LA CUP CARREGA CONTRA EL GOVERN " AUTONOMISTA " I " NEOLIBERAL " DE TORRA I ALERTA QUE VA " CONTRA DIRECCIÓ "

Quim Torra és president perquè la CUP ho va permetre. Les quatre abstencions dels anticapitalistes van ser decisives i, malgrat el debat intern al partit, van descartar oposar-se a la formació del Govern. Des d'aleshores, però, no desaprofiten cap oportunitat per carregar contra ell, a qui acusen d'encapçalar un govern "autonomista i neoliberal". La diputada Natàlia Sánchez ho ha tornat a remarcar aquest dimecres des de l'hemicicle del Parlament, on ha alertat el nou executiu que va "contra direcció" si pretén recuperar la majoria sobiranista de 70 diputats.

Sánchez ha acusat JxCat i ERC d'escollir "professionals de la política que fa anys que s'estan venent el país" per seguir al capdavant de la Generalitat, especialment els càrrecs intermedis. També ha carregat contra el nou conseller de Territori, Damià Calvet, membre de "la Convergència més rància" que, segons ells, només busca beneficiar les empreses i "trinxar el territori" (Calvet va ser un dels alts càrrecs partidaris que Catalunya acollís el projecte d'Eurovegas).

 

"Amb aquestes polítiques no es guanyarà ni una engruna de sobirania", ha insistit la diputada cupaire. I, a més de criticar l'orientació del Govern, també ha advertit que la intervenció de la Generalitat no s'aturarà. "No hi ha ni Govern restituït ni efectiu. No s'han recuperat les institucions, que resten segrestades. La sobirania continuarà sota la tutela dels tribunals", ha lamentat.
Torra respon: "Aquest no és un Govern autonomista"

El president Torra, en el torn de rèplica, ha contestat les acusacions de la CUP lamentant que qualifiqui el seu Govern d'"autonomista". "Em desagrada que em digui això –ha afirmat–, no és un Govern autonomista", ha afegit. Ha considerat que el seu executiu "arrenca del referèndum de l'1 d'octubre" i de la declaració d'independència del 27 d'octubre amb la voluntat de fer un "procés constituent".

"Aquest Govern va de la restitució a la Constitució catalana", ha dit, malgrat que per ara cap dels consellers de l'anterior executiu han repetit en aquest Govern.

 

Gestos i lliçons

 

Per la seva banda, la portaveu d'ERC al Parlament, Anna Caula, ha celebrat que per fi s'hagi aixecat el 155 i ha remarcat la importància que té per a l'independentisme recuperar les institucions. Després que la CUP hagi menystingut el paper del nou executiu, Caula ha destacat la rellevància que té poder tornar a fer "polítiques republicanes" des del Govern: "N'hi ha que voldrien fer molts gestos i que solen donar moltes lliçons, però ara és hora d'arremangar-se i treballar per continuar fent avançar la República des de tots els fronts", ha remarcat.

En aquest sentit, ha opinat que fer polítiques socials "és la millor aposta per a construir República i fer nous republicans", i ha parlat, per exemple, de recuperar lleis com la de la pobresa energètica, l'impost a les begudes ensucrades o l'accés universal a la sanitat.


Informa:ELMON.CAT (6-6-2018)l

 

PRESIDENT TORRA, NO SIGUEM INGENUS: ESPANYA MAI NO ACCEPTARÀ LA BILATERALITAT O L'AUTODETERMINACIÓ

 

Per Ramon Serra, editor

 

Els catalans som bastant ingenus. Ens pensem que els altres tenen la mateixa concepció de la vida que nosaltres i anem molt equivocats. El nostre caràcter pactista xoca sobretot quan cal parlar amb Espanya. Una i altra vegada ens estavellem contra aquest mur impermeable, petrificat amb l'esperança d'arribar a algun acord. Vana és la nostra esperança.

Aquesta candidesa ens ha costat molts disgustos, especialment en els darrers anys. Que els polítics catalans volguessin parlar de diàleg amb l'Estat es podria comprendre des d'un punt de vista tàctic, donat que és una lluita de David contra Gol·liat. Però que algú pensés de veritat que es podria arribar a acords bilaterals o aconseguir el dret de l'autodeterminació és un absurd. Més que beneïts han estat uns beneits.

El problema, doncs, en la desconeixença dels nostres enemics. Des de fa molts anys sempre he pensat que per a ser diputat del Parlament o tenir un càrrec important al Govern el primer que cal fer és haver viscut dos anys pel cap baix en qualsevol part d'Espanya que no sigui Madrid, perquè aquesta ciutat és la capital de la "burrocràcia" i no permet prendre el pols al poble espanyol. Aleshores amb tota seguretat  s'adonarien que mai dels mais no hi haurà un acord enraonat entre Catalunya i Espanya. És impossible, perquè no solament parlem dues llengües diferents sinó que tenim dues mentalitats oposades. Els qui per raons que ara no vénen al cas hem viscut a la Espanya real prou sabem quin pa que s'hi dóna.

Recordem la frase d'Unamuno que és prou vàlida avui: "Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana. Su cerebro cojonudo, tienen testículos en vez de sesos en la mollera"

Em fa l'efecte que la majoria de dirigents polítics del nostre país i també de les associacions més importants no han tastat aquesta medicina que t'immunitza contra els afalacs espanyols que, ai las, només arriben quan ens necessiten. I després sant tornem-hi amb tota mena de repressions contra Catalunya, especialment contra la llengua.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07734731