L'ESCOLA CATALANA ES DEFENSA AL CARRER: " VOLEM EDUCAR EN LLIBERTAT "

Després de veure's a l'ull de l'huracà, l'escola catalana ha decidit passar a l'acció i sortir al carrer a defensar-se. Centenars de persones han recorregut aquest matí de diumenge els carrers del centre de Barcelona per rebutjar les denúncies d'adoctrinament i fer costat als docents que han sigut acusats en centres de Sant Andreu de la Barca i de la Seu d'Urgell. La convocatòria neix del Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE), que aplega associacions de pares i mares, estudiants i sindicats -i compta, també, amb el suport de la plataforma Somescola- i s'ha convertit en un clam perquè es deixi l'educació "en pau". "Volem educar en llibertat", cridaven els manifestants.

Un dels objectius de la marxa era reivindicar que a l'escola "s'ha de poder parlar de tot" i posar de manifest que, a causa de la situació que s'ha generat els últims mesos, ara ja hi ha professionals que s'autocensuren per por. "Deixeu en pau l'educació", cridaven els concentrats, mentre alguns professionals explicaven el neguit que suposa en el context actual haver d'abordar temes com els fets de 1714 o la desobediència encarnada en figures com la de Rosa Parks. "Això abans no passava", ha lamentat David Córdoba, portaveu del sindicat Ustec, per deixar clar que la manifestació d'avui vol expressar solidaritat als docents assenyalats, però també per deixar clar que la comunitat educativa ha dit "prou".Els representants de les diferents entitats i sindicats concentrats també han demanat al nou Govern que faci tot el possible per garantir que la normalitat torna a les aules.

La manifestació, que ha començat a les 12 del migdia a la plaça Universitat, ha d'arribar fins al passeig Lluís Companys i representa una plantada de la comunitat educativa "davant la campanya judicial i mediàtica contra els i les docents". La d'avui és, de fet, l'última d'una sèrie de mobilitzacions de l'escola catalana, que ja va protestar, per exemple, en una concentració a Sant Andreu de la Barca, on hi ha l'institut El Palau, el més assenyalat per la justícia espanyola després d'una denúncia que van interposar guàrdies civils que són pares d'alumnes del centre.

Entre els manifestants hi havia molts representants de la comunitat educativa d'aquest institut i samarretes blanques i cartells per donar suport als docents dels centre. Josep Lluís del Alcázar, com a portaveu de la plataforma de suport als docents de l'institut, ha remarcat la "bona reacció" que han tingut molts exalumnes del centre, que han liderat mobilitzacions, i ha lamentat que s'hagi intentat "instrumentalitzar" el cas per atacar el model educatiu català. També ha remarcat que l'aplicació del 155 ha obligat la comunitat educativa a fer-se sentir amb més força -per l'absència de Govern- i que ara confien que es defensi la seva tasca. Famílies i docents de l'institut s'han reunit, durant les últimes setmanes, amb grups parlamentaris per impulsar una moció de suport al professorat del centre educatiu, en la línia de les que ja s'han aprovat a molts ajuntaments.

Al final del recorregut, s'ha llegut el manifest unitari de la convocatòria -que insisteix en la necessitat de poder "educar en llibertat" i donar suport a tots els docents que són als jutjats, i els 500 professionals de l'educació "amenaçats" pel delegat del govern espanyol, Enric Millo- i un altre de la plataforma 9 del Palau -llegit per un antic alumne, un representant de les famílies i unrepresentant del professorat-que, entre d'altres demandes, reclama a les institucions educatives i polítiques el suport explícit als membres del centre i insta la Fiscalia a reconsiderar les acusacions i demanar l'arxiu del procediment judicial contra el professorat d'El Palau i altres docents encausats pels mateixos motius.

En la roda de premsa de presentació d'aquest calendari de mobilitzacions, els portaveus del MUCE van reivindicar els centres educatius com a espais que no estan "aïllats del món" i van defensar que les escoles i els instituts siguin espais "lliures" on es generin debats. El manifest d'avui denuncia la "instrumentalització" que s'ha fet dels casos de professors acusats d'adoctrinament i assegura que s'ha "posat en risc" la cohesió i la convivència.

Informa:ARA.CAT (10-6-2018)

PRESIDENT TORRA, NO SIGUEM INGENUS: ESPANYA MAI NO ACCEPTARÀ LA BILATERALITAT O L'AUTODETERMINACIÓ

 

Per Ramon Serra, editor

 

Els catalans som bastant ingenus. Ens pensem que els altres tenen la mateixa concepció de la vida que nosaltres i anem molt equivocats. El nostre caràcter pactista xoca sobretot quan cal parlar amb Espanya. Una i altra vegada ens estavellem contra aquest mur impermeable, petrificat amb l'esperança d'arribar a algun acord. Vana és la nostra esperança.

Aquesta candidesa ens ha costat molts disgustos, especialment en els darrers anys. Que els polítics catalans volguessin parlar de diàleg amb l'Estat es podria comprendre des d'un punt de vista tàctic, donat que és una lluita de David contra Gol·liat. Però que algú pensés de veritat que es podria arribar a acords bilaterals o aconseguir el dret de l'autodeterminació és un absurd. Més que beneïts han estat uns beneits.

El problema, doncs, en la desconeixença dels nostres enemics. Des de fa molts anys sempre he pensat que per a ser diputat del Parlament o tenir un càrrec important al Govern el primer que cal fer és haver viscut dos anys pel cap baix en qualsevol part d'Espanya que no sigui Madrid, perquè aquesta ciutat és la capital de la "burrocràcia" i no permet prendre el pols al poble espanyol. Aleshores amb tota seguretat  s'adonarien que mai dels mais no hi haurà un acord enraonat entre Catalunya i Espanya. És impossible, perquè no solament parlem dues llengües diferents sinó que tenim dues mentalitats oposades. Els qui per raons que ara no vénen al cas hem viscut a la Espanya real prou sabem quin pa que s'hi dóna.

Recordem la frase d'Unamuno que és prou vàlida avui: "Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana. Su cerebro cojonudo, tienen testículos en vez de sesos en la mollera"

Em fa l'efecte que la majoria de dirigents polítics del nostre país i també de les associacions més importants no han tastat aquesta medicina que t'immunitza contra els afalacs espanyols que, ai las, només arriben quan ens necessiten. I després sant tornem-hi amb tota mena de repressions contra Catalunya, especialment contra la llengua.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07716144