LA SEXTA FA ESCARNI DE LA SITUACIÓ DE JUNQUERAS I DE FORN EN UN SEGON VÍDEO

Un segon vídeo enregistrat il·legalment a la presó d’Estremera, amb imatges de la vida quotidiana d’Oriol Junqueras i Joaquim Forn ha estat difós aquest dijous per La Sexta després de la polèmica aixecada ahir per la difusió d’un primer vídeo per part del diari Ara.

Les noves imatges no ofereixen més que detalls del dia a dia dels presos, com ara un passeig pel jardí o la degustació d’un entrepà, però el que ha marcat la diferència respecte al primer vídeo és el muntatge que ha ofert el canal que l’ha difós en exclusiva, La Sexta.

En el muntatge se succeeixen els zooms i la congelació d’imatge per poder donar de la manera més detallada possible tots els elements que es poden apreciar, amb una veu en off que fa escarni d’algunes de les situacions. De fet, el vídeo es recrea tant com pot en la disposició dels objectes i en les paraules que creuen Forn i Junqueras amb altres presos.

Felip VI els vigila

Així, el locutor es permet aturar-se en la imatge —força difusa— d’una carta amb un segell, per assegurar que “el rei Felip VI els vigila des d’un segell de correus”.

El vídeo es congela en mostrar les pastilles del sabó, el paper higiènic, els llibres que tenen Forn i Junqueras o fins i tot on tenen una samarreta del Barça.

Un altre detall del vídeo és mostrar el pati de la presó, “amb un cel de mentida i la poca natura arraconada pel ciment”, amb una evident voluntat d’escarnir la situació dels presos.

El Nacional, tal com va fer ahir amb el primer vídeo, ha pres la decisió de no publicar aquests vídeos mentre no es compti amb el consentiment explícit de difusió dels familiars dels presos.
La difusió d'aquestes noves imatges i, en concret, la manera en què ho ha fet La Sexta ha provocat una onada de malestar a les xarxes socials.

Informa:ELNACIONAL.CAT 7/6/2018/

 

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08919111