UN INFORME ASSENYALA TVE COM LA TELEVISIÓ PÚBLICA QUE GENERA MÉS DESCONFIANÇA

Un informe del centre d'investigacions nord-americà 'Pew Research Centre' assenyala TVE com la televisió pública europea amb menor seguiment entre l'audiència del seu respectiu país. A Espanya, només un 13% dels adults espanyols utilitzen aquest canal públic per informar-se com a principal mitjà, una xifra força llunyana al 48% de la BBC britànica o el 39% de la SVT/Radio sueca. Els mitjans públics holandesos (NPO és seguit per un 37%), alemanys (ARD, 32%), danesos (TV2 News, 31%), italians (Rai News, 21%) i francesos (TF1, 16%) acumulen uns percentatges superiors.

Segons l'informe, tots aquests mitjans són referents en els seus respectius països, és a dir, que són el principal lloc de consulta, però RTVE és el cuer de la llista pel que fa a Europa. El segueixen de prop mitjans privats com Antena 3 (9%), laSexta (7%), Telecinco (6%) i El País (5%). Aquest darrer mitjà té el mateix seguiment percentual que Google o Facebook. I això que, segons el 'Pew Research Centre', els mitjans públics tendeixen a ser "més contrastats que els privats".

A Suècia i a Anglaterra, prop de tres quarts dels enquestats per l'informe asseguren que prefereixen els mitjans públics respecte els privats. Una tendència que es mostra força més dividida a Itàlia i Espanya, on només el 42% confia més en la informació del sector públic respecte el 38% que dona més credibilitat al sector privat. Els espanyols, a més, són que més desconfien dels seus organismes informatius públics: un 38% no hi confien gaire, mentre que un 57% si. A Suècia, el 90% dels enquestats hi confien.

Informa:ELMON.CAT (11-6-2018)

L'ANC I UN FUTUR INCERT: LA RESPOSTA NOMÉS LA SAP EL VENT...

 

Per Ramon Serra, editor

 

 

Malament rai si com era d'esperar la premsa col·laboracionista espanyola se n'alegra de l'absència d'actes de protesta al Rei per part de l'ANC. És evident que la premsa espanyola/espanyolista és un bon termòmetre per saber l'abast dels nostres actes. Com més ens critiquen vol dir que més mal els fem i a l'inrevés com passa ara.

En resum, un pas en fals de l'ANC molt important..Bé està el respecte als morts---per cert, encara circula la hipòtesi d'un possible atemptat d' Estat per evitar el referèndum--, però també per als vius sobretot si han estat atonyinats, viuen a l'exili o són a la presó.

Encara és d'hora per fer-nos la pregunta: quo vadis ANC? Dic això no solament per mostrar la meva disconformitat. Al capdavall tot és opinable i la meva opinió és una més. No per això deixaré de donar suport a l'ANC. Com en la mili, primer cal complir i després protestar. La meva inquietud rau en el fet que l'ANC sembla molt llançada per anar de pet cap a la independència sense valorar-ne els possibles morts, ferits, empresonats o exiliats. És molt fàcil fer proclames maximialistes... quan ens referim als polítics o als altres. Per tant, si s'arronsa davant d'una oportunitat d'or com aquesta, què farà els moments difícils?. Quina credibilitat tindrà ? Ara per ara, com diu una cançó de Bob Dylan "això, amic meu, tan sols ho sap el vent, escolta la resposta dins del vent ".

(11-8-2018).

Visites Rebudes

07998389