BARGALLÓ, CONSELLER D'ENSENYAMENT: " LA TENSIÓ ES GESTIONA A L'AULA I NO ALS JUTJATS "

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, ha assegurat aquest dilluns que no hi ha hagut “cap comportament inadequat del professorat” en relació amb els casos de suposat adoctrinament a les aules que s’han denunciat en els últims mesos. Bargalló ha sortit en defensa del professorat, tot dient que alguns li han expressat la seva “por per fer la feina normal”. “N’hi ha que, sense estar acusats, se senten amenaçats i perseguits”, ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. El conseller ha afegit que “si s’impedeix que els metres i professors puguin parlar del que passa a classe, estem fent alumnes incompetents”. Bargalló ha admès que això pot provar “moments de tensió”, però ha defensat que s’han de solucionar “a l’aula, el claustre de professorat i al centre, no al jutjat, on l’únic que es fa és reprimir”.

“Farem tot el possible perquè no hi hagi una ingerència judicial en la vida educativa”, ha assegurat Bargalló, que ha animat a alumnes o famílies que no estiguin d’acord amb alguna cosa que hi hagi passat a un centre escolar a acudir al Departament d’Ensenyament, que “proposarà solucions” com a “única autoritat educativa a Catalunya”. “El que passa a l’aula no pot sortir del centre”, ha assegurat.

Bargalló ha recordat que a Catalunya es fa un ensenyament competencial, on “els contingut només es poden treballar en relació al context”. Per això, ha defensat que els professors “puguin parlar del que passa a classe”, fent-ho “donant veu a tots els alumnes perquè es puguin expressar lliurement”.

En un altre ordre de coses, el conseller ha assegurat que treballarà per “revertir les retallades econòmiques i ideològiques” dels últims anys, ja que “hi va haver una priorització d’on retallar i on no”. Per exemple, ha lamentat que “s’aturessin els institut-escola”.

Un dels objectius que s’ha marcat el conseller d’Ensenyament és baixar ràtios. “Sabem que baixar ràtios per si sol no millora l’ensenyament, però també sabem que no podem millorar l’ensenyament si no baixem les ràtios”.

També ha explicat que en els pròxims anys se seguiran convocant oposicions amb l’objectiu de rebaixar les xifres d’interinatge per situar-les entre el 5 i el 8%. En aquest sentit, ha apostat per modificar el sistema d’oposicions per adequar-les a l’ensenyament competencial que s’imparteix a les aules.

Bargalló ha retret al govern espanyol que hagi renovat els concerts a les escoles que segreguen per sexes. “No només és il·legal, sinó que no té cap motiu de ser pedagògic”. Per això, ha avançat que en el futur no es renovaran.

D’altra banda, Bargalló ha xifrat en 54 les famílies de Barcelona que en aquest moment no tenen plaça pública per al curs que ve tot i que l’han demanat. El seu objectiu, segons ha dit, és aconseguir que totes n’acabin tenint, tot i que ha admès que no totes l’aconseguiran al seu barri.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (11-6-2018)

DETENCIONS POLÍTIQUES A VERGES I CELRÀ

 

"Detencions polítiques a Verges i Celrà’

¿Pedro Sánchez creu que pot solucionar res detenint alcaldes a partir d’un atestat policial d’autoria desconeguda per uns fets que van tenir lloc fa tres mesos?

 

Antoni Bassas

 

La Policia Nacional espanyola ha detingut aquest matí onze persones, entre les quals l'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, i l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, tots dos de la CUP. Entre els detinguts hi ha membres dels CDR de Girona.

La Policia Nacional ha confirmat a l'Ara que es tracta d'una operació contra "desordres públics". Quins? Durant les primeres hores d’avui no estava clar si es referien a aquella protesta contra la manifestació de Vox a Girona del dia de la Constitució, el 6 de desembre, i sembla que té a veure amb les manifestacions del primer aniversari de l’1 d’Octubre.

I atenció: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat aquest matí que són detencions policials. Que no són detencions ordenades pel jutge (que està informat de l’operatiu) i que en un jutjat de Girona tenen oberta una causa amb un atestat policial “sense autor conegut” per l’ocupació de les vies de l’AVE de l’1 d’octubre de l’any passat.

La detenció de qualsevol persona és una decisió greu. La de dos alcaldes, encara més. Si, a més a més, no se’ls havia citat abans (i, per tant, no es pot al·legar que se’ls deté perquè no s’havien presentat davant la justícia); si, a més a més, se’ls deté per una presumpta responsabilitat en desordres públics que van tenir lloc fa més de tres mesos, a partir d’un atestat policial que la mateixa justícia diu que no té un autor conegut, es veu de tres hores lluny que aquesta actuació és política, que en les darreres hores al ministeri de l’Interior hi havia la necessitat de “donar un cop” a l’independentisme, potser per demostrar que el govern espanyol no està venut a l’independentisme com retreien les portades xenòfobes d’ahir que denunciaven una pluja de milions a Catalunya pels pressupostos. Llegeix més...

Visites Rebudes

08918358