L'ESPANYA QUE NO VOL NI PARLAR AMB CATALUNYA

"L'Espanya que no vol ni parlar amb Catalunya "

José Antich

N'hi ha hagut prou amb què el nou govern de Pedro Sánchez digués després de la primera reunió del Consell de Ministres que s'aixecava el control de les finances de la Generalitat perquè una onada d'indignació procedent de les Espanyes es fes present. Poc important era que l'anunci fos una obvietat, ja que des de dissabte passat en què va prendre possessió el Govern, l'Executiu català, l'article 155 ja no és vigent. Es tractava, per part de l'espanyolisme i dels seus conductes mediàtics, de fer evident una falsedat disfressada de veritat: que Sánchez començava a pagar el peatge de la seva investidura als partits independentistes. I, també, de demostrar que la carcassa estructural de la vida espanyola no acceptarà cap tipus de negociació amb l'independentisme català. I, per a això, el millor és posar fil a l'agulla com més aviat millor.

El govern de la cella 2.0 en els assumptes socials, de la UE en assumptes econòmics, andalús en assumptes de finançament autonòmic, d'Ana Rosa i Telecinco en matèria cultural, i de la dreta en assumptes policials, té en Josep Borrell el seu referent en política catalana. Clara com l'aigua clara va ser en la seva exposició la ministra portaveu María Isabel Celaá, titular d'Educació, que va considerar Borrell "un far per al govern en els assumptes relacionats amb Catalunya". Cert que hi ha dos tipus de fars, els que funcionen i uns quants que no, com el de Barcelona, reconvertit en la Torre del Rellotge el 1911. Potser, Borrell és dels segons, perquè si no és així malament pot casar com a guia de la política governamental algú a qui el president Carles Puigdemont ha considerat, literalment, un ultra.

Que Madrid vulgui marcar terreny sembla normal però qualsevol dels altres membres del Consell de Ministres pot arribar a valer, començant per Meritxell Batet. Però sembla evident que la Moncloa té veritable pànic que el govern sigui acusat de vendre's a l'independentisme, cosa que és sabut que mai no farà i per la qual serà igualment assenyalat. Les navalles de PP i Ciutadans ja estan més que esmolades per a l'ocasió.

A tot això, Quim Torra i Pedro Sánchez ja han parlat i han quedat que parlaran. Diàleg torna a ser la paraula de moda i que tothom repeteix. I, en el fons, no deixa de ser Espanya una raresa quan una cosa tan elemental com parlar pot fins i tot ocupar un titular. Què passarà si un dia fins i tot es negocia!

Informa:ELNACIONAL.CAT (9-6-2018)

PRESIDENT TORRA, NO SIGUEM INGENUS: ESPANYA MAI NO ACCEPTARÀ LA BILATERALITAT O L'AUTODETERMINACIÓ

 

Per Ramon Serra, editor

 

Els catalans som bastant ingenus. Ens pensem que els altres tenen la mateixa concepció de la vida que nosaltres i anem molt equivocats. El nostre caràcter pactista xoca sobretot quan cal parlar amb Espanya. Una i altra vegada ens estavellem contra aquest mur impermeable, petrificat amb l'esperança d'arribar a algun acord. Vana és la nostra esperança.

Aquesta candidesa ens ha costat molts disgustos, especialment en els darrers anys. Que els polítics catalans volguessin parlar de diàleg amb l'Estat es podria comprendre des d'un punt de vista tàctic, donat que és una lluita de David contra Gol·liat. Però que algú pensés de veritat que es podria arribar a acords bilaterals o aconseguir el dret de l'autodeterminació és un absurd. Més que beneïts han estat uns beneits.

El problema, doncs, en la desconeixença dels nostres enemics. Des de fa molts anys sempre he pensat que per a ser diputat del Parlament o tenir un càrrec important al Govern el primer que cal fer és haver viscut dos anys pel cap baix en qualsevol part d'Espanya que no sigui Madrid, perquè aquesta ciutat és la capital de la "burrocràcia" i no permet prendre el pols al poble espanyol. Aleshores amb tota seguretat  s'adonarien que mai dels mais no hi haurà un acord enraonat entre Catalunya i Espanya. És impossible, perquè no solament parlem dues llengües diferents sinó que tenim dues mentalitats oposades. Els qui per raons que ara no vénen al cas hem viscut a la Espanya real prou sabem quin pa que s'hi dóna.

Recordem la frase d'Unamuno que és prou vàlida avui: "Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana. Su cerebro cojonudo, tienen testículos en vez de sesos en la mollera"

Em fa l'efecte que la majoria de dirigents polítics del nostre país i també de les associacions més importants no han tastat aquesta medicina que t'immunitza contra els afalacs espanyols que, ai las, només arriben quan ens necessiten. I després sant tornem-hi amb tota mena de repressions contra Catalunya, especialment contra la llengua.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07734727