BARGALLÓ, CONSELLER D'ENSENYAMENT: " LA TENSIÓ ES GESTIONA A L'AULA I NO ALS JUTJATS "

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dilluns que no hi ha hagut “cap comportament inadequat del professorat” en relació amb els casos de suposat adoctrinament a les aules que s’han denunciat en els últims mesos. Bargalló ha sortit en defensa del professorat, tot dient que alguns li han expressat la seva “por per fer la feina normal”. “N’hi ha que, sense estar acusats, se senten amenaçats i perseguits”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. El conseller ha afegit que “si s’impedeix que els metres i professors puguin parlar del que passa a classe, estem fent alumnes incompetents”. Bargalló ha admès que això pot provar “moments de tensió”, però ha defensat que s’han de solucionar “a l’aula, el claustre de professorat i al centre, no al jutjat, on l’únic que es fa és reprimir”.

“Farem tot el possible perquè no hi hagi una ingerència judicial en la vida educativa”, ha assegurat Bargalló, que ha animat a alumnes o famílies que no estiguin d’acord amb alguna cosa que hi hagi passat a un centre escolar a acudir al Departament d’Ensenyament, que “proposarà solucions” com a “única autoritat educativa a Catalunya”. “El que passa a l’aula no pot sortir del centre”, ha assegurat.

Bargalló ha recordat que a Catalunya es fa un ensenyament competencial, on “els contingut només es poden treballar en relació al context”. Per això, ha defensat que els professors “puguin parlar del que passa a classe”, fent-ho “donant veu a tots els alumnes perquè es puguin expressar lliurement”.

En un altre ordre de coses, el conseller ha assegurat que treballarà per “revertir les retallades econòmiques i ideològiques” dels últims anys, ja que “hi va haver una priorització d’on retallar i on no”. Per exemple, ha lamentat que “s’aturessin els institut-escola”.

Un dels objectius que s’ha marcat el conseller d’Ensenyament és baixar ràtios. “Sabem que baixar ràtios per si sol no millora l’ensenyament, però també sabem que no podem millorar l’ensenyament si no baixem les ràtios”.

També ha explicat que en els pròxims anys se seguiran convocant oposicions amb l’objectiu de rebaixar les xifres d’interinatge per situar-les entre el 5 i el 8%. En aquest sentit, ha apostat per modificar el sistema d’oposicions per adequar-les a l’ensenyament competencial que s’imparteix a les aules.

Bargalló ha retret al govern espanyol que hagi renovat els concerts a les escoles que segreguen per sexes. “No només és il·legal, sinó que no té cap motiu de ser pedagògic”. Per això, ha avançat que en el futur no es renovaran.

D’altra banda, Bargalló ha xifrat en 54 les famílies de Barcelona que en aquest moment no tenen plaça pública per al curs que ve tot i que l’han demanat. El seu objectiu, segons ha dit, és aconseguir que totes n’acabin tenint, tot i que ha admès que no totes l’aconseguiran al seu barri.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (11-6-2018)

UNA REVENJA LLARGAMENT PLANIFICADA PER ANORREAR LA NACIÓ CATALANA

 

" Una revenja llargament planificada "

 

SALVADOR CARDÚS

 

El sacrifici dels represaliats polítics posa en evidència la greu feblesa democràtica d’Espanya

 

Avui fa just un any –un any llarguíssim– que Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són injustament a la presó. És cert que molta gent d’aquest país està demostrant que no els oblida –ni a ells, ni a la resta d’empresonats i exiliats–, amb multitudinàries concentracions diàries i setmanals en diversos municipis i davant les presons; amb milers de cartes enviades als centres penitenciaris; amb tota mena d’actes “grocs” arreu del país per a les caixes de resistència i amb iniciatives de tant valor simbòlic com la pujada als Cims per la Llibertat. Però fins i tot aquests gestos de solidaritat es podrien tornar rutinaris i acabar fent 'normal' allò que és insuportablement ignominiós. Tenir gent de pau com Sànchez i Cuixart i bona part d’un govern escollit democràticament a la presó i a l’exili –a més dels centenars d’investigats pendents de procediments judicials– és tan i tan greu que costa d’entendre que algú ja ho pugui donar per descomptat a l’hora de valorar la situació política actual.

Aquest primer empresonament de dues persones que estimo i admiro tant, compromeses, intel·ligents, tenaces, valentes, pacífiques i, sobretot, innocents, fa un any que ens va trasbalsar profundament. Algú dirà que es podia veure a venir. Però era un pas tan descarat en l’expressió d’hostilitat de l'Estat cap a una gent i un territori que consideren seus, que semblava que no gosarien fer-lo. Esclar que tampoc no m’havia imaginat l’atonyinament de l’1-O, quinze dies abans. Però que la policia s’excedís encara podia entrar en la hipòtesi del descontrol o de la irritació per aquella profunda humiliació política. Ara bé, ¿era concebible que el sistema judicial es deixés arrossegar per la venjança de manera tan desvergonyida? Llegeix més...

Visites Rebudes

08317530