EL PARLAMENT INVESTIGARÀ LES NEGLIGÈNCIES DEL PROJECTE CASTOR

El Parlament investigarà el projecte Castor en totes les seves dimensions. El ple de la cambra ha donat llum verda aquest dimecres a la creació d’una comissió d’investigació per a avaluar-ne “les causes, els antecedents, les incidències directes i indirectes i les possibles negligències o fins i tot actuacions doloses”. S’ha aprovat per unanimitat de tots els grups.

En l'exposició de motius, els grups recorden que el projecte va ser "refusat" des d'un primer moment per molts municipis de les Terres de l'Ebre i el Maestrat i que han estat diverses les denúncies, mocions, al·legacions, queixes, preguntes i iniciatives que s'han presentat en diferents institucions.

“Volem arribar fins al final amb els problemes que ha creat la plataforma Castor”, ha defensat Mònica Sales, diputada de JxCat, que ha denunciat que els espanyols hauran de pagar 4.700 milions d’euros. “Calia posar la població en una situació de perill com aquesta? Si s'hagués realitzat un estudi de riscos sísmics associats a la construcció de la plataforma, ens hauríem pogut estalviar certes situacions”, ha dit.

Per la seva part, el diputat d’ERC, Lluís Salvadó, ha arribat a afirmar que “no ens trobem davant d’un imprevist”, sinó que “l’empresa concessionària ja va ser alertada dels riscos”. En aquest sentit, ha demanat a ACS i Florentino Pérez que “tornin els diners que han cobrat”.

En representació dels comuns, David Cid ha criticat que van menystenir-se les denúncies de diferents institucions. Malgrat donar suport a la comissió d’investigació, ha alertat que “serà complicat poder investigar-ho correctament”. La diputada de la CUP Maria Sirvent ha sostingut que Castor "no és ni un cas aïllat ni un error puntual", sinó "el cas paradigmàtic de les infraestructures que no vol ningú".

Des de Ciutadans, Marina Bravo ha qualificat de “vergonyós” el projecte, i ha sostingut que la comissió és “fonamental per a la ciutadania”. Per la seva part, el socialista Jordi Terrades ha indicat que el Tribunal Constitucional “posa el dit a l’ull en el sistema que es va fer servir per a pagar la indemnització al concessionari”.

Malgrat que el PP hi ha donat suport “per respecte a la gent que va patir els terratrèmols”, el seu diputat Santi Rodríguez ha alertat que hi haurà “complicacions” per a elaborar l’informe, perquè no és competència de la Generalitat.
Informa:ELNACIONAL.CAT (6-6-2018)

PRESIDENT TORRA, NO SIGUEM INGENUS: ESPANYA MAI NO ACCEPTARÀ LA BILATERALITAT O L'AUTODETERMINACIÓ

 

Per Ramon Serra, editor

 

Els catalans som bastant ingenus. Ens pensem que els altres tenen la mateixa concepció de la vida que nosaltres i anem molt equivocats. El nostre caràcter pactista xoca sobretot quan cal parlar amb Espanya. Una i altra vegada ens estavellem contra aquest mur impermeable, petrificat amb l'esperança d'arribar a algun acord. Vana és la nostra esperança.

Aquesta candidesa ens ha costat molts disgustos, especialment en els darrers anys. Que els polítics catalans volguessin parlar de diàleg amb l'Estat es podria comprendre des d'un punt de vista tàctic, donat que és una lluita de David contra Gol·liat. Però que algú pensés de veritat que es podria arribar a acords bilaterals o aconseguir el dret de l'autodeterminació és un absurd. Més que beneïts han estat uns beneits.

El problema, doncs, en la desconeixença dels nostres enemics. Des de fa molts anys sempre he pensat que per a ser diputat del Parlament o tenir un càrrec important al Govern el primer que cal fer és haver viscut dos anys pel cap baix en qualsevol part d'Espanya que no sigui Madrid, perquè aquesta ciutat és la capital de la "burrocràcia" i no permet prendre el pols al poble espanyol. Aleshores amb tota seguretat  s'adonarien que mai dels mais no hi haurà un acord enraonat entre Catalunya i Espanya. És impossible, perquè no solament parlem dues llengües diferents sinó que tenim dues mentalitats oposades. Els qui per raons que ara no vénen al cas hem viscut a la Espanya real prou sabem quin pa que s'hi dóna.

Recordem la frase d'Unamuno que és prou vàlida avui: "Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana. Su cerebro cojonudo, tienen testículos en vez de sesos en la mollera"

Em fa l'efecte que la majoria de dirigents polítics del nostre país i també de les associacions més importants no han tastat aquesta medicina que t'immunitza contra els afalacs espanyols que, ai las, només arriben quan ens necessiten. I després sant tornem-hi amb tota mena de repressions contra Catalunya, especialment contra la llengua.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07734730