LA CUP EXIGEIX TORRA QUE CONCRETI " L'AGENDA DE RUPTURA " AMB ESPANYA

Els cupaires Carles Riera i Natàlia Sànchez han reclamat al president Quim Torra, durant la reunió que han mantingut avui al Palau de la Generalitat, que concreti quin és el seu calendari de trencament amb l'Estat i els "passos efectius" per materialitzar-lo. "Trobem a faltar una nova agenda de ruptura democràtica amb l'Estat", ha advertit Riera.

A parer dels cupaires, és imprescindible actualitzar o refermar la declaració del 9-N del 2016, "en què es deia que sempre prevaldran les decisions del Parlament per damunt del que digui l'Estat espanyol". Amb tot, han admès que les possibilitats d'impulsar aquesta agenda de ruptura depèn de la mobilització al carrer.

De la seva banda, Torra ha expressat el compromís explícit de no renunciar a res, segons ha assegurat la portaveu del Govern, Elsa Artadi. En concret, pel que fa la crida a refermar la declaració del 9-N, la portaveu del Govern ha assegurat que està cent per cent d'acord amb la voluntat de refermar que la sobirania del poble de Catalunya rau en el Parlament.

El president i la CUP no han coincidit sobre els ritmes de l'anomenat procés constituent. Els cupaires han advertit que aquest procés no pot estar buit de contingut mentre que el Govern defensa que "cal llançar-lo com més aviat millor perquè assenti les bases de la futura Constitució catalana"

Al llarg de la trobada, els diputats cupaires han expressat a Torra la seva preocupació pel que considerem "una distància evident entre un discurs que a vegades denota una intenció republicana i independentista" i una "política que sembla autonòmica i autonomista". "El temps polític per la retòrica i la batalla simbòlica ha acabat. És urgent que el Govern passi del moment de la retòrica a la praxi", han advertit.

Aquests gestos haurien de començar, a parer dels cupaires, per la restitució de les lleis suspeses pel TC. "Li hem proposat que aquesta restitució ha de ser un acte de sobirania del nostre Parlament, de manera unilateral i sobirana", ha advertit Riera.


Negociació amb l'Estat

 

Igualment, els cupaires han expressat la "falta de confiança davant de qualsevol diàleg que es pugui fer amb l'Estat i el govern del PSOE". I no només això, han advertit que es mantindran atents a "qualsevol negociació que no passi per la defensa del 1-O i 21-D". "No permetrem que es manllevi la mobilització de l'1-O a canvi de molles autonòmiques", han subratllat.

En relació amb el pressupost, la CUP ha advertit que és "molt difícil, per no dir impensable" que la CUP pugui repetir el suport que va donar als comptes del Govern de Carles Puigdemont, "si es tracta d'aprovar uns pressupostos antisocials en el context de gestió autonòmica".

Els dos diputats de la CUP han volgut subratllar, abans de començar la seva compareixença al faristol del palau de la Generalitat, que "avui al Palau de la Generalitat no hi eren els membres del Govern legítim de la Generalitat que són a la presó o a l'exili, tampoc Anna Gabriel", als quals ha volgut enviar un missatge de solidaritat i compromís.

Informa:

PRESIDENT TORRA, NO SIGUEM INGENUS: ESPANYA MAI NO ACCEPTARÀ LA BILATERALITAT O L'AUTODETERMINACIÓ

 

Per Ramon Serra, editor

 

Els catalans som bastant ingenus. Ens pensem que els altres tenen la mateixa concepció de la vida que nosaltres i anem molt equivocats. El nostre caràcter pactista xoca sobretot quan cal parlar amb Espanya. Una i altra vegada ens estavellem contra aquest mur impermeable, petrificat amb l'esperança d'arribar a algun acord. Vana és la nostra esperança.

Aquesta candidesa ens ha costat molts disgustos, especialment en els darrers anys. Que els polítics catalans volguessin parlar de diàleg amb l'Estat es podria comprendre des d'un punt de vista tàctic, donat que és una lluita de David contra Gol·liat. Però que algú pensés de veritat que es podria arribar a acords bilaterals o aconseguir el dret de l'autodeterminació és un absurd. Més que beneïts han estat uns beneits.

El problema, doncs, en la desconeixença dels nostres enemics. Des de fa molts anys sempre he pensat que per a ser diputat del Parlament o tenir un càrrec important al Govern el primer que cal fer és haver viscut dos anys pel cap baix en qualsevol part d'Espanya que no sigui Madrid, perquè aquesta ciutat és la capital de la "burrocràcia" i no permet prendre el pols al poble espanyol. Aleshores amb tota seguretat  s'adonarien que mai dels mais no hi haurà un acord enraonat entre Catalunya i Espanya. És impossible, perquè no solament parlem dues llengües diferents sinó que tenim dues mentalitats oposades. Els qui per raons que ara no vénen al cas hem viscut a la Espanya real prou sabem quin pa que s'hi dóna.

Recordem la frase d'Unamuno que és prou vàlida avui: "Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma labor que con Cuba. No se entera. Es la bárbara mentalidad castellana. Su cerebro cojonudo, tienen testículos en vez de sesos en la mollera"

Em fa l'efecte que la majoria de dirigents polítics del nostre país i també de les associacions més importants no han tastat aquesta medicina que t'immunitza contra els afalacs espanyols que, ai las, només arriben quan ens necessiten. I després sant tornem-hi amb tota mena de repressions contra Catalunya, especialment contra la llengua.

Llegeix més...

Visites Rebudes

07716171