EL PROCÉS REFORÇA L'ECONOMIA: 10 GRANS EMPRESES APOSTEN PER CATALUNYA

"Catalunya, destí empresarial"


El procés no espanta: deu grans empreses que aposten per Catalunya
Amazon, Facebook, Microsoft o Nestlé, entre d'altres prestigioses multinacionals, fan confiança al país per expandir el seu negoci

 

per Sergi Ambudio / Roger Font / Bernat SurrocaL'unionisme dibuixa el procés independentista com un element tòxic per a l'economia catalana. Els líders del PP, Cs i PSC s'han agafat amb força al degoteig constant d'empreses que han canviat la seu fora de Catalunya des que Banc Sabadell va obrir el meló i el govern espanyol va aprovar un decret per facilitar-ho. Ara bé, fins a quin punt és cert aquest escenari catastròfic? Només marxen empreses, o també n'arriben?

1

Facebook

És -i serà- un dels moviments empresarials més sonats. L'empresa fundada i dirigida per Mark Zuckerberg desembarcarà a la Torre Agbar de Barcelona per combatre les anomenades fake news. Hi instal·larà un dels seus centres de control, ocuparà vuit plantes de l'emblemàtic edifici barceloní, i donarà feina a 500 persones que vigilaran i eliminaran continguts.


2

Amazon

La multinacional de comerç electrònic Amazon va inaugurar el seu centre logístic del sud d’Europa l’octubre del 2017. A hores d’ara ja compta amb 700 dels 1.500 treballadors que l’empresa va anunciar que tindria en un termini de tres anys amb una inversió de 200 milions d’euros. Situades al polígon Mas Blau, molt a prop de l’aeroport de Barcelona, les instal·lacions compten amb 63.000 metres quadrats i destaquen per la tecnologia puntera que l’empresa hi va implementar.


3

Lidl

L'empresa alemanya ha llogat 3.200 metres quadrats de l'antic edifici que ocupava el BBVA a la plaça Catalunya. Allà, Lidl preveu instal·lar-hi el seu Centre Europeu d'Excel·lència per gestionar la divisió de comerç electrònic de l'àrea europea, anomenada Lidl Digital, i creada fa més de 10 anys per potenciar tota la vessant digital del grup. Lidl ocuparà 4 plantes de les 13 que té l'edifici propietat d'Amancio Ortega, màxim mandatari d'Inditex.


4

Nestlé

La companyia suïssa és una de les multinacionals que més confiança ha dipositat en Catalunya els darrers anys. Ara ha tornat a refermar el seu compromís i ha anunciat que potenciarà el hub d'Esplugues, on ja hi treballen 150 treballadors. Nestlé ha tancat la divisió tecnològica a Suïssa i pretén centralitzar el desplegament de tota aquesta activitat en les instal·lacions catalanes.


5

Volkswagen

El Port de Tarragona serà un dels centres logístics més importants de Volkswagen. La multinacional alemanya estima, concretament, un flux de fins a 80.000 vehicles anuals des de la infraestructura catalana. L'aposta de la companyia s'emmarca en el procés de reorganització de les seves instal·lacions a la península Ibèrica. Aquest moviment suposarà un gran econòmic per al port tarragoní.
6

Microsoft

La prestigiosa companyia tecnològica ha iniciat un procés de cerca de candidats per obrir un centre de disseny i laboratori quàntic a Barcelona. La xarxa d'aquests centres de Quantum Labs de Microsoft ja té grups de treball a diversos punts dels Estats Units, Austràlia, Dinamarca i Holanda. El nou centre suposarà la contractació d'unes seixanta persones en un any. Els perfils són d'enginyers, físics i matemàtics, tots altament qualificats.


7

IGG

L'empresa xinesa és una de les més importants de l'univers dels videojocs i ha decidit instal·lar la seu europea a Barcelona. IGG factura 700 milions de dòlars i s'ha proposat ser la líder mundial del sector en tres anys, cosa que implicaria superar King, que ingressa gairebé el triple. La idea de la companyia és engegar amb 60 treballadors i, si es confirmen els plans i les previsions d'èxit, arribar a 300 o 400 persones operant des de les oficines de la capital catalana.


