HOLANDA REBUTJA DETENIR LLUÍS PUIG PER DEFECTES EN L'EUROORDRE

Les autoritats holandeses han rebutjat detenir el conseller català Lluís Puig, processat pels delictes de desobediència i malversació de fons públics pel procés sobiranista, si viatjava fins aquest país per participar en una jornada que s'ha celebrat aquest dimarts en la Universitat de l'Haia perquè l'ordre europea de detenció cursada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena té defectes de forma, argument que va ser utilitzat per Bèlgica per denegar el seu lliurament.

Fonts jurídiques han explicat a Europa Press que Puig, exiliat a Brussel·les (Bèlgica), ha participat aquest dimarts en la inauguració de la "setmana catalana" de la universitat holandesa, per la qual cosa Espanya ha demanat la seva detenció si es traslladava fins allà en el marc de l'euroordre que s'ha cursat contra ell i quatre consellers més, a més del president de la Generalitat Carles Puigdemont.

No obstant això, les fonts consultades han precisat que les autoritats holandeses s'han negat a atendre aquesta petició i han recordat que el passat 16 de maig la Cambra del Consell belga --tribunal de primera instància-- va acordar no extradir Lluís Puig i els consellers Toni Comín i Meritxell Serret, també exiliats a Bèlgica, per un defecte de forma en les ordres de detenció.

Finalment, el conseller català de Cultura ha intervingut en l'esmentada jornada a través d'un vídeo que ha enviat.

Informa:ELNACIONAL.CAT (29-5-2018)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08918414