LA CUP, CRÍTIC AMB JxCAT I ERC: " S'ESTÀ ANANT AL CAMÍ OPOSAT DE L'1-O "

“S’està fent exactament el contrari que implementar la república". Així ho considera el diputat de la CUP, Carles Riera, que assegura que "s’està anant al camí oposat a l’1-O". "És exactament el punt culminant d’una seqüència de sotmetiment al govern espanyol”, ha criticat Riera que creu que l'únic que s’està fent és "claudicar davant l’Estat perquè el gran èxit sigui recuperar l’autonomisme”.

Riera s'ha mostrat molt crític amb el full de ruta de l'independentisme, i especialment, els passos que s'ha fet per part de JxCat i ERC. En una entrevista aquest dimecres al matí a Rac 1, el cupaire ha acusat JxCAT i ERC de "màxima claudicació" davant l'Estat.

El diputat ha valorat que el canvi de consellers és el "punt culminant d'una seqüència de claudicacions i acataments davant l'Estat". I ha lamentat que el president de la Generalitat, "sense prestar major batalla", modifiqués el govern i rebés l'"aplaudiment" de l'Estat, que segons Riera, "estava contra les cordes" des d'un punt de vista jurídic.

 

"La comunicació que té ERC i JxCat amb la CUP és nul·la"

Tanmateix, Riera ha afirmat que les relacions entre la CUP i JxCat i ERC es troben "en el pitjor moment" dels darrers mesos". "Ens vam assabentar dels noms del govern pels mitjans de comunicació", ha explicat.

En aquest sentit, ha valorat que la unitat de l'independentisme va fer possible l'1-O i arribar al 27-O però ha afegit que des de llavors "l'únic que hi ha hagut han estat claudicacions".

"No hi ha cap full de ruta per a arribar a la república i la independència", ha criticat, tot afegint que "la fita més important que es marquen és convocar eleccions i "recuperar l'autonomia".

 

Moció de censura per "negociar engrunes"

 

També ha criticat el posicionament de les dues formacions en el marc de la moció de censura impulsada pel PSOE contra Rajoy, ja que ha considerat que el que estan fent és "negociar engrunes".

D'altra banda, ha confirmat la seva posició "a l'oposició, tant davant de l'Estat com de l'autonomisme que avui representen ERC i JxCat". I ha afegit que teixiran noves aliances amb els moviments socials per iniciar una nova etapa de mobilització social per "tornar a obligar" les formacions polítiques a entrar en la "lògica de la desobediència".

 

Alerta que Cs està incorporant elements de l'extrema dreta

 

Riera s'ha mostrat també crític amb l'actitud de JxCat i ERC el passat divendres quan el diputat de Cs, Carlos Carrizosa, va retirar el llaç groc de la bancada del Govern a l'hemicicle i ha assegurat que ell l'hagués tornat a col·locar al seu lloc.

A més, ha alertat que amb aquesta actitud, Carrizosa està "donant permís perquè es retirin llaços de forma violenta" i ha assegurat que al que s'enfronta la societat és un "context d'alça del feixisme dins i fora de les institucions". En concret, ha alertat que la formació taronja està "incorporant cada cop més elements de l'extrema dreta", també en el seu discurs i relat.

Informa:DIRECTE.CAT (30-5-2018)

UNA REVENJA LLARGAMENT PLANIFICADA PER ANORREAR LA NACIÓ CATALANA

 

" Una revenja llargament planificada "

 

SALVADOR CARDÚS

 

El sacrifici dels represaliats polítics posa en evidència la greu feblesa democràtica d’Espanya

 

Avui fa just un any –un any llarguíssim– que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són injustament a la presó. És cert que molta gent d’aquest país està demostrant que no els oblida –ni a ells, ni a la resta d’empresonats i exiliats–, amb multitudinàries concentracions diàries i setmanals en diversos municipis i davant les presons; amb milers de cartes enviades als centres penitenciaris; amb tota mena d’actes “grocs” arreu del país per a les caixes de resistència i amb iniciatives de tant valor simbòlic com la pujada als Cims per la Llibertat. Però fins i tot aquests gestos de solidaritat es podrien tornar rutinaris i acabar fent 'normal' allò que és insuportablement ignominiós. Tenir gent de pau com Sànchez i Cuixart i bona part d’un govern escollit democràticament a la presó i a l’exili –a més dels centenars d’investigats pendents de procediments judicials– és tan i tan greu que costa d’entendre que algú ja ho pugui donar per descomptat a l’hora de valorar la situació política actual.

Aquest primer empresonament de dues persones que estimo i admiro tant, compromeses, intel·ligents, tenaces, valentes, pacífiques i, sobretot, innocents, fa un any que ens va trasbalsar profundament. Algú dirà que es podia veure a venir. Però era un pas tan descarat en l’expressió d’hostilitat de l'Estat cap a una gent i un territori que consideren seus, que semblava que no gosarien fer-lo. Esclar que tampoc no m’havia imaginat l’atonyinament de l’1-O, quinze dies abans. Però que la policia s’excedís encara podia entrar en la hipòtesi del descontrol o de la irritació per aquella profunda humiliació política. Ara bé, ¿era concebible que el sistema judicial es deixés arrossegar per la venjança de manera tan desvergonyida? Llegeix més...

Visites Rebudes

08314865