOE Alfonso Guerra, ha titllat aquest dilluns el president de la Generalitat, Quim Torra, de “nazi”.

“Tenim un president de la Generalitat que parla exactament igual que un nazi, però diem supremacista, no sigui que s’enfadi. És nazi, no té una altra”, va dir Guerra en una entrevista aquest dilluns a la Cadena Ser.

Torra ha respost aquesta nit a les paraules de Guerra a través de Twitter . Li ha anunciat que li enviava un llibre a la seu del PSOE. L’obra, Contes negres vora el Danubi, de Roc Llop, és un llibre que va editar el mateix president “sobre un català anarquista i mestre, que va patir l’horror de Mauthausen”. Torra demana a Guerra que retiri “immediatament l’insult intolerable i menyspreable i que mai torni a utilitzar-lo ni contra mi ni contra cap demòcrata”.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (28-5-2018)

UNA REVENJA LLARGAMENT PLANIFICADA PER ANORREAR LA NACIÓ CATALANA

 

" Una revenja llargament planificada "

 

SALVADOR CARDÚS

 

El sacrifici dels represaliats polítics posa en evidència la greu feblesa democràtica d’Espanya

 

Avui fa just un any –un any llarguíssim– que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són injustament a la presó. És cert que molta gent d’aquest país està demostrant que no els oblida –ni a ells, ni a la resta d’empresonats i exiliats–, amb multitudinàries concentracions diàries i setmanals en diversos municipis i davant les presons; amb milers de cartes enviades als centres penitenciaris; amb tota mena d’actes “grocs” arreu del país per a les caixes de resistència i amb iniciatives de tant valor simbòlic com la pujada als Cims per la Llibertat. Però fins i tot aquests gestos de solidaritat es podrien tornar rutinaris i acabar fent 'normal' allò que és insuportablement ignominiós. Tenir gent de pau com Sànchez i Cuixart i bona part d’un govern escollit democràticament a la presó i a l’exili –a més dels centenars d’investigats pendents de procediments judicials– és tan i tan greu que costa d’entendre que algú ja ho pugui donar per descomptat a l’hora de valorar la situació política actual.

Aquest primer empresonament de dues persones que estimo i admiro tant, compromeses, intel·ligents, tenaces, valentes, pacífiques i, sobretot, innocents, fa un any que ens va trasbalsar profundament. Algú dirà que es podia veure a venir. Però era un pas tan descarat en l’expressió d’hostilitat de l'Estat cap a una gent i un territori que consideren seus, que semblava que no gosarien fer-lo. Esclar que tampoc no m’havia imaginat l’atonyinament de l’1-O, quinze dies abans. Però que la policia s’excedís encara podia entrar en la hipòtesi del descontrol o de la irritació per aquella profunda humiliació política. Ara bé, ¿era concebible que el sistema judicial es deixés arrossegar per la venjança de manera tan desvergonyida? Llegeix més...

Visites Rebudes

08318473