LA MINISTRE BATET PROPOSA RECUPERAR ELS 46 PUNTS DE PUIGDEMONT, EXCEPTE EL REFERÈNDUM

La ministra d'Administracions Territorials, Meritxell Batet, ha proposat aquest dissabte diverses ofertes al Govern català amb la intenció d'obrir un període de diàleg. La socialista ha posat sobre la taula la possibilitat de recuperar els 45 dels punts que el president Carles Puigdemont -i abans, Artur Mas- va reclamar a Mariano Rajoy fa dos anys. En total, els punts proposats pels catalans eren 46, ja que l'últim plantejava la celebració d'un referèndum. Aquest, tal com va passar amb Rajoy, no entraria a l'oferta de Batet.

La ministra, en el seu primer acte en el càrrec celebrat a Barcelona, també ha proposat recuperar inversions encallades i lleis delcarades inconstitucionals pel TC, les qual s'inclourien en lleis estatals en lloc de normes autonòmiques.

Batet també ha insistit en la recuperació del diàleg amb Catalunya, el qual ha anomenat com un "camí llarg" però ha assegurat que hi ha voluntat d'emprendre'l sempre i quan hi hagi "confiança i lleialtat" entre els governs català i espanyol.Per tal de recuperar el diàleg, Batet, ha reiterat que ambdues parts s'han d'escoltar per tal de poder impulsar "alternatives basades en la Constitució" i que cada Executiu ha de ser conscient que no només representa als seus votants, sinó que també a tota la ciutadania del seu àmbit polític.

Informa;ELNACIONAL.CAT /9/6/2018

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08918418