MESSI ES PLANTEJA CONTINUAR VIVINT A CATALUNYA UN COP PENGI LES BOTES

Leo Messi lleva tanto tiempo que en Argentina le consideran un catalán más
Adaptado completamente a la vida de la Ciudad Condal, se plantea su vida en Barcelona después de colgar las botas.
Messi cuenta cómo ha sido su vida en Barcelona desde que llegó con doce años Estuvo 13 años en Rosario y lleva 17 en Barcelona. Más de media vida en una ciudad que lo ha acogido con los brazos abiertos, desde un inicio.
Se ha hablado mucho de lo que ha significado usted para el Barça. ¿Y el Barcelona para usted?
Todo. Me dio todo desde que llegué, tanto la ciudad como el club. Soy un agradecido y feliz de vivir en el Barcelona y jugar en el mejor club del mundo.

¿Y la ciudad? Teniendo en cuenta lo feliz que se le ve y que su familia está arraigada aquí, ¿Cree que se quedará a vivir aquí?

Me siento de acá. Vine con 13 años, crecí y me hice acá. Conocí la ciudad cuando tenía 13 años y los primeros tres o cuatro días fui un turista más. Me la recorrí toda. Luego me mudé a Castelldefels para hacer más vida allí con mi familia y mis hijos. Por eso no se me ve tanto por la ciudad pero soy un amante de Barcelona y la manera de vivir acá.

¿Cómo es su arraigo a Catalunya?

¡Mis hijos son de acá más que yo!. Tienen las raíces argentinas pero todas las costumbres son catalanas.

¿Comen pan con tomate habitualmente?

Sí, claro.

¿Y hablan en catalán en casa?

Si, el chiquito sí, dice muchas cosas. Thiago menos. Yo lo entiendo todo.

Informa:DIARIOSPORT.COM (10-6-2018)

FELIPE VI, DE LA PROTESTA AL BUIT A BARCELONA

 

"Felip VI, de la protesta al buit "

 

José Antich

 

De totes les imatges que s'han pogut veure aquest divendres de l'acte institucional d'homenatge a les víctimes de l'atemptat del passat 17 d'agost cap, absolutament cap, era tan descarnadament cruel com la vista aèria de la plaça Catalunya de Barcelona. Un espai enorme, d'uns 30.000 metres quadrats, blindat per la policia i ocupat només en una part per l'acte sense encant organitzat per l'Ajuntament de Barcelona on es trobaven el Rei, les autoritats, la classe política, els familiars i un nombrós grup de defensors de la monarquia i de la unitat d'Espanya. Molt pobre en el seu conjunt per a la tragèdia que va ser l'atemptat en què van morir 16 persones, però explicable, lamentablement, per la basta manipulació que la Casa Reial i el govern espanyol han tractat de fer de l'acte.

Es va impedir l'accés a l'independentisme per evitar escenes de protesta i incomoditats de les autoritats espanyoles i l'unionisme es va quedar a casa. O se'n va anar a la platja. El govern espanyol volia evitar la xiulada a Felip VI de l'any passat, que va donar la volta al món i que va mostrar el disgust de la societat catalana amb la monarquia espanyola. L'ANC, Òmnium i els partits independentistes havien fet crides explícites per desmobilitzar els seus simpatitzants davant del model d'acte escollit i la presència reial. I la sempre disciplinada base de l'independentisme català va seguir les seves consignes. No hi va haver xiulades, cert. I només uns centenars de membres dels CDR en silenci i amb pancartes van participar en una marxa silenciosa per la Rambla de Barcelona.

No hi va haver protestes irades com en altres ocasions. Hi va haver una cosa pitjor i que acaba ressonant més que una protesta: el buit. Una plaça Catalunya que hagués pogut ser atapeïda de simpatitzants unionistes presentava enormes llacunes. En tot cas, centenars de persones amb banderes espanyoles. I en un balcó, molt a prop d'on estava instal·lada la comitiva oficial, una gran pancarta amb Felip VI de cap per avall i el següent text en anglès: "El rei d'Espanya no és benvingut als Països Catalans." Una pancarta penjada la nit abans i que els mossos, pel que sembla, primer van rebre ordres de retirar-la i després de no tocar-la. La delegació del govern espanyol ja ha expressat el seu malestar.

Dos breus apunts més. Per què la Casa Reial no va voler realitzar l'ofrena floral a la Rambla al costat de les autoritats catalanes i perquè no es notés tant la seva absència tampoc no hi va anar el president espanyol? Per què les autoritats espanyoles no van ser capaces d'aguantar la mirada a Laura Masvidal, la dona del conseller Quim Forn, quan el president Torra la va col·locar al seu costat a la fila d'autoritats i els la presentava? Felip VI, fugisser, va haver d'escoltar de Masvidal que no era ella sinó el seu marit qui havia de ser allà i el president del CGPJ i president del Suprem, Carlos Lesmes, va girar literalment la cara.

I un corol·lari. La important presència d'independentistes en una tarda climatològicament infernal a Lledoners en homenatge a Quim Forn demostra que la ciutadania no oblida i és agraïda a tot i el molt bé que es va fer aquell 17-A. No cal donar-li més voltes però sí que cal recordar que aquell dia, just aquell dia, van començar moltes coses. I van caure moltes caretes.

Informa:ELNACIONAL.CAT (18-8-2018)

Visites Rebudes

08020488