L'ANC PORTARÀ A L'ONU LA VIOLACIÓ DELS DRETS INTERNACIONALS DE CATALUNYA

El secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana s’ha reunit aquest dissabte a Caldes de Malavella, on han acordat promoure la denuncia de les violacions de drets a Catalunya a les Nacions Unides.Tal com es va aprovar en el darrer Full de Ruta votat per tots els socis en la darrera assemblea general ordinària, la internacionalització és un eix estratègic per a l'entitat. Per això, en aquest plenari s’ha acordat un pla de treball dirigit a promoure el coneixement i la denúncia, en col·laboració amb l’Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC) i obert a altres entitats.

D'altra banda, també s'ha acordat l'inici d'una nova campanya a l'estiu per la República catalana. Aquesta "enllaçarà" les dates de l'11 de setembre i l'1 d'octubre, quan s'espera una gran demostració de força col·lectiva.

Salvador Balliu, alcalde del municipi, i David Viladàs, coordinador de la territorial, han donat la benvinguda als 77 secretaris nacionals de l’ANC i els han exposat el camí que seguirà l'entitat en els propers mesos. La campanya durarà tot el juliol i agost i està pensada de forma oberta i flexible per tal d’oferir un ventall de possibilitats o accions on cada territorial podrà escollir i adaptar-les a la seva realitat.

Informa:ELNACIONAL.CAT (10-6-2018)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08919526