EN UNA SETMANA, RAJOY HA REBUT CINC COPS QUE LI HAN DEIXAT UNA FERIDA PROFUNDA

" Cinc cops durs contra Mariano Rajoy "
En qüestió d'una setmana, Rajoy ha rebut cinc cops que li han deixat ferides profundes. Resta saber, però, si cap d'aquestes serà l'estocada final o si Mariano Rajoy aconseguirà guarir-se les ferides

" El Temps "

Les darreres setmanes, corrupció ha colpejat de nou, i amb força, al PP. Darrere de la condemna de Zaplana ha arribat la sentència del cas Gürtel que assenyala al PP com a organització corrupta. Es tracta d'una de les sentències més contundent contra l'entramat dels populars que, malgrat que han sabut aguantar el posat durant molts anys, ara sembla que se'n comencen a ressentir. L'opinió pública i publicada els colla cada vegada més.

Segon cop

Després de conèixer-se la sentència del cas Gürtel, el PSOE de Pedro Sánchez ha posat sobre la taula una moció de censura que podria acabar amb el Govern del PP. No obstant això, els socialistes no ho tindran fàcil per aconseguir tots els suports necessaris. D'un costat, el pacte amb Ciutadans sembla complicat. La formació taronja està preocupada per forçar eleccions, però des de Ferraz creuen que els beneficiarà més governar. A més, pensen que com a primer partit de l'oposició, és als altres partits a qui toca adaptar-se. Així ho han fet saber, també, a les formacions independentistes catalanes que, a hores d'ara, estudien si donar suport a Sánchez. Tan ERC com el PDeCAT ha dit que prioritzen fer fora a Rajoy, però no sembla que vulguin regalar el seu vot a canvi de res.

Tercer cop

 

Dilluns el Síndic de Greuges feia entrega a Roger Torrent d'un informe amb el títol "Vulneració de drets fonamentals i llibertats públiques en ocasió de la reacció penal a partir de l'1-O i l'aplicació del 155 CE". Aquest escrit se suma a la llista de posicionaments fets per part d'organismes de defensa dels drets polítics que critica la manera com l'Estat espanyol i el Govern de Rajoy estan actuant a Catalunya. L'informe recull que, d'ençà que l'executiu espanyol va agafar el control de la Generalitat s'han endarrerit molts pagaments, afectant així la prestació dels serveis públics. Denuncia també la repressió judicial que ha comportat l'existència de presos polítics i exiliats independentistes, denotant un retrocés en la garantia de les llibertats polítiques a l'estat.
Subscripció al butlletí

Quart cop

 

La cuina mediàtica ha estat l'encarregada de propiciar una altra de les estocades. Dues enquestes aparegudes els darrers dies condemnen als populars a una gran davallada electoral, en favor de Ciutadans, a les pròximes eleccions espanyoles. No és cap secret que la formació taronja és el cavall preferit del director d'El Español Pedro J. Ramírez. Per això, hom podria pensar que les estimacions, que situaven a C's com a primera força amb 108 diputats i deixava al PP en quart lloc amb 63, podien ser fruit d'una estratègia política. Ara bé, un diari afí com La Razón deixava als populars com a primera força, però amb 105 diputats, 32 menys que en l'actualitat, i a C's amb 80, trepitjant els talons a Rajoy. El PP s'enfonsa als sondejos i s'arrisca a perdre el vot útil que tant a favor li ha jugat en altres ocasions arreu de l'estat.

Cinquè cop

 

Des d'Europa arriba pluja fina que també desgasta a Rajoy. Fa una setmana la Comissió Europea va acceptar una petició del col·lectiu 'No Callarem' per investigar la llibertat d'expressió a l'Estat espanyol arran de la fugida a l'exili de Valtonyc. A això cal sumar-hi les recents declaracions de la comissària europea de Justícia, Vera Jourová, que ha demanat a l'Estat que faci us de les euroordres "de manera adequada, legal i transparent". Per acabar-ho d'adobar, familiars dels presos polítics catalans, però també dels joves d'Alsasua o de Valtonyc, han denunciat aquest dimarts davant del Parlament Europeu l'arbitrarietat de la justícia espanyola. Anna Forn, filla de Joaquim Forn, ha denunciat que la Unió Europea "no hauria de permetre que un estat membre actuï impunement creant tanta indefensió"

Amb tot plegat, cinc escomeses que deixen ferit al PP de Mariano Rajoy, el Govern del qual ha comunicat per carta al Govern català que no permetrà el nomenament dels consellers que estiguen presos o exiliats, emparant-se en la vigència de l'article 155. En la mateixa carta s'expressa, per contrarestar les valoracions jurídiques que conviden a permetre els nomenaments, que la intervenció espanyola no és "merament formal" i que esdevé un "control de la legalitat", pel que pot intervenir en per garantir "la validesa i eficàcia de les resolucions". És per aquest motiu que "la publicació de l'acte tindrà lloc si el contingut s'ajusta a la legalitat".

Siga com siga, ara Rajoy té molts més problemes dels que procedeixen de Catalunya.

Informa:ELTEMPS.CAT (30-5-2018)

PRESIDENT TORRA, NO SIGUEM INGENUS: ESPANYA MAI NO ACCEPTARÀ LA BILATERALITAT O L'AUTODETERMINACIÓ

 

Per Ramon Serra, editor

 

Els catalans som bastant ingenus. Ens pensem que els altres tenen la mateixa concepció de la vida que nosaltres i anem molt equivocats. El nostre caràcter pactista xoca sobretot quan cal parlar amb Espanya. Una i altra vegada ens estavellem contra aquest mur impermeable, petrificat amb l'esperança d'arribar a algun acord. Vana és la nostra esperança.

Aquesta candidesa ens ha costat molts disgustos, especialment en els darrers anys. Que els polítics catalans volguessin parlar de diàleg amb l'Estat es podria comprendre des d'un punt de vista tàctic, donat que és una lluita de David contra Gol·liat. Però que algú pensés de veritat que es podria arribar a acords bilaterals o aconseguir el dret de l'autodeterminació és un absurd. Més que beneïts han estat uns beneits.

El problema, doncs, en la desconeixença dels nostres enemics. Des de fa molts anys sempre he pensat que per a ser diputat del Parlament o tenir un càrrec important al Govern el primer que cal fer és haver viscut dos anys pel cap baix en qualsevol part d'Espanya que no sigui Madrid, perquè aquesta ciutat és la capital de la "burrocràcia" i no permet prendre el pols al poble espanyol. Aleshores amb tota seguretat  s'adonarien que mai dels mais no hi haurà un acord enraonat entre Catalunya i Espanya. És impossible, perquè no solament parlem dues llengües diferents sinó que tenim dues mentalitats oposades. Els qui per raons que ara no vénen al cas hem viscut a la Espanya real prou sabem quin pa que s'hi dóna.

Recordem la frase d'Unamuno que és prou vàlida avui: "Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana. Su cerebro cojonudo, tienen testículos en vez de sesos en la mollera"

Em fa l'efecte que la majoria de dirigents polítics del nostre país i també de les associacions més importants no han tastat aquesta medicina que t'immunitza contra els afalacs espanyols que, ai las, només arriben quan ens necessiten. I després sant tornem-hi amb tota mena de repressions contra Catalunya, especialment contra la llengua.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07734762