UN LLIBRE SOBRE MAUTHAUSEN, LA RESPOSTA DE QUIM TORRA A L'INSULT DE " NAZI" D'ALFONSO GUERRA

L’ex vicepresident del govern espanyol i ex vicesecretari general del PSOE Alfonso Guerra, ha titllat aquest dilluns el president de la Generalitat, Quim Torra, de “nazi”.

“Tenim un president de la Generalitat que parla exactament igual que un nazi, però diem supremacista, no sigui que s’enfadi. És nazi, no té una altra”, va dir Guerra en una entrevista aquest dilluns a la Cadena Ser.

Torra ha respost aquesta nit a les paraules de Guerra a través de Twitter . Li ha anunciat que li enviava un llibre a la seu del PSOE. L’obra, Contes negres vora el Danubi, de Roc Llop, és un llibre que va editar el mateix president “sobre un català anarquista i mestre, que va patir l’horror de Mauthausen”. Torra demana a Guerra que retiri “immediatament l’insult intolerable i menyspreable i que mai torni a utilitzar-lo ni contra mi ni contra cap demòcrata”.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (28-5-2018)

PRESIDENT TORRA, NO SIGUEM INGENUS: ESPANYA MAI NO ACCEPTARÀ LA BILATERALITAT O L'AUTODETERMINACIÓ

 

Per Ramon Serra, editor

 

Els catalans som bastant ingenus. Ens pensem que els altres tenen la mateixa concepció de la vida que nosaltres i anem molt equivocats. El nostre caràcter pactista xoca sobretot quan cal parlar amb Espanya. Una i altra vegada ens estavellem contra aquest mur impermeable, petrificat amb l'esperança d'arribar a algun acord. Vana és la nostra esperança.

Aquesta candidesa ens ha costat molts disgustos, especialment en els darrers anys. Que els polítics catalans volguessin parlar de diàleg amb l'Estat es podria comprendre des d'un punt de vista tàctic, donat que és una lluita de David contra Gol·liat. Però que algú pensés de veritat que es podria arribar a acords bilaterals o aconseguir el dret de l'autodeterminació és un absurd. Més que beneïts han estat uns beneits.

El problema, doncs, en la desconeixença dels nostres enemics. Des de fa molts anys sempre he pensat que per a ser diputat del Parlament o tenir un càrrec important al Govern el primer que cal fer és haver viscut dos anys pel cap baix en qualsevol part d'Espanya que no sigui Madrid, perquè aquesta ciutat és la capital de la "burrocràcia" i no permet prendre el pols al poble espanyol. Aleshores amb tota seguretat  s'adonarien que mai dels mais no hi haurà un acord enraonat entre Catalunya i Espanya. És impossible, perquè no solament parlem dues llengües diferents sinó que tenim dues mentalitats oposades. Els qui per raons que ara no vénen al cas hem viscut a la Espanya real prou sabem quin pa que s'hi dóna.

Recordem la frase d'Unamuno que és prou vàlida avui: "Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana. Su cerebro cojonudo, tienen testículos en vez de sesos en la mollera"

Em fa l'efecte que la majoria de dirigents polítics del nostre país i també de les associacions més importants no han tastat aquesta medicina que t'immunitza contra els afalacs espanyols que, ai las, només arriben quan ens necessiten. I després sant tornem-hi amb tota mena de repressions contra Catalunya, especialment contra la llengua.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07734686