ELS LLETRATS DEL PARLAMENT, MOLESTOS AMB L'ESTIL CARRIZOSA

La Mesa i la Junta de Portaveus del Parlament han esdevingut els darrers dos anys en un camp de batalla polític de primer nivell. Fins i tot, s’ha generat un nou tipus de víctima col·lateral de la tensió política viscuda pel procés sobiranista: els lletrats del Parlament. Els serveis jurídics de la cambra han estat protagonistes en els darrers mesos, amb el focus mediàtic i polític, i obligats en certa manera a fer de jurisconsults i mediadors en el batibull parlamentari viscut. Però en aquesta legislatura, lletrats consultats per aquest diari asseguren que s’ha traspassat una línia vermella. El que ha fet vessar el got és el ‘to’ que el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, hauria utilitzat amb els lletrats i el secretari general, Xavier Muro, en reunions de Mesa i Junta de Portaveus.

“No només és la pressió que ens posen a sobre, sinó a l’escrutini que ens someten i les advertències de què si no ens oposem a certes decisions de la Mesa o de la Junta de Portaveus ens diu que som còmplices”, expliquen alguns dels lletrats. Una situació que s’ha arribat a plantejar a les reunions de la Junta de Lletrats, unes trobades tècniques on els advocats del Parlament posen en comú els expedients assignats. “En vam parlar per aviam com plantejar una resposta”, asseguren les mateixes fonts. "No pot ser que els nostres informes o les nostres opinions siguin argumentaris polítics", afegeixen. "Ho va fer a Carme Forcadell, que un bon dia, en plena reunió li va dir delinqüent", detallen les mateixes fonts.

El malestar ha crescut després que en una de les reunions de Junta de Portaveus, Carrizosa va advertir el secretari general que podria incórrer en la col·laboració d’algun delicte i li va retreure poca oposició a les decisions de la majoria independentista de la Mesa. També, el portaveu de Ciutadans es va queixar de l’opinió expressada per alguns lletrats a les xarxes socials o als diferents mitjans de comunicació on col·laboren. “El malestar és evident, però com a cos de lletrats volem evitar el conflicte directe”, al·leguen. De moment, la primera “víctima oficial” d’aquesta tensió emocional ha estat el lletrat major de la cambra, el veterà Antoni Bayona, deixava el càrrec de comú acord amb el president Roger Torrent després de mesos d’embolics i discusions.

Però, no només els lletrats comencen a tenir la mosca al nas amb l’estil Carrizosa. Dilluns a la tarda, el president Torrent va convocar els portaveus a una reunió per consensuar la política respecte els llaços grocs a l’hemicicle que havia generat una forta polèmica en el primer ple rutinari de la legislatura. El malestar de tots els portaveus amb el to de Carrizosa es va fer notori en el debat, fins i tot, la incomoditat es va notar en el portaveu del PPC, Alejandro Fernández.

Informa:ELMON.CAT (7-6-2018)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08918413