HOLANDA REBUTJA DETENIR LLUÍS PUIG PER DEFECTES EN L'EUROORDRE

Les autoritats holandeses han rebutjat detenir el conseller català Lluís Puig, processat pels delictes de desobediència i malversació de fons públics pel procés sobiranista, si viatjava fins aquest país per participar en una jornada que s'ha celebrat aquest dimarts en la Universitat de l'Haia perquè l'ordre europea de detenció cursada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena té defectes de forma, argument que va ser utilitzat per Bèlgica per denegar el seu lliurament.

Fonts jurídiques han explicat a Europa Press que Puig, exiliat a Brussel·les (Bèlgica), ha participat aquest dimarts en la inauguració de la "setmana catalana" de la universitat holandesa, per la qual cosa Espanya ha demanat la seva detenció si es traslladava fins allà en el marc de l'euroordre que s'ha cursat contra ell i quatre consellers més, a més del president de la Generalitat Carles Puigdemont.

No obstant això, les fonts consultades han precisat que les autoritats holandeses s'han negat a atendre aquesta petició i han recordat que el passat 16 de maig la Cambra del Consell belga --tribunal de primera instància-- va acordar no extradir Lluís Puig i els consellers Toni Comín i Meritxell Serret, també exiliats a Bèlgica, per un defecte de forma en les ordres de detenció.

Finalment, el conseller català de Cultura ha intervingut en l'esmentada jornada a través d'un vídeo que ha enviat.

Informa:ELNACIONAL.CAT (29-5-2018)

PRESIDENT TORRA, NO SIGUEM INGENUS: ESPANYA MAI NO ACCEPTARÀ LA BILATERALITAT O L'AUTODETERMINACIÓ

 

Per Ramon Serra, editor

 

Els catalans som bastant ingenus. Ens pensem que els altres tenen la mateixa concepció de la vida que nosaltres i anem molt equivocats. El nostre caràcter pactista xoca sobretot quan cal parlar amb Espanya. Una i altra vegada ens estavellem contra aquest mur impermeable, petrificat amb l'esperança d'arribar a algun acord. Vana és la nostra esperança.

Aquesta candidesa ens ha costat molts disgustos, especialment en els darrers anys. Que els polítics catalans volguessin parlar de diàleg amb l'Estat es podria comprendre des d'un punt de vista tàctic, donat que és una lluita de David contra Gol·liat. Però que algú pensés de veritat que es podria arribar a acords bilaterals o aconseguir el dret de l'autodeterminació és un absurd. Més que beneïts han estat uns beneits.

El problema, doncs, en la desconeixença dels nostres enemics. Des de fa molts anys sempre he pensat que per a ser diputat del Parlament o tenir un càrrec important al Govern el primer que cal fer és haver viscut dos anys pel cap baix en qualsevol part d'Espanya que no sigui Madrid, perquè aquesta ciutat és la capital de la "burrocràcia" i no permet prendre el pols al poble espanyol. Aleshores amb tota seguretat  s'adonarien que mai dels mais no hi haurà un acord enraonat entre Catalunya i Espanya. És impossible, perquè no solament parlem dues llengües diferents sinó que tenim dues mentalitats oposades. Els qui per raons que ara no vénen al cas hem viscut a la Espanya real prou sabem quin pa que s'hi dóna.

Recordem la frase d'Unamuno que és prou vàlida avui: "Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana. Su cerebro cojonudo, tienen testículos en vez de sesos en la mollera"

Em fa l'efecte que la majoria de dirigents polítics del nostre país i també de les associacions més importants no han tastat aquesta medicina que t'immunitza contra els afalacs espanyols que, ai las, només arriben quan ens necessiten. I després sant tornem-hi amb tota mena de repressions contra Catalunya, especialment contra la llengua.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07734704