HA VALGUT LA PENA ESPERAR EL NOU GOVERN, PERÒ SERÍEM IL·LUSOS SI CREIEM QUE ÉS SIGNE DE NORMALITAT

"Valia la pena? "


Xevi Xirgo - Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.


“Il·lusos els qui es pensin que nou govern és sinònim de normalitat"

Com que ahir el president Torra va substituir els quatre consellers que no li agradaven a Mariano Rajoy i va desencallar la formació del nou govern, correm el perill que ara vostès es preguntin si tot plegat ha valgut la pena. Si Torra sabia que en un moment o altre hauria de fer aquests relleus (que ho sabia), valia la pena? Valia la pena passar els deu dies de desencontres que hem passat? A mi em sembla que sí. Em sembla que sí perquè aquests deu dies han servit, un cop més, perquè es visualitzés qui encallava què. Qui encallava la formació del nou govern? Quim Torra? Ha quedat clar que no, que qui ho encallava era Rajoy, Llarena, Sánchez, Rivera i tots aquells demòcrates que consideren que uns senyors que estan en presó preventiva i no han estat jutjats ja no tenen cap dret polític. No ha estat, encara que no els ho sembli, temps perdut.

Com tampoc no va ser un temps perdut proposar Puigdemont, Sánchez i Turull com a presidents de la Generalitat. Ha estat un temps que se’ns ha fet llarg, potser sí, però que era necessari per demostrar qui encallava què. No han volgut Puigdemont, no han volgut Sànchez i no han volgut Turull de presidents de la Generalitat. I no han volgut que Rull, Turull, Comín i Puig fossin consellers del nou govern. I tot i això, tot i que hi ha hagut un continu de traves, i tot i que el govern espanyol ha acabat fent trampes amb el DOGC, Torra ha optat per desencallar-ho. No ha estat un temps perdut. Ha estat un temps necessari no només per la restitució moral d’algun dels empresonats i exiliats sinó per argumentar jurídicament algunes de les accions judicials que un dia o altra s’hauran de resoldre a Europa.

Hi ha govern, i això és un descans, però hi continua havent empresonats i exiliats. I mentre n’hi hagi, i mentre hi hagi la causa general que hi ha oberta, que hi hagi govern no serà (no pot ser de cap manera) sinònim de normalitat. Per això, em sembla, s’equivocaran aquells qui es pensin que ja està, que ara tot serà com abans i que tornarem al dia a dia com si res. Més que nomenar un nou govern (que també) el que ahir va fer Torra va ser posar fi a les excuses de Rajoy per no aixecar el 155. No volies un govern efectiu, Mariano? Doncs ja el tens. Il·lús, però, i il·lusos vostès, si es pensen que això serà sinònim de normalitat.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (30-5-2018)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08918407