EL PROCÉS REFORÇA L'ECONOMIA: 10 GRANS EMPRESES APOSTEN PER CATALUNYA

"Catalunya, destí empresarial"


El procés no espanta: deu grans empreses que aposten per Catalunya
Amazon, Facebook, Microsoft o Nestlé, entre d'altres prestigioses multinacionals, fan confiança al país per expandir el seu negoci

 

per Sergi Ambudio / Roger Font / Bernat SurrocaL'unionisme dibuixa el procés independentista com un element tòxic per a l'economia catalana. Els líders del PP, Cs i PSC s'han agafat amb força al degoteig constant d'empreses que han canviat la seu fora de Catalunya des que Banc Sabadell va obrir el meló i el govern espanyol va aprovar un decret per facilitar-ho. Ara bé, fins a quin punt és cert aquest escenari catastròfic? Només marxen empreses, o també n'arriben?

1

Facebook

És -i serà- un dels moviments empresarials més sonats. L'empresa fundada i dirigida per Mark Zuckerberg desembarcarà a la Torre Agbar de Barcelona per combatre les anomenades fake news. Hi instal·larà un dels seus centres de control, ocuparà vuit plantes de l'emblemàtic edifici barceloní, i donarà feina a 500 persones que vigilaran i eliminaran continguts.


2

Amazon

La multinacional de comerç electrònic Amazon va inaugurar el seu centre logístic del sud d’Europa l’octubre del 2017. A hores d’ara ja compta amb 700 dels 1.500 treballadors que l’empresa va anunciar que tindria en un termini de tres anys amb una inversió de 200 milions d’euros. Situades al polígon Mas Blau, molt a prop de l’aeroport de Barcelona, les instal·lacions compten amb 63.000 metres quadrats i destaquen per la tecnologia puntera que l’empresa hi va implementar.


3

Lidl

L'empresa alemanya ha llogat 3.200 metres quadrats de l'antic edifici que ocupava el BBVA a la plaça Catalunya. Allà, Lidl preveu instal·lar-hi el seu Centre Europeu d'Excel·lència per gestionar la divisió de comerç electrònic de l'àrea europea, anomenada Lidl Digital, i creada fa més de 10 anys per potenciar tota la vessant digital del grup. Lidl ocuparà 4 plantes de les 13 que té l'edifici propietat d'Amancio Ortega, màxim mandatari d'Inditex.


4

Nestlé

La companyia suïssa és una de les multinacionals que més confiança ha dipositat en Catalunya els darrers anys. Ara ha tornat a refermar el seu compromís i ha anunciat que potenciarà el hub d'Esplugues, on ja hi treballen 150 treballadors. Nestlé ha tancat la divisió tecnològica a Suïssa i pretén centralitzar el desplegament de tota aquesta activitat en les instal·lacions catalanes.


5

Volkswagen

El Port de Tarragona serà un dels centres logístics més importants de Volkswagen. La multinacional alemanya estima, concretament, un flux de fins a 80.000 vehicles anuals des de la infraestructura catalana. L'aposta de la companyia s'emmarca en el procés de reorganització de les seves instal·lacions a la península Ibèrica. Aquest moviment suposarà un gran econòmic per al port tarragoní.
6

Microsoft

La prestigiosa companyia tecnològica ha iniciat un procés de cerca de candidats per obrir un centre de disseny i laboratori quàntic a Barcelona. La xarxa d'aquests centres de Quantum Labs de Microsoft ja té grups de treball a diversos punts dels Estats Units, Austràlia, Dinamarca i Holanda. El nou centre suposarà la contractació d'unes seixanta persones en un any. Els perfils són d'enginyers, físics i matemàtics, tots altament qualificats.


7

IGG

L'empresa xinesa és una de les més importants de l'univers dels videojocs i ha decidit instal·lar la seu europea a Barcelona. IGG factura 700 milions de dòlars i s'ha proposat ser la líder mundial del sector en tres anys, cosa que implicaria superar King, que ingressa gairebé el triple. La idea de la companyia és engegar amb 60 treballadors i, si es confirmen els plans i les previsions d'èxit, arribar a 300 o 400 persones operant des de les oficines de la capital catalana.


