LA CUP CRIDA A LA MOBILITZACIÓ AL CARRER PER PRESSIONAR JxCAT I ERC: " CAL TORNAR A LA DESOBEDIÈNCIA "

La CUP ha defensat tornar a la mobilització "permanent i continuada" al carrer per pressionar JxCat i ERC cap al trencament amb l'Estat. "Per poder encarar un procés constituent cal avançar amb una agenda de ruptura amb l'estat espanyol, caldran unilateralitats i desobediències. Estem malauradament molt lluny d'aquest escenari", ha assenyalat el diputat Carles Riera a Catalunya Ràdio. "Cal que el moviment independentista torni al carrer, que tornem a una lògica de desobediència civil no violenta a escala nacional i local. Però no només confrontada a l'Estat sinó per pressionar els partits perquè tornin a una agenda de trencament", ha insistit Riera, que ha mostrat la seva "preocupació" per la desmobilització dels darrers mesos.

"Pot ser una conseqüència lògica de la fatiga, el cansament i la decepció, però volem creure i confiar que continuem tenint més de 2 milions de persones disposades a mobilitzar-se i a repetir lluites com l'1-O", ha reflexionat en veu alta el diputat de la CUP. Paral·lelament, Riera ha criticat i considerat un error el suport de JxCat i ERC a la moció de censura a Rajoy "a canvi de res o gairebé res".

"Pel que és l'estat espanyol, Pedro Sánchez pot suposar una esperança. Pel que fa a nosaltres, no tinc cap esperança que canviï res", ha sentenciat el portaveu de la CUP, que ha anat més enllà i ha avisat que "qui vulgui parlar d'autodeterminació i república, que no esperi res del nou govern de Sánchez". "El PSOE representa una altra cara del règim del 78", ha etzibat. De fet, Riera també s'ha mostrat molt crític amb els primers passos del Govern de Quim Torra. "Veient els gestos reals del Govern de Torra, no sembla que camini cap a la República. El que està fent el nou executiu català és recuperar l'autonomia i prou", ha disparat el diputat cupaire, que ha exigit una vegada més a JxCat i ERC que "abandonin la via autonomista". "L'Estat i l'autonomia formen part del problema, no de la solució", ha volgut deixar clar Riera, que també ha entonat el 'mea culpa' de la seva formació per la gestió posterior a l'1-O. "Després de l'1-O hauríem hagut d'assumir més lideratge per complir amb les demandes del carrer. Va faltar determinació", ha constatat el diputat de la CUP.

"L'1-O va ser una victòria democràtica, però a partir d'aquí hi ha un procés de davallada. I ara l'independentisme està en una cruïlla de camins", ha conclòs .

Informa:DIRECTE.CAT (9-6-2018)

PRESIDENT TORRA, NO SIGUEM INGENUS: ESPANYA MAI NO ACCEPTARÀ LA BILATERALITAT O L'AUTODETERMINACIÓ

 

Per Ramon Serra, editor

 

Els catalans som bastant ingenus. Ens pensem que els altres tenen la mateixa concepció de la vida que nosaltres i anem molt equivocats. El nostre caràcter pactista xoca sobretot quan cal parlar amb Espanya. Una i altra vegada ens estavellem contra aquest mur impermeable, petrificat amb l'esperança d'arribar a algun acord. Vana és la nostra esperança.

Aquesta candidesa ens ha costat molts disgustos, especialment en els darrers anys. Que els polítics catalans volguessin parlar de diàleg amb l'Estat es podria comprendre des d'un punt de vista tàctic, donat que és una lluita de David contra Gol·liat. Però que algú pensés de veritat que es podria arribar a acords bilaterals o aconseguir el dret de l'autodeterminació és un absurd. Més que beneïts han estat uns beneits.

El problema, doncs, en la desconeixença dels nostres enemics. Des de fa molts anys sempre he pensat que per a ser diputat del Parlament o tenir un càrrec important al Govern el primer que cal fer és haver viscut dos anys pel cap baix en qualsevol part d'Espanya que no sigui Madrid, perquè aquesta ciutat és la capital de la "burrocràcia" i no permet prendre el pols al poble espanyol. Aleshores amb tota seguretat  s'adonarien que mai dels mais no hi haurà un acord enraonat entre Catalunya i Espanya. És impossible, perquè no solament parlem dues llengües diferents sinó que tenim dues mentalitats oposades. Els qui per raons que ara no vénen al cas hem viscut a la Espanya real prou sabem quin pa que s'hi dóna.

Recordem la frase d'Unamuno que és prou vàlida avui: "Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana. Su cerebro cojonudo, tienen testículos en vez de sesos en la mollera"

Em fa l'efecte que la majoria de dirigents polítics del nostre país i també de les associacions més importants no han tastat aquesta medicina que t'immunitza contra els afalacs espanyols que, ai las, només arriben quan ens necessiten. I després sant tornem-hi amb tota mena de repressions contra Catalunya, especialment contra la llengua.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07734801