8

FedEx

Només sis dies després de la celebració del referèndum de l'1-O, l'empresa de missatgeria nord-americana FedEx va anunciar que també situava a Barcelona un dels seus centres d'operacions terrestres a Europa. L'equipament, que té una superfície de 16.905 metres quadrats i està ubicat a la Zona Franca, processa enviaments estatals i internacionals i serveix de “porta d’enllaç” entre Barcelona i Europa. Està equipat amb la tecnologia "més puntera" i compta amb uns 280 treballadors.


9

Moodle

Està especialitzada en l’àmbit de l’educació en línia i obre la seva primera seu fora d'Austràlia a Barcelona. Des de la capital catalana pretén dirigir l’expansió de l’empresa a Europa i Amèrica del Sud. De moment, ha suposat la creació de 10 nous llocs de treball amb la previsió d’arribar als 40 treballadors, que fan tasques de desenvolupament de software i de l’aplicació per a mòbils, serveis de personalització, el departament legal i el de comunicació.

10

Siemens

La multinacional dels electrodomèstics situarà a Cornellà un nou centre d'innovació o laboratori d'idees. Des d'aquest, desenvoluparà solucions digitals per a Mindsphere, la plataforma de la companyia al núvol, i investigarà com obtenir el màxim benefici de la tecnologia digital aplicada a l'energia i aconseguir augmentar així l'eficiència de plantes i fàbriques. La inauguració serà el proper 7 de juny.

La veritat és que són moltes les empreses de prestigi internacional que han fet confiança a Catalunya en els darrers mesos per expandir els seus negocis.

Informa:NACIODIGITAl:CAT (30-5-2018)

UNA REVENJA LLARGAMENT PLANIFICADA PER ANORREAR LA NACIÓ CATALANA

 

" Una revenja llargament planificada "

 

SALVADOR CARDÚS

 

El sacrifici dels represaliats polítics posa en evidència la greu feblesa democràtica d’Espanya

 

Avui fa just un any –un any llarguíssim– que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són injustament a la presó. És cert que molta gent d’aquest país està demostrant que no els oblida –ni a ells, ni a la resta d’empresonats i exiliats–, amb multitudinàries concentracions diàries i setmanals en diversos municipis i davant les presons; amb milers de cartes enviades als centres penitenciaris; amb tota mena d’actes “grocs” arreu del país per a les caixes de resistència i amb iniciatives de tant valor simbòlic com la pujada als Cims per la Llibertat. Però fins i tot aquests gestos de solidaritat es podrien tornar rutinaris i acabar fent 'normal' allò que és insuportablement ignominiós. Tenir gent de pau com Sànchez i Cuixart i bona part d’un govern escollit democràticament a la presó i a l’exili –a més dels centenars d’investigats pendents de procediments judicials– és tan i tan greu que costa d’entendre que algú ja ho pugui donar per descomptat a l’hora de valorar la situació política actual.

Aquest primer empresonament de dues persones que estimo i admiro tant, compromeses, intel·ligents, tenaces, valentes, pacífiques i, sobretot, innocents, fa un any que ens va trasbalsar profundament. Algú dirà que es podia veure a venir. Però era un pas tan descarat en l’expressió d’hostilitat de l'Estat cap a una gent i un territori que consideren seus, que semblava que no gosarien fer-lo. Esclar que tampoc no m’havia imaginat l’atonyinament de l’1-O, quinze dies abans. Però que la policia s’excedís encara podia entrar en la hipòtesi del descontrol o de la irritació per aquella profunda humiliació política. Ara bé, ¿era concebible que el sistema judicial es deixés arrossegar per la venjança de manera tan desvergonyida? Llegeix més...

Visites Rebudes

08314862