PUIGDEMONT: " HI HA UN VÍDEO MEU A LA PRESÓ D'ALEMANYA QUE DE MOMENT NINGÚ NO HA DIFÓS "

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha revelat que hi ha un vídeo seu enregistrat il·legalment a la presó de Neumünster "que corre per Espanya", que algú va enregistrar mentre passejava pel patí i on va vestit amb la roba que li van donar com a reclús, "un xandall de color verd", que encara no ha vist la llum perquè encara ningú ha pagat el preu que s'estaria demanant per ell, però que hauria circulat per diverses redaccions de mitjans de comunicació espanyols. Es tractaria d'imatges que el mateix Puigdemont no hauria vist però sí gent del seu entorn.

Així ho ha declarat Puigdemont en el marc d'una entrevista concedida a Rac1 des de la seva residència alemanya, on també ha afirmat que no ha volgut veure el vídeo d'Estremera amb imatges de la vida a presó d'Oriol Junqueras i Joaquim Forn. "No he volgut veure el vídeo. No vull contribuir a la denigració que pretén", ha assegurat. Ha estat en aquest moment que Puigdemont, molt crític amb les gravacions a Estremera, ha revelat que "això també passa a Alemanya", i aleshores ha explicat el cas d'aquest vídeo inèdit.
Cartes a Junqueras

Durant l’entrevista, Puigdemont ha assenyalat que ha enviat “dues cartes a Junqueras”, però ha assenyalat que té “moltes dificultats per enviar un text que hi entri de forma segura”. A més, el president Puigdemont ha assegurat que no ha rebut cap carta del seu vicepresident.

Així mateix, ha ressaltat que la detenció a Alemanya va ser “amb un respecte escrupolós” i sense “ni un minut d’humiliació”. Puigdemont ha assegurat que tant ell com el seu equip sabia que hi havia risc de detenció a Alemanya”, però que en tot cas “no va ser una irresponsabilitat” creuar la frontera des de Dinamarca, perquè calia sortir de Bèlgica “a explicar a Europa allò que passa a Catalunya”. A més, el president a l'exili ha demanat que s’investigui “com s’han pagat les balises” que, de forma il·legal, s’havien instal·lat al seu vehicle per seguir els seus passos.

Sobre la seva situació processal, Puigdemont creu que "no trigarà més d'un mes" en arribar la resolució de la justícia alemanya i que la seva voluntat és “tornar a Bèlgica i no quedar-me a Alemanya".
Nou escenari espanyol

Quant al nou escenari obert amb l’arribada al Govern espanyol de Pedro Sánchez i el PSOE, Puigdemont ha assenyalat que el nou president espanyol “ha generat expectatives per sobre de la realitat”. Amb tot, ha considerat “bona notícia” que hi hagi una reunió imminent entre Pedro Sánchez i el president de la Generalitat, Quim Torra -“estaria bé que fos abans de l’estiu”-, però ha lamentat que el president espanyol, com Rajoy, no tingui intenció de negociar referèndum per la independència, perquè “no hi ha hagut cap renúncia a les polítiques de Rajoy".

A més, ha recordat que la possibilitat de negociar els 45 punts que en el seu moment el Govern català va reivindicar a l’espanyol, “no seria una negociació, perquè són els deutes de l'Estat en els seus compromisos". També ha revelat que no ha parlat recentment amb Pedro Sánchez.


Crítiques a Inés Arrimadas

 

El president a l’exili ha lamentat també que Ines Arrimadas no s’hagi volgut reunir amb el president Torra al Palau de la Generalitat per la pancarta dels presos polítics: "Em sembla molt irresponsable que no s'hi reuneixi", ha afirmat, per recordar que “en el cor de moltes persones de Catalunya, inclòs dels votants de Cs, no es vol que hi hagin presos polítics".

Quant al Govern del president Torra, Puigdemont ha assenyalat que el Govern “deu la seva legitimitat a les urnes" i en aquest nou context el que cal es que ara Pedro Sánchez digui “el que vol fer per a Catalunya".
“No tinc la intenció de presentar-me”

El president a l’exili ha deixat clar que en l’escenari actual “no contemplem eleccions” i que en tot cas, ell no té cap intenció de “tornar a presentar-me”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (8-6-2018)

PRESIDENT TORRA, NO SIGUEM INGENUS: ESPANYA MAI NO ACCEPTARÀ LA BILATERALITAT O L'AUTODETERMINACIÓ

 

Per Ramon Serra, editor

 

Els catalans som bastant ingenus. Ens pensem que els altres tenen la mateixa concepció de la vida que nosaltres i anem molt equivocats. El nostre caràcter pactista xoca sobretot quan cal parlar amb Espanya. Una i altra vegada ens estavellem contra aquest mur impermeable, petrificat amb l'esperança d'arribar a algun acord. Vana és la nostra esperança.

Aquesta candidesa ens ha costat molts disgustos, especialment en els darrers anys. Que els polítics catalans volguessin parlar de diàleg amb l'Estat es podria comprendre des d'un punt de vista tàctic, donat que és una lluita de David contra Gol·liat. Però que algú pensés de veritat que es podria arribar a acords bilaterals o aconseguir el dret de l'autodeterminació és un absurd. Més que beneïts han estat uns beneits.

El problema, doncs, en la desconeixença dels nostres enemics. Des de fa molts anys sempre he pensat que per a ser diputat del Parlament o tenir un càrrec important al Govern el primer que cal fer és haver viscut dos anys pel cap baix en qualsevol part d'Espanya que no sigui Madrid, perquè aquesta ciutat és la capital de la "burrocràcia" i no permet prendre el pols al poble espanyol. Aleshores amb tota seguretat  s'adonarien que mai dels mais no hi haurà un acord enraonat entre Catalunya i Espanya. És impossible, perquè no solament parlem dues llengües diferents sinó que tenim dues mentalitats oposades. Els qui per raons que ara no vénen al cas hem viscut a la Espanya real prou sabem quin pa que s'hi dóna.

Recordem la frase d'Unamuno que és prou vàlida avui: "Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana. Su cerebro cojonudo, tienen testículos en vez de sesos en la mollera"

Em fa l'efecte que la majoria de dirigents polítics del nostre país i també de les associacions més importants no han tastat aquesta medicina que t'immunitza contra els afalacs espanyols que, ai las, només arriben quan ens necessiten. I després sant tornem-hi amb tota mena de repressions contra Catalunya, especialment contra la llengua.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07734749