EL GOBIERNO DESCARTA UNA TAULA DE NEGOCIACIÓ BILATERAL AMB LA GENERALITAT


La carpeta catalana crema a les mans del Gobierno, la situació judicial dels polítics que van declarar la independència el passat 27 d'octubre és un problema per als socialistes que mesuren totes les seves paraules al mil·límetre per no incentivar les veus contra les aspiracions de Catalunya dels barons territorials.

La prioritat del PSOE és la de posar en mans del PSC la gestió del diàleg amb les institucions catalanes. El Gobierno vol evitar una taula de negociació bilateral amb la Generalitat, una imatge que regalaria el discurs als nacionalistes del PP i C's que frisen per titllar Pedró Sánchez d'independentista. En aquest sentit, no s'esperen grans canvis fins un cop passades les eleccions andaluses, que es podrien avançar a la tardor -coincidint amb l'inici del judici contra els republicans-, o les cites electorals del mes de maig del 2019.

Informa:DIRECTE.CAT  /6/6/2018/

UNA REVENJA LLARGAMENT PLANIFICADA PER ANORREAR LA NACIÓ CATALANA

 

" Una revenja llargament planificada "

 

SALVADOR CARDÚS

 

El sacrifici dels represaliats polítics posa en evidència la greu feblesa democràtica d’Espanya

 

Avui fa just un any –un any llarguíssim– que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són injustament a la presó. És cert que molta gent d’aquest país està demostrant que no els oblida –ni a ells, ni a la resta d’empresonats i exiliats–, amb multitudinàries concentracions diàries i setmanals en diversos municipis i davant les presons; amb milers de cartes enviades als centres penitenciaris; amb tota mena d’actes “grocs” arreu del país per a les caixes de resistència i amb iniciatives de tant valor simbòlic com la pujada als Cims per la Llibertat. Però fins i tot aquests gestos de solidaritat es podrien tornar rutinaris i acabar fent 'normal' allò que és insuportablement ignominiós. Tenir gent de pau com Sànchez i Cuixart i bona part d’un govern escollit democràticament a la presó i a l’exili –a més dels centenars d’investigats pendents de procediments judicials– és tan i tan greu que costa d’entendre que algú ja ho pugui donar per descomptat a l’hora de valorar la situació política actual.

Aquest primer empresonament de dues persones que estimo i admiro tant, compromeses, intel·ligents, tenaces, valentes, pacífiques i, sobretot, innocents, fa un any que ens va trasbalsar profundament. Algú dirà que es podia veure a venir. Però era un pas tan descarat en l’expressió d’hostilitat de l'Estat cap a una gent i un territori que consideren seus, que semblava que no gosarien fer-lo. Esclar que tampoc no m’havia imaginat l’atonyinament de l’1-O, quinze dies abans. Però que la policia s’excedís encara podia entrar en la hipòtesi del descontrol o de la irritació per aquella profunda humiliació política. Ara bé, ¿era concebible que el sistema judicial es deixés arrossegar per la venjança de manera tan desvergonyida? Llegeix més...

Visites Rebudes

08314175