BARGALLÓ, CONSELLER D'ENSENYAMENT: " LA TENSIÓ ES GESTIONA A L'AULA I NO ALS JUTJATS "

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dilluns que no hi ha hagut “cap comportament inadequat del professorat” en relació amb els casos de suposat adoctrinament a les aules que s’han denunciat en els últims mesos. Bargalló ha sortit en defensa del professorat, tot dient que alguns li han expressat la seva “por per fer la feina normal”. “N’hi ha que, sense estar acusats, se senten amenaçats i perseguits”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. El conseller ha afegit que “si s’impedeix que els metres i professors puguin parlar del que passa a classe, estem fent alumnes incompetents”. Bargalló ha admès que això pot provar “moments de tensió”, però ha defensat que s’han de solucionar “a l’aula, el claustre de professorat i al centre, no al jutjat, on l’únic que es fa és reprimir”.

“Farem tot el possible perquè no hi hagi una ingerència judicial en la vida educativa”, ha assegurat Bargalló, que ha animat a alumnes o famílies que no estiguin d’acord amb alguna cosa que hi hagi passat a un centre escolar a acudir al Departament d’Ensenyament, que “proposarà solucions” com a “única autoritat educativa a Catalunya”. “El que passa a l’aula no pot sortir del centre”, ha assegurat.

Bargalló ha recordat que a Catalunya es fa un ensenyament competencial, on “els contingut només es poden treballar en relació al context”. Per això, ha defensat que els professors “puguin parlar del que passa a classe”, fent-ho “donant veu a tots els alumnes perquè es puguin expressar lliurement”.

En un altre ordre de coses, el conseller ha assegurat que treballarà per “revertir les retallades econòmiques i ideològiques” dels últims anys, ja que “hi va haver una priorització d’on retallar i on no”. Per exemple, ha lamentat que “s’aturessin els institut-escola”.

Un dels objectius que s’ha marcat el conseller d’Ensenyament és baixar ràtios. “Sabem que baixar ràtios per si sol no millora l’ensenyament, però també sabem que no podem millorar l’ensenyament si no baixem les ràtios”.

També ha explicat que en els pròxims anys se seguiran convocant oposicions amb l’objectiu de rebaixar les xifres d’interinatge per situar-les entre el 5 i el 8%. En aquest sentit, ha apostat per modificar el sistema d’oposicions per adequar-les a l’ensenyament competencial que s’imparteix a les aules.

Bargalló ha retret al govern espanyol que hagi renovat els concerts a les escoles que segreguen per sexes. “No només és il·legal, sinó que no té cap motiu de ser pedagògic”. Per això, ha avançat que en el futur no es renovaran.

D’altra banda, Bargalló ha xifrat en 54 les famílies de Barcelona que en aquest moment no tenen plaça pública per al curs que ve tot i que l’han demanat. El seu objectiu, segons ha dit, és aconseguir que totes n’acabin tenint, tot i que ha admès que no totes l’aconseguiran al seu barri.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (11-6-2018)

L'ANC I UN FUTUR INCERT: LA RESPOSTA NOMÉS LA SAP EL VENT...

 

Per Ramon Serra, editor

 

 

Malament rai si com era d'esperar la premsa col·laboracionista espanyola se n'alegra de l'absència d'actes de protesta al Rei per part de l'ANC. És evident que la premsa espanyola/espanyolista és un bon termòmetre per saber l'abast dels nostres actes. Com més ens critiquen vol dir que més mal els fem i a l'inrevés com passa ara.

En resum, un pas en fals de l'ANC molt important..Bé està el respecte als morts---per cert, encara circula la hipòtesi d'un possible atemptat d' Estat per evitar el referèndum--, però també per als vius sobretot si han estat atonyinats, viuen a l'exili o són a la presó.

Encara és d'hora per fer-nos la pregunta: quo vadis ANC? Dic això no solament per mostrar la meva disconformitat. Al capdavall tot és opinable i la meva opinió és una més. No per això deixaré de donar suport a l'ANC. Com en la mili, primer cal complir i després protestar. La meva inquietud rau en el fet que l'ANC sembla molt llançada per anar de pet cap a la independència sense valorar-ne els possibles morts, ferits, empresonats o exiliats. És molt fàcil fer proclames maximialistes... quan ens referim als polítics o als altres. Per tant, si s'arronsa davant d'una oportunitat d'or com aquesta, què farà els moments difícils?. Quina credibilitat tindrà ? Ara per ara, com diu una cançó de Bob Dylan "això, amic meu, tan sols ho sap el vent, escolta la resposta dins del vent ".

(11-8-2018).

Visites Rebudes

07996218