LA CUP, CRÍTIC AMB JxCAT I ERC: " S'ESTÀ ANANT AL CAMÍ OPOSAT DE L'1-O "

“S’està fent exactament el contrari que implementar la república". Així ho considera el diputat de la CUP, Carles Riera, que assegura que "s’està anant al camí oposat a l’1-O". "És exactament el punt culminant d’una seqüència de sotmetiment al govern espanyol”, ha criticat Riera que creu que l'únic que s’està fent és "claudicar davant l’Estat perquè el gran èxit sigui recuperar l’autonomisme”.

Riera s'ha mostrat molt crític amb el full de ruta de l'independentisme, i especialment, els passos que s'ha fet per part de JxCat i ERC. En una entrevista aquest dimecres al matí a Rac 1, el cupaire ha acusat JxCAT i ERC de "màxima claudicació" davant l'Estat.

El diputat ha valorat que el canvi de consellers és el "punt culminant d'una seqüència de claudicacions i acataments davant l'Estat". I ha lamentat que el president de la Generalitat, "sense prestar major batalla", modifiqués el govern i rebés l'"aplaudiment" de l'Estat, que segons Riera, "estava contra les cordes" des d'un punt de vista jurídic.

 

"La comunicació que té ERC i JxCat amb la CUP és nul·la"

Tanmateix, Riera ha afirmat que les relacions entre la CUP i JxCat i ERC es troben "en el pitjor moment" dels darrers mesos". "Ens vam assabentar dels noms del govern pels mitjans de comunicació", ha explicat.

En aquest sentit, ha valorat que la unitat de l'independentisme va fer possible l'1-O i arribar al 27-O però ha afegit que des de llavors "l'únic que hi ha hagut han estat claudicacions".

"No hi ha cap full de ruta per a arribar a la república i la independència", ha criticat, tot afegint que "la fita més important que es marquen és convocar eleccions i "recuperar l'autonomia".

 

Moció de censura per "negociar engrunes"

 

També ha criticat el posicionament de les dues formacions en el marc de la moció de censura impulsada pel PSOE contra Rajoy, ja que ha considerat que el que estan fent és "negociar engrunes".

D'altra banda, ha confirmat la seva posició "a l'oposició, tant davant de l'Estat com de l'autonomisme que avui representen ERC i JxCat". I ha afegit que teixiran noves aliances amb els moviments socials per iniciar una nova etapa de mobilització social per "tornar a obligar" les formacions polítiques a entrar en la "lògica de la desobediència".

 

Alerta que Cs està incorporant elements de l'extrema dreta

 

Riera s'ha mostrat també crític amb l'actitud de JxCat i ERC el passat divendres quan el diputat de Cs, Carlos Carrizosa, va retirar el llaç groc de la bancada del Govern a l'hemicicle i ha assegurat que ell l'hagués tornat a col·locar al seu lloc.

A més, ha alertat que amb aquesta actitud, Carrizosa està "donant permís perquè es retirin llaços de forma violenta" i ha assegurat que al que s'enfronta la societat és un "context d'alça del feixisme dins i fora de les institucions". En concret, ha alertat que la formació taronja està "incorporant cada cop més elements de l'extrema dreta", també en el seu discurs i relat.

Informa:DIRECTE.CAT (30-5-2018)

PRESIDENT TORRA, NO SIGUEM INGENUS: ESPANYA MAI NO ACCEPTARÀ LA BILATERALITAT O L'AUTODETERMINACIÓ

 

Per Ramon Serra, editor

 

Els catalans som bastant ingenus. Ens pensem que els altres tenen la mateixa concepció de la vida que nosaltres i anem molt equivocats. El nostre caràcter pactista xoca sobretot quan cal parlar amb Espanya. Una i altra vegada ens estavellem contra aquest mur impermeable, petrificat amb l'esperança d'arribar a algun acord. Vana és la nostra esperança.

Aquesta candidesa ens ha costat molts disgustos, especialment en els darrers anys. Que els polítics catalans volguessin parlar de diàleg amb l'Estat es podria comprendre des d'un punt de vista tàctic, donat que és una lluita de David contra Gol·liat. Però que algú pensés de veritat que es podria arribar a acords bilaterals o aconseguir el dret de l'autodeterminació és un absurd. Més que beneïts han estat uns beneits.

El problema, doncs, en la desconeixença dels nostres enemics. Des de fa molts anys sempre he pensat que per a ser diputat del Parlament o tenir un càrrec important al Govern el primer que cal fer és haver viscut dos anys pel cap baix en qualsevol part d'Espanya que no sigui Madrid, perquè aquesta ciutat és la capital de la "burrocràcia" i no permet prendre el pols al poble espanyol. Aleshores amb tota seguretat  s'adonarien que mai dels mais no hi haurà un acord enraonat entre Catalunya i Espanya. És impossible, perquè no solament parlem dues llengües diferents sinó que tenim dues mentalitats oposades. Els qui per raons que ara no vénen al cas hem viscut a la Espanya real prou sabem quin pa que s'hi dóna.

Recordem la frase d'Unamuno que és prou vàlida avui: "Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana. Su cerebro cojonudo, tienen testículos en vez de sesos en la mollera"

Em fa l'efecte que la majoria de dirigents polítics del nostre país i també de les associacions més importants no han tastat aquesta medicina que t'immunitza contra els afalacs espanyols que, ai las, només arriben quan ens necessiten. I després sant tornem-hi amb tota mena de repressions contra Catalunya, especialment contra la llengua.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07734767