TORRA ES QUERELLA CONTRA GUERRA QUE EL VA TITLLAR DE NAZI

El president, Quim Torra, ha presentat aquest matí una querella per injúries greus contra l'exvicepresident del govern espanyol Alfonso Guerra que el va titllar de nazi. Aquests fets, segons s'afirma a la denúncia, “podrien ser constitutius d’un delicte d’injúries greus amb publicitat”, i “d’un delicte d’incitació a l’odi”.

El president ha fet arribar a Guerra dos llibres en català, Els catalans als camps nazis de Montserrat Roig i Contes negres vora el Danubi de Roc Llop, i una nota manuscrita en què li demana: “Mai més torni a dirigir-se a mi amb la paraula nazi, el pitjor insult que pot rebre un demòcrata català”.

“No només m’ofèn a mi personalment, sinó a la institució que represento i també a la memòria de tants que van lluitar per la llibertat i que van patir l’horror del feixisme”, adverteix.

Informa:ELNACIONAL.CAT (7-6-2018)

L'ANC I UN FUTUR INCERT: LA RESPOSTA NOMÉS LA SAP EL VENT...

 

Per Ramon Serra, editor

 

 

Malament rai si com era d'esperar la premsa col·laboracionista espanyola se n'alegra de l'absència d'actes de protesta al Rei per part de l'ANC. És evident que la premsa espanyola/espanyolista és un bon termòmetre per saber l'abast dels nostres actes. Com més ens critiquen vol dir que més mal els fem i a l'inrevés com passa ara.

En resum, un pas en fals de l'ANC molt important..Bé està el respecte als morts---per cert, encara circula la hipòtesi d'un possible atemptat d' Estat per evitar el referèndum--, però també per als vius sobretot si han estat atonyinats, viuen a l'exili o són a la presó.

Encara és d'hora per fer-nos la pregunta: quo vadis ANC? Dic això no solament per mostrar la meva disconformitat. Al capdavall tot és opinable i la meva opinió és una més. No per això deixaré de donar suport a l'ANC. Com en la mili, primer cal complir i després protestar. La meva inquietud rau en el fet que l'ANC sembla molt llançada per anar de pet cap a la independència sense valorar-ne els possibles morts, ferits, empresonats o exiliats. És molt fàcil fer proclames maximialistes... quan ens referim als polítics o als altres. Per tant, si s'arronsa davant d'una oportunitat d'or com aquesta, què farà els moments difícils?. Quina credibilitat tindrà ? Ara per ara, com diu una cançó de Bob Dylan "això, amic meu, tan sols ho sap el vent, escolta la resposta dins del vent ".

(11-8-2018).

Visites Rebudes

07998464