TRAPERO RENUNCIA A SER RESTITUÏT COM A CAP DELS MOSSOS

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, van reunir-se aquest divendres amb el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, per oferir-li tornar a assumir les funcions de comissari en cap del cos policial català després d'haver estat fulminat del càrrec per l'article 155. Trapero, però, va declinar l'oferta en no trobar-ho "convenient per la bona organització del cos i per la seva persona".

El major ha assenyalat a la seva situació processal com a principal motiu per renunciar a la restitució. Trapero, juntament amb la cúpula d'Interior destituïda, ha estat processat per un delicte d'organització criminal i dos de sedició pels fets del 20 de setembre i per l'1-O.

Segons un comunicat que ha fet públic el cos aquest dissabte, l'excap dels Mossos va agrair l'oferiment del Govern i assegura que continuarà desenvolupant les funcions que els responsables del Departament d’Interior i el Comissari en cap del cos li encomanin.Per la seva banda, el president Torra també va agraïr en nom del Govern la tasca realitzada pel major "en l’exercici del seu càrrec de servei exemplar a la ciutadania". Aquest dissabte ho ha reiterat a través d'un tuit.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha assegurat en una altra piulada que "comprèn i respecta" la decisió de Trapero i també ha reiterat el seu agraïment al major.

Informa:ELNACIONAL.CAT (9-6-2018)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08918397