LA SEXTA FA ESCARNI DE LA SITUACIÓ DE JUNQUERAS I DE FORN EN UN SEGON VÍDEO

Un segon vídeo enregistrat il·legalment a la presó d’Estremera, amb imatges de la vida quotidiana d’Oriol Junqueras i Joaquim Forn ha estat difós aquest dijous per La Sexta després de la polèmica aixecada ahir per la difusió d’un primer vídeo per part del diari Ara.

Les noves imatges no ofereixen més que detalls del dia a dia dels presos, com ara un passeig pel jardí o la degustació d’un entrepà, però el que ha marcat la diferència respecte al primer vídeo és el muntatge que ha ofert el canal que l’ha difós en exclusiva, La Sexta.

En el muntatge se succeeixen els zooms i la congelació d’imatge per poder donar de la manera més detallada possible tots els elements que es poden apreciar, amb una veu en off que fa escarni d’algunes de les situacions. De fet, el vídeo es recrea tant com pot en la disposició dels objectes i en les paraules que creuen Forn i Junqueras amb altres presos.

Felip VI els vigila

Així, el locutor es permet aturar-se en la imatge —força difusa— d’una carta amb un segell, per assegurar que “el rei Felip VI els vigila des d’un segell de correus”.

El vídeo es congela en mostrar les pastilles del sabó, el paper higiènic, els llibres que tenen Forn i Junqueras o fins i tot on tenen una samarreta del Barça.

Un altre detall del vídeo és mostrar el pati de la presó, “amb un cel de mentida i la poca natura arraconada pel ciment”, amb una evident voluntat d’escarnir la situació dels presos.

El Nacional, tal com va fer ahir amb el primer vídeo, ha pres la decisió de no publicar aquests vídeos mentre no es compti amb el consentiment explícit de difusió dels familiars dels presos.
La difusió d'aquestes noves imatges i, en concret, la manera en què ho ha fet La Sexta ha provocat una onada de malestar a les xarxes socials.

Informa:ELNACIONAL.CAT 7/6/2018/

 

UNA REVENJA LLARGAMENT PLANIFICADA PER ANORREAR LA NACIÓ CATALANA

 

" Una revenja llargament planificada "

 

SALVADOR CARDÚS

 

El sacrifici dels represaliats polítics posa en evidència la greu feblesa democràtica d’Espanya

 

Avui fa just un any –un any llarguíssim– que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són injustament a la presó. És cert que molta gent d’aquest país està demostrant que no els oblida –ni a ells, ni a la resta d’empresonats i exiliats–, amb multitudinàries concentracions diàries i setmanals en diversos municipis i davant les presons; amb milers de cartes enviades als centres penitenciaris; amb tota mena d’actes “grocs” arreu del país per a les caixes de resistència i amb iniciatives de tant valor simbòlic com la pujada als Cims per la Llibertat. Però fins i tot aquests gestos de solidaritat es podrien tornar rutinaris i acabar fent 'normal' allò que és insuportablement ignominiós. Tenir gent de pau com Sànchez i Cuixart i bona part d’un govern escollit democràticament a la presó i a l’exili –a més dels centenars d’investigats pendents de procediments judicials– és tan i tan greu que costa d’entendre que algú ja ho pugui donar per descomptat a l’hora de valorar la situació política actual.

Aquest primer empresonament de dues persones que estimo i admiro tant, compromeses, intel·ligents, tenaces, valentes, pacífiques i, sobretot, innocents, fa un any que ens va trasbalsar profundament. Algú dirà que es podia veure a venir. Però era un pas tan descarat en l’expressió d’hostilitat de l'Estat cap a una gent i un territori que consideren seus, que semblava que no gosarien fer-lo. Esclar que tampoc no m’havia imaginat l’atonyinament de l’1-O, quinze dies abans. Però que la policia s’excedís encara podia entrar en la hipòtesi del descontrol o de la irritació per aquella profunda humiliació política. Ara bé, ¿era concebible que el sistema judicial es deixés arrossegar per la venjança de manera tan desvergonyida? Llegeix més...

Visites Rebudes

08318615