ADRI, ET VOLEM A CASA! ESPLUGUES EXIGEIX EL LLIURE RETORN DEL CDR PERSEGUIT

Avui fa dos mesos que l’Adrià, membre del CDR d’Esplugues de Llobregat, va haver de desaparèixer per evitar còrrer la mateixa sort que Tamara Carrasco, del CDR de Viladecans, detinguda acusada de terrorisme i rebel·lió. Per denunciar-ne la situació, una concorreguda manifestació recorre Esplugues del Llobregat.

La convocatòria ha rebut el suport de diferents colles de cultura popular, que han fet el tret d’inici de la manifestació. El Ball de Diables d’Esplugues, la colla castellera els Cargolins, el grup de percussió Atabalats i la colla de bastoners han representat l’entrega de la ciutat en la reivindicació pel lliure retorn del seu veí.

Quan la manifestació ha arribat al parc del Pou d’en Fèlix un violoncelista ha interpretat la cançó ‘Què volen aquesta gent?’, de Maria del Mar Bonet. La lletra que explica una situació similar a la que van viure Tamara Carrasco i l’Adrià el 10 d’abril, quan la Guàrdia Civil va anar-los a buscar a casa.

Dijous el grup de suport ‘Adri, et volem a casa’ va fer públic que el noi és fora de l’estat espanyol ‘des de fa un temps’ i que es troba bé, i han fet pública una carta seva en què anima a participar en la manifestació.

A la carta, l’Adrià diu que continua tenint por, però que la por d’ara ha canviat i té més més aviat por de la indiferència; i que després de tota aquesta repressió, no té sentit ‘tornar enrere’. ‘Tornar enrere no és una opció quan mires enrere i veus milers de companyes cridant disposades a saltar amb tu, i que un cop caiguem ja serà massa tard per a aturar-nos i llavors s’adonaran, sense poder reaccionar, que caiem damunt seu.’

Efrem Blázquez, membre de la plataforma ‘Adri, et volem a casa’ i amic de l’Adrià, va denunciar el fet que s’hagi vist obligat a anar-se’n fora de l’estat espanyol per tal d’evitar una situació similar o pitjor a la de Carrasco, que no pot sortir de Viladecans per les mesures cautelars imposades per l’Audiència espanyola. ‘L’única cosa que ha fet l’Adrià és participar en accions i protestes no violentes’, va denunciar. ‘L’acusen de rebel·lió, sedició i terrorisme; una cosa completament desproporcionada’, va afegir. També va assegurar que rebre la carta va ser molt emotiu perquè és la primera notícia que tenen d’ell després de dos mesos de patiment. A més, va destacar que demostra l’angoixa i la por que li han fet passar i, alhora, transmet un missatge encoratjador.

Fa un mes, la seva mare va enviar una carta a Catalunya Ràdio explicant com se sentia.

Informa:VILAWEB.CAT (10-6-2018)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08895127