BARGALLÓ, CONSELLER D'ENSENYAMENT: " LA TENSIÓ ES GESTIONA A L'AULA I NO ALS JUTJATS "

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dilluns que no hi ha hagut “cap comportament inadequat del professorat” en relació amb els casos de suposat adoctrinament a les aules que s’han denunciat en els últims mesos. Bargalló ha sortit en defensa del professorat, tot dient que alguns li han expressat la seva “por per fer la feina normal”. “N’hi ha que, sense estar acusats, se senten amenaçats i perseguits”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. El conseller ha afegit que “si s’impedeix que els metres i professors puguin parlar del que passa a classe, estem fent alumnes incompetents”. Bargalló ha admès que això pot provar “moments de tensió”, però ha defensat que s’han de solucionar “a l’aula, el claustre de professorat i al centre, no al jutjat, on l’únic que es fa és reprimir”.

“Farem tot el possible perquè no hi hagi una ingerència judicial en la vida educativa”, ha assegurat Bargalló, que ha animat a alumnes o famílies que no estiguin d’acord amb alguna cosa que hi hagi passat a un centre escolar a acudir al Departament d’Ensenyament, que “proposarà solucions” com a “única autoritat educativa a Catalunya”. “El que passa a l’aula no pot sortir del centre”, ha assegurat.

Bargalló ha recordat que a Catalunya es fa un ensenyament competencial, on “els contingut només es poden treballar en relació al context”. Per això, ha defensat que els professors “puguin parlar del que passa a classe”, fent-ho “donant veu a tots els alumnes perquè es puguin expressar lliurement”.

En un altre ordre de coses, el conseller ha assegurat que treballarà per “revertir les retallades econòmiques i ideològiques” dels últims anys, ja que “hi va haver una priorització d’on retallar i on no”. Per exemple, ha lamentat que “s’aturessin els institut-escola”.

Un dels objectius que s’ha marcat el conseller d’Ensenyament és baixar ràtios. “Sabem que baixar ràtios per si sol no millora l’ensenyament, però també sabem que no podem millorar l’ensenyament si no baixem les ràtios”.

També ha explicat que en els pròxims anys se seguiran convocant oposicions amb l’objectiu de rebaixar les xifres d’interinatge per situar-les entre el 5 i el 8%. En aquest sentit, ha apostat per modificar el sistema d’oposicions per adequar-les a l’ensenyament competencial que s’imparteix a les aules.

Bargalló ha retret al govern espanyol que hagi renovat els concerts a les escoles que segreguen per sexes. “No només és il·legal, sinó que no té cap motiu de ser pedagògic”. Per això, ha avançat que en el futur no es renovaran.

D’altra banda, Bargalló ha xifrat en 54 les famílies de Barcelona que en aquest moment no tenen plaça pública per al curs que ve tot i que l’han demanat. El seu objectiu, segons ha dit, és aconseguir que totes n’acabin tenint, tot i que ha admès que no totes l’aconseguiran al seu barri.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (11-6-2018)

PRESIDENT TORRA, NO SIGUEM INGENUS: ESPANYA MAI NO ACCEPTARÀ LA BILATERALITAT O L'AUTODETERMINACIÓ

 

Per Ramon Serra, editor

 

Els catalans som bastant ingenus. Ens pensem que els altres tenen la mateixa concepció de la vida que nosaltres i anem molt equivocats. El nostre caràcter pactista xoca sobretot quan cal parlar amb Espanya. Una i altra vegada ens estavellem contra aquest mur impermeable, petrificat amb l'esperança d'arribar a algun acord. Vana és la nostra esperança.

Aquesta candidesa ens ha costat molts disgustos, especialment en els darrers anys. Que els polítics catalans volguessin parlar de diàleg amb l'Estat es podria comprendre des d'un punt de vista tàctic, donat que és una lluita de David contra Gol·liat. Però que algú pensés de veritat que es podria arribar a acords bilaterals o aconseguir el dret de l'autodeterminació és un absurd. Més que beneïts han estat uns beneits.

El problema, doncs, en la desconeixença dels nostres enemics. Des de fa molts anys sempre he pensat que per a ser diputat del Parlament o tenir un càrrec important al Govern el primer que cal fer és haver viscut dos anys pel cap baix en qualsevol part d'Espanya que no sigui Madrid, perquè aquesta ciutat és la capital de la "burrocràcia" i no permet prendre el pols al poble espanyol. Aleshores amb tota seguretat  s'adonarien que mai dels mais no hi haurà un acord enraonat entre Catalunya i Espanya. És impossible, perquè no solament parlem dues llengües diferents sinó que tenim dues mentalitats oposades. Els qui per raons que ara no vénen al cas hem viscut a la Espanya real prou sabem quin pa que s'hi dóna.

Recordem la frase d'Unamuno que és prou vàlida avui: "Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana. Su cerebro cojonudo, tienen testículos en vez de sesos en la mollera"

Em fa l'efecte que la majoria de dirigents polítics del nostre país i també de les associacions més importants no han tastat aquesta medicina que t'immunitza contra els afalacs espanyols que, ai las, només arriben quan ens necessiten. I després sant tornem-hi amb tota mena de repressions contra Catalunya, especialment contra la llengua.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07716136