PUIGDEMONT: " HI HA UN VÍDEO MEU A LA PRESÓ D'ALEMANYA QUE DE MOMENT NINGÚ NO HA DIFÓS "

El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha revelat que hi ha un vídeo seu enregistrat il·legalment a la presó de Neumünster "que corre per Espanya", que algú va enregistrar mentre passejava pel patí i on va vestit amb la roba que li van donar com a reclús, "un xandall de color verd", que encara no ha vist la llum perquè encara ningú ha pagat el preu que s'estaria demanant per ell, però que hauria circulat per diverses redaccions de mitjans de comunicació espanyols. Es tractaria d'imatges que el mateix Puigdemont no hauria vist però sí gent del seu entorn.

Així ho ha declarat Puigdemont en el marc d'una entrevista concedida a Rac1 des de la seva residència alemanya, on també ha afirmat que no ha volgut veure el vídeo d'Estremera amb imatges de la vida a presó d'Oriol Junqueras i Joaquim Forn. "No he volgut veure el vídeo. No vull contribuir a la denigració que pretén", ha assegurat. Ha estat en aquest moment que Puigdemont, molt crític amb les gravacions a Estremera, ha revelat que "això també passa a Alemanya", i aleshores ha explicat el cas d'aquest vídeo inèdit.
Cartes a Junqueras

Durant l’entrevista, Puigdemont ha assenyalat que ha enviat “dues cartes a Junqueras”, però ha assenyalat que té “moltes dificultats per enviar un text que hi entri de forma segura”. A més, el president Puigdemont ha assegurat que no ha rebut cap carta del seu vicepresident.

Així mateix, ha ressaltat que la detenció a Alemanya va ser “amb un respecte escrupolós” i sense “ni un minut d’humiliació”. Puigdemont ha assegurat que tant ell com el seu equip sabia que hi havia risc de detenció a Alemanya”, però que en tot cas “no va ser una irresponsabilitat” creuar la frontera des de Dinamarca, perquè calia sortir de Bèlgica “a explicar a Europa allò que passa a Catalunya”. A més, el president a l'exili ha demanat que s’investigui “com s’han pagat les balises” que, de forma il·legal, s’havien instal·lat al seu vehicle per seguir els seus passos.

Sobre la seva situació processal, Puigdemont creu que "no trigarà més d'un mes" en arribar la resolució de la justícia alemanya i que la seva voluntat és “tornar a Bèlgica i no quedar-me a Alemanya".
Nou escenari espanyol

Quant al nou escenari obert amb l’arribada al Govern espanyol de Pedro Sánchez i el PSOE, Puigdemont ha assenyalat que el nou president espanyol “ha generat expectatives per sobre de la realitat”. Amb tot, ha considerat “bona notícia” que hi hagi una reunió imminent entre Pedro Sánchez i el president de la Generalitat, Quim Torra -“estaria bé que fos abans de l’estiu”-, però ha lamentat que el president espanyol, com Rajoy, no tingui intenció de negociar referèndum per la independència, perquè “no hi ha hagut cap renúncia a les polítiques de Rajoy".

A més, ha recordat que la possibilitat de negociar els 45 punts que en el seu moment el Govern català va reivindicar a l’espanyol, “no seria una negociació, perquè són els deutes de l'Estat en els seus compromisos". També ha revelat que no ha parlat recentment amb Pedro Sánchez.


Crítiques a Inés Arrimadas

 

El president a l’exili ha lamentat també que Ines Arrimadas no s’hagi volgut reunir amb el president Torra al Palau de la Generalitat per la pancarta dels presos polítics: "Em sembla molt irresponsable que no s'hi reuneixi", ha afirmat, per recordar que “en el cor de moltes persones de Catalunya, inclòs dels votants de Cs, no es vol que hi hagin presos polítics".

Quant al Govern del president Torra, Puigdemont ha assenyalat que el Govern “deu la seva legitimitat a les urnes" i en aquest nou context el que cal es que ara Pedro Sánchez digui “el que vol fer per a Catalunya".
“No tinc la intenció de presentar-me”

El president a l’exili ha deixat clar que en l’escenari actual “no contemplem eleccions” i que en tot cas, ell no té cap intenció de “tornar a presentar-me”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (8-6-2018)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08919299