8

FedEx

Només sis dies després de la celebració del referèndum de l'1-O, l'empresa de missatgeria nord-americana FedEx va anunciar que també situava a Barcelona un dels seus centres d'operacions terrestres a Europa. L'equipament, que té una superfície de 16.905 metres quadrats i està ubicat a la Zona Franca, processa enviaments estatals i internacionals i serveix de “porta d’enllaç” entre Barcelona i Europa. Està equipat amb la tecnologia "més puntera" i compta amb uns 280 treballadors.


9

Moodle

Està especialitzada en l’àmbit de l’educació en línia i obre la seva primera seu fora d'Austràlia a Barcelona. Des de la capital catalana pretén dirigir l’expansió de l’empresa a Europa i Amèrica del Sud. De moment, ha suposat la creació de 10 nous llocs de treball amb la previsió d’arribar als 40 treballadors, que fan tasques de desenvolupament de software i de l’aplicació per a mòbils, serveis de personalització, el departament legal i el de comunicació.

10

Siemens

La multinacional dels electrodomèstics situarà a Cornellà un nou centre d'innovació o laboratori d'idees. Des d'aquest, desenvoluparà solucions digitals per a Mindsphere, la plataforma de la companyia al núvol, i investigarà com obtenir el màxim benefici de la tecnologia digital aplicada a l'energia i aconseguir augmentar així l'eficiència de plantes i fàbriques. La inauguració serà el proper 7 de juny.

La veritat és que són moltes les empreses de prestigi internacional que han fet confiança a Catalunya en els darrers mesos per expandir els seus negocis.

Informa:NACIODIGITAl:CAT (30-5-2018)

PRESIDENT TORRA, NO SIGUEM INGENUS: ESPANYA MAI NO ACCEPTARÀ LA BILATERALITAT O L'AUTODETERMINACIÓ

 

Per Ramon Serra, editor

 

Els catalans som bastant ingenus. Ens pensem que els altres tenen la mateixa concepció de la vida que nosaltres i anem molt equivocats. El nostre caràcter pactista xoca sobretot quan cal parlar amb Espanya. Una i altra vegada ens estavellem contra aquest mur impermeable, petrificat amb l'esperança d'arribar a algun acord. Vana és la nostra esperança.

Aquesta candidesa ens ha costat molts disgustos, especialment en els darrers anys. Que els polítics catalans volguessin parlar de diàleg amb l'Estat es podria comprendre des d'un punt de vista tàctic, donat que és una lluita de David contra Gol·liat. Però que algú pensés de veritat que es podria arribar a acords bilaterals o aconseguir el dret de l'autodeterminació és un absurd. Més que beneïts han estat uns beneits.

El problema, doncs, en la desconeixença dels nostres enemics. Des de fa molts anys sempre he pensat que per a ser diputat del Parlament o tenir un càrrec important al Govern el primer que cal fer és haver viscut dos anys pel cap baix en qualsevol part d'Espanya que no sigui Madrid, perquè aquesta ciutat és la capital de la "burrocràcia" i no permet prendre el pols al poble espanyol. Aleshores amb tota seguretat  s'adonarien que mai dels mais no hi haurà un acord enraonat entre Catalunya i Espanya. És impossible, perquè no solament parlem dues llengües diferents sinó que tenim dues mentalitats oposades. Els qui per raons que ara no vénen al cas hem viscut a la Espanya real prou sabem quin pa que s'hi dóna.

Recordem la frase d'Unamuno que és prou vàlida avui: "Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana. Su cerebro cojonudo, tienen testículos en vez de sesos en la mollera"

Em fa l'efecte que la majoria de dirigents polítics del nostre país i també de les associacions més importants no han tastat aquesta medicina que t'immunitza contra els afalacs espanyols que, ai las, només arriben quan ens necessiten. I després sant tornem-hi amb tota mena de repressions contra Catalunya, especialment contra la llengua.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07734779