LA SEXTA FA ESCARNI DE LA SITUACIÓ DE JUNQUERAS I DE FORN EN UN SEGON VÍDEO

Un segon vídeo enregistrat il·legalment a la presó d’Estremera, amb imatges de la vida quotidiana d’Oriol Junqueras i Joaquim Forn ha estat difós aquest dijous per La Sexta després de la polèmica aixecada ahir per la difusió d’un primer vídeo per part del diari Ara.

Les noves imatges no ofereixen més que detalls del dia a dia dels presos, com ara un passeig pel jardí o la degustació d’un entrepà, però el que ha marcat la diferència respecte al primer vídeo és el muntatge que ha ofert el canal que l’ha difós en exclusiva, La Sexta.

En el muntatge se succeeixen els zooms i la congelació d’imatge per poder donar de la manera més detallada possible tots els elements que es poden apreciar, amb una veu en off que fa escarni d’algunes de les situacions. De fet, el vídeo es recrea tant com pot en la disposició dels objectes i en les paraules que creuen Forn i Junqueras amb altres presos.

Felip VI els vigila

Així, el locutor es permet aturar-se en la imatge —força difusa— d’una carta amb un segell, per assegurar que “el rei Felip VI els vigila des d’un segell de correus”.

El vídeo es congela en mostrar les pastilles del sabó, el paper higiènic, els llibres que tenen Forn i Junqueras o fins i tot on tenen una samarreta del Barça.

Un altre detall del vídeo és mostrar el pati de la presó, “amb un cel de mentida i la poca natura arraconada pel ciment”, amb una evident voluntat d’escarnir la situació dels presos.

El Nacional, tal com va fer ahir amb el primer vídeo, ha pres la decisió de no publicar aquests vídeos mentre no es compti amb el consentiment explícit de difusió dels familiars dels presos.
La difusió d'aquestes noves imatges i, en concret, la manera en què ho ha fet La Sexta ha provocat una onada de malestar a les xarxes socials.

Informa:ELNACIONAL.CAT 7/6/2018/

 

PRESIDENT TORRA, NO SIGUEM INGENUS: ESPANYA MAI NO ACCEPTARÀ LA BILATERALITAT O L'AUTODETERMINACIÓ

 

Per Ramon Serra, editor

 

Els catalans som bastant ingenus. Ens pensem que els altres tenen la mateixa concepció de la vida que nosaltres i anem molt equivocats. El nostre caràcter pactista xoca sobretot quan cal parlar amb Espanya. Una i altra vegada ens estavellem contra aquest mur impermeable, petrificat amb l'esperança d'arribar a algun acord. Vana és la nostra esperança.

Aquesta candidesa ens ha costat molts disgustos, especialment en els darrers anys. Que els polítics catalans volguessin parlar de diàleg amb l'Estat es podria comprendre des d'un punt de vista tàctic, donat que és una lluita de David contra Gol·liat. Però que algú pensés de veritat que es podria arribar a acords bilaterals o aconseguir el dret de l'autodeterminació és un absurd. Més que beneïts han estat uns beneits.

El problema, doncs, en la desconeixença dels nostres enemics. Des de fa molts anys sempre he pensat que per a ser diputat del Parlament o tenir un càrrec important al Govern el primer que cal fer és haver viscut dos anys pel cap baix en qualsevol part d'Espanya que no sigui Madrid, perquè aquesta ciutat és la capital de la "burrocràcia" i no permet prendre el pols al poble espanyol. Aleshores amb tota seguretat  s'adonarien que mai dels mais no hi haurà un acord enraonat entre Catalunya i Espanya. És impossible, perquè no solament parlem dues llengües diferents sinó que tenim dues mentalitats oposades. Els qui per raons que ara no vénen al cas hem viscut a la Espanya real prou sabem quin pa que s'hi dóna.

Recordem la frase d'Unamuno que és prou vàlida avui: "Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana. Su cerebro cojonudo, tienen testículos en vez de sesos en la mollera"

Em fa l'efecte que la majoria de dirigents polítics del nostre país i també de les associacions més importants no han tastat aquesta medicina que t'immunitza contra els afalacs espanyols que, ai las, només arriben quan ens necessiten. I després sant tornem-hi amb tota mena de repressions contra Catalunya, especialment contra la llengua.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07734741