L'ANC PORTARÀ A L'ONU LA VIOLACIÓ DELS DRETS INTERNACIONALS DE CATALUNYA

El secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana s’ha reunit aquest dissabte a Caldes de Malavella, on han acordat promoure la denuncia de les violacions de drets a Catalunya a les Nacions Unides.Tal com es va aprovar en el darrer Full de Ruta votat per tots els socis en la darrera assemblea general ordinària, la internacionalització és un eix estratègic per a l'entitat. Per això, en aquest plenari s’ha acordat un pla de treball dirigit a promoure el coneixement i la denúncia, en col·laboració amb l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) i obert a altres entitats.

D'altra banda, també s'ha acordat l'inici d'una nova campanya a l'estiu per la República catalana. Aquesta "enllaçarà" les dates de l'11 de setembre i l'1 d'octubre, quan s'espera una gran demostració de força col·lectiva.

Salvador Balliu, alcalde del municipi, i David Viladàs, coordinador de la territorial, han donat la benvinguda als 77 secretaris nacionals de l’ANC i els han exposat el camí que seguirà l'entitat en els propers mesos. La campanya durarà tot el juliol i agost i està pensada de forma oberta i flexible per tal d’oferir un ventall de possibilitats o accions on cada territorial podrà escollir i adaptar-les a la seva realitat.

Informa:ELNACIONAL.CAT (10-6-2018)

PRESIDENT TORRA, NO SIGUEM INGENUS: ESPANYA MAI NO ACCEPTARÀ LA BILATERALITAT O L'AUTODETERMINACIÓ

 

Per Ramon Serra, editor

 

Els catalans som bastant ingenus. Ens pensem que els altres tenen la mateixa concepció de la vida que nosaltres i anem molt equivocats. El nostre caràcter pactista xoca sobretot quan cal parlar amb Espanya. Una i altra vegada ens estavellem contra aquest mur impermeable, petrificat amb l'esperança d'arribar a algun acord. Vana és la nostra esperança.

Aquesta candidesa ens ha costat molts disgustos, especialment en els darrers anys. Que els polítics catalans volguessin parlar de diàleg amb l'Estat es podria comprendre des d'un punt de vista tàctic, donat que és una lluita de David contra Gol·liat. Però que algú pensés de veritat que es podria arribar a acords bilaterals o aconseguir el dret de l'autodeterminació és un absurd. Més que beneïts han estat uns beneits.

El problema, doncs, en la desconeixença dels nostres enemics. Des de fa molts anys sempre he pensat que per a ser diputat del Parlament o tenir un càrrec important al Govern el primer que cal fer és haver viscut dos anys pel cap baix en qualsevol part d'Espanya que no sigui Madrid, perquè aquesta ciutat és la capital de la "burrocràcia" i no permet prendre el pols al poble espanyol. Aleshores amb tota seguretat  s'adonarien que mai dels mais no hi haurà un acord enraonat entre Catalunya i Espanya. És impossible, perquè no solament parlem dues llengües diferents sinó que tenim dues mentalitats oposades. Els qui per raons que ara no vénen al cas hem viscut a la Espanya real prou sabem quin pa que s'hi dóna.

Recordem la frase d'Unamuno que és prou vàlida avui: "Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana. Su cerebro cojonudo, tienen testículos en vez de sesos en la mollera"

Em fa l'efecte que la majoria de dirigents polítics del nostre país i també de les associacions més importants no han tastat aquesta medicina que t'immunitza contra els afalacs espanyols que, ai las, només arriben quan ens necessiten. I després sant tornem-hi amb tota mena de repressions contra Catalunya, especialment contra la llengua.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07